Sonyó 2015.01.31. 18:54

Szégyen!

A demokrácia és a jogállam keretei megengedik, hogy ilyen esetek megtörténjenek és azt is megengedi, hogy a média egy része következetesen félretájékoztassa az embereket! 

Szerintem egy idő és határ után szégyen!

sz.png
Az Ökotárs Alapítvány körüli botrányok, illetve a civil társadalmak szisztematikus vegzálására való utalás, ebből következtetve a szólásszabadság sárba tiprása, a demokrácia megcsúfolása, mind-mind egy obstrukciós politika része. Közérthetőbben fogalmazva a civil társadalomnál keltett mesterséges zavar annak érdekében, hogy a kormány munkáját akadályozzák.

Ezt valakik mesterségesen gerjesztik, ráakaszkodva a kormány és a NAV hivatalos munkavégzésére, kritikai dömpinget idézve, azt a látszatot keltve, hogy mindez az összcivil szervezetek megcsúfolása. A média egyes elemei meg álproblémát gerjesztve szócsövei ezen eseteknek. 

Nézzük meg a civil társadalmak létezését Magyarországon.

Több mint 22.000 alapítvány működik!

Több mint 42.000 társas nonprofit szervezet működik!

Ha ezekből néhányra ráterelődik a figyelem azért, mert a működése kapcsán problémák merültek fel és itt az Ökotárs Alapítványra, meg hozzá szorosan kapcsolódó szervezetekre gondolok, nincs az a józanul gondolkodó ember, aki ezt az elhanyagolható százalékot, a demokrácia megcsúfolásaként, a civil szervezetek meghurcolásaként értelmezze. 

Ha van, akkor azt megvezették! Csúnyán!

De nézzük, milyen százalékok jönnek ki, ha az Ökotárs Alapítványhoz hozzá teszünk minden egyéb szándék nélkül mondjuk 19 másikat, csak a kerek szám kedvéért, vagyis hogy legyen 20, még ekkor is megdöbbentően alacsony érték jön ki.

A 22.000 alapítványból a felturbózott 20(!) csak 0,09% !!!
Mondják ki bátran magukban a százalékot! 

Na ezért hőbörögnek néhányan! Szomorú és a civil társadalmi szervezetek megcsúfolása, kihasználása annak érdekében, hogy egyes szervezetek védjék önös érdeküket. Védjék azt a kétes munkát, amit végeznek. Szégyen!

Az USA-ban naponta tartanak házkutatásokat, ilyen-olyan ügyből kifolyólag, ha kell, ha nem. Az Ökotárs elleni házkutatást az USA sokkal keményebben hajtotta volna végre. Nálunk ez csak egy ejnye-bejnye volt, pedig milliárdos pénzek gyanús mozgása miatt történt.

De nézzük, hogy bevétel oldalról hova lehetne sorolni az Ökotárs Alapítványt.
A KSH adataiból kiemeltük a 2013. évet. A táblázat összefésülve ezt tartalmazza.

cv2.jpg

Nézzük a táblázat bevételnagyság tekintetében a legutolsó sort, az 50 millió feletti bevétellel rendelkezőket. Tehát nem az összeset! E mellett legyünk korrektek és vonjuk ki a létszámból a társas nonprofit szervezeteket. Így a 3.023 darab szervezetből marad  1.031 melynek 0,096%-a az Ökotárs Alapítvány!
Persze ebbe nem valószínű, hogy benne van a Norvég Alap pénze! 

Még érthetőbben fogalmazva 1.031 darab ötvenmillió feletti bevétellel rendelkező alapítvány közül 1 darab az Ökotárs Alapítvány! Nevetséges a megfogalmazás, de ez van. 1 az 1031-hez! 

Amerika Obamával együtt, az Európai Unió, Norvégia a Norvég Alappal együtt, a nyugati és a magyar ellenzéki sajtó képes egy alapítvány vizsgálatának kálváriájából az egész magyar civil szervezetre általános következtetést levonni!

Szégyen!

De nézzük hogyan reagált a sajtó.

c1.png

"... lényegében az egész civil társadalom megtámadása ..."

A 0.09% - a százalékot mondják ki magukban bátran - lenne az egész civil társadalom megtámadása?

Szégyen! Szégyen, hogy a sajtó megvezeti az embereket!

c2.png

 "Folytatódik az állami civildaráló."

Emberek! A 22.000 darab civil szervezetek 0.09%-a, - a számolás miatt számmal fel is turbózott - 20 darab alapítvány lenne az állami civildaráló? 

Szégyen! Szégyen, hogy képesek voltak ezt leírni!

c4.png

"A Humán Platform csaknem 20 másik szervezettel együtt tiltakozik a civilek vegzálása ellen"

22.000 alapítványból, kilencszázad százalék tiltakozik! Nem nevetséges?

Inkább szégyen! Szégyen, hogy képesek elenyésző százalékokból általános következtetéseket levonni!

c3.jpg

Ez meg zsarolás! Képes a norvég nagykövet zsarolási helyzetet teremteni azért, mert a NAV, huszonkétezer alapítvány nulla egész kilencszázad százalékát ellenőrzi! A nagykövetek megcsúfolása ez! De csak a norvégek nagykövetének megcsúfolása, mert fogadni mernék, fogalma sincs miről beszél!

Vagy taktika? Politikai taktika? Akkor meg fogja be a száját és ne avatkozzon be a magyar belügyekbe, mert ki lehetne elemezni néhány norvég helyzetet is, lenne bőven.

De hagyjuk ezt a bugyuta norvég kijelentést és nézzük, hogy ez év januárjában az Ökotárs többedmagával együtt akik így összesen a magyar civil társadalmi szervezetek 1%-át se teszik ki, milyen alantas szervezkedést hajtottak végre - szerintem külföldi támogatással - az Európai Parlamentben.

c5.png

"Móra Veronika az Ökotárs igazgatója a bizottságnak elmondta, a magyar civil szervezetek úgy érzik, ha felemelik szavukat, akkor megfélemlítik őket." (budapestbeacon)
Móra Veronika az egész civil szervezetek nevében beszélt. Szégyen!
Volt képe 22.000 alapítvány és 42.000 társas nonprofit szervezet nevében általánosítani, hazudni!

64.000 civil szervezet megfélemlítéséről beszélt egy darab alapítvány vezetője. Példátlan!

Jó tudni, hogy az Ökotárs Alapítvány ellen folytatott nyomozás se Magyarországon, sem pedig Norvégiában nem zárultak még le!
De Móra Veronika néhány társával képes volt Brüsszelig menni, hogy hazudhasson 62.000 civil szervezet megfélemlítéséről. Megtette. A bosszú vezérelt elv alapján!
Szégyen!
Kíváncsi lennék, ha az USA kiállna Móra Veronika mögül, a hölgy és alapítványa milyen változásokon menne keresztül! Mert lenne változás az biztos!
Értik mire gondolok!

Na így áll hazánkban a civil társadalom 0,09%-a! 
Mennyiiii? Nulla egész kilencszázad százalék!

A ballib rászállt a TESCO tizenvalahány üzletének bezárása kapcsán a kormányra. A ballib szimpatizánsok is isszák a balos média eltévelygett írásait. Fogalmuk sincs a valóságról, de mint azt majd látni fogjuk, eszeveszett sivításba kezdtek.

De nézzük mi is a valós helyzet.

tesci_fn24.png

2014. július.
Megbukott a TESCO vezér. Ez már önmagában gáz!
Profitfigyelmeztetést adott ki a vállalat a várható nyereség visszaesése miatt.
De miért adta ki ezt a figyelmeztetést? Mert Orbán Viktor gazdasági szerkezetátalakítást folytat Magyarországon?
Kötve hiszem!
De akkor mi lehet a valós ok!

Íme:

tesco_fn24.png

Emberek! A TESCO anyacégének könyvelői 100 milliárd forint értékű angol fonttal elnézték a profitot!
A pancserek! Ez már nagy gáz, de nem nálunk, hanem Angliában!

tesco_fn24_3.png(FN)

Persze ezt nem lehet eltitkolni. Meredek zuhanásba kezdtek a részvények. Az amerikai TESCO lábmegvetés is befuccsolni látszik. Elcseszték a tengerentúli bevezetést, pedig egy halom pénzbe került.
A szigetországban a szakértők azt is pedzegetik, hogy elhibázott volt a cég üzletpolitikája.
A Moody's elsőként visszavágta a céget!

tesco_portfolio.pngA brit kiskereskedelmi piac strukturális átalakulása miatt! Csak megsúgom, tömegével zárják be a TESCO üzleteket Angliában, mert nagy a gáz!
Na pancserek!

Miért kell bezárni nálunk a TESCO üzleteket?

De nézzünk egy professzort, a nép professzorát, egy ballib szimpatizáns remekbe szabott agymenését.
Hozzászólás a Népszava oldalán.

tesco_nepszava_22.png

Persze nem ez az egyedüli!
Na most akkor ki a hülye?

De nézzük az előbb említett hozzászólás cikk címét!

tesco_nepszava.png

 

Itt egy másik TESCO szakértő!

tesco_nol.png

(nol)

Kedves Zoltán! Ki vérezteti ki a TESCO-t? 

Na pupákok!
Csak ennyi értelem szorult belétek?

Egyébként a tisztánlátás miatt jegyzem meg, hogy a cég adózás előtti eredményéből Magyarországból milliárdokat pumpál az angliai központba. Itt egy másik kérdés! Miért veszteséges nálunk a TESCO?

De tényleg?
Most akkor ki a hülye? 

 

2015.01.17. frissítés

TOVÁBBI BOLTBEZÁRÁSOK, MILLIÁRDOS TÉTELEK KIVITELE AZ ORSZÁGBÓL

"Akár háromszor annyi boltot is bezárhat a Tesco, mint amennyit eredetileg bejelentett, a 13-on felül ugyanis további 31 bolt sorsa lehet kérdéses. Az áruházlánc a Híradó kérdésére csak annyit válaszolt, hogy továbbra is a hétfőn a kiadott közleményük az irányadó." (mno értesülés)

"Hosszú időn keresztül kivitte külföldre a Magyarországon megszerzett nyereségét a Tesco - ezt mondja Bubenkó Csaba. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke szerint több milliárd forint került így ki az országból. Azt mondja: a Tesco ezzel akarta az adózás előtti nyereségét csökkenteni. "A magyar vállalatnál a könyvelésekből egyértelműen kiderült, hogy még a legínségesebb időkben is, amikor a válság legnagyobb közepében voltunk, akkor is milliárdos nagyságrendben külföldi fióktelepekre juttattak ki milliárdos összegeket, annak a célnak az elérése érdekében, hogy csökkentsék Magyarországon az adózás előtti nyereséget" – nyilatkozta Bubenkó Csaba.

A szakszervezeti vezető hangsúlyozta, hogy ezzel egy időben a magyar dolgozók nem kaptak normális béremelést, még a válság előtti időkben sem. Bubenkó Csaba felhívta a figyelmet arra is, hogy a Tesco topmenedzserei luxus-magánrepülőgépeken repültek. Erről egyébként a hazai és a külföldi sajtó is sokat cikkezett. A Tesco anyavállalatánál még tavaly nyáron is vásároltak egy 11 milliárd forintnyi értékű magánrepülőgépet. Néhány hónappal később azonban több más géppel együtt ettől is meg kellett válniuk, és ezek után indultak el a megszorító intézkedések is, köztük az üzletbezárások." (hirado.hu)

Csak megjegyzem, ezzel ellentétben a SPAR üzletnyitásokat tervez!
Akkor most ki a hülye?

 

2015.01.23. (frissítés)

Braun nyomja a süket dumát a TESCO-nak, közben Gyurcsány, Nigel Jones-szal paktumot köt!


Braun Róbert MSZP párttag és egyéb ballib politikai képződmények tanácsadója ad kommunikációs tanácsokat a TESCO-nak.
Vélhetően Braun tanácsaira kezdett kormánygyalázó kommunikációba a TESCO, feledve és eltakarva a valódi angliai pénzügyi botrányokat.
Hülyének nézik az országot? 

De tényleg, akkor valójában ki a hülye?

Gyurcsány és a DK-ja összeszűrte a levet a TESCO-val!
Azt is mondhatnánk, hogy kormányellenes tanácsokért a TESCO élelmiszerrel "fizet" az ámokfutónak, ugyanis a bukott politikus, a nagy áruházlánchoz köthető tartós élelmiszereket osztogatott Budapesten.
Ebből már egy ugrás annak kikövetkeztetése, hogy kijelentéseivel és cselekedeteivel a magyar Tesco vezérigazgatója Nigel Jones, beavatkozva a magyar politikába a baloldal szereplőjévé, támogatójává avanzsált.

Ezek után mit mondjanak az emberek?

2015.02.01. (frissítés)

A TESCO az anyaországban 2.000 munkavállalójától szabadul meg!

 

tesco.png


Persze ezek után a baloldal és médiumkürtjei már nem merik azt mondani, hogy a magyarországi változások miatt zárnak be a brit TESCO boltok és tesznek lapátra 2000 ottani dolgozót! De eladnak egy sor 

Mert eddigi harsogásukból még ez is kitelne!

"A valaha volt legsúlyosabb válságát éli meg a brit óriásvállalat az utóbbi két évben – mutatott rá hétfői cikkében a Portfólió.hu. A könyvelési botránnyal szegélyezett történet végére részvényeinek értéke megfeleződött, 43 veszteséges boltját bezárja Nagy-Britanniában. A Tesco bevétele két éve folyamatosan csökken, a 2013-as felére zuhant a profitja, ráadásul eladósodottsága miatt a Moody’s hitelminősítő várhatóan jó időre a bóvlik közé száműzte a vállalat adósságbesorolását. A vállalat egyébként eközben Magyarországról könyvelési trükkökkel milliárdokat talicskázhatott ki.(MNO)

Akkor most ki a hülye?

 

Sőt ahogy nézem, még ennél is több. Persze nem azért, mert egy államfő, vagy miniszterelnök találkozik egy másikkal, mert a politikában ez természetes, meg így van rendjén, hanem azért, mert vannak Magyarországon olyan levitézlett politikusok és pártok, akik a múltjukat tekintve nemcsak az ország vezetéséből vizsgáztak egyesre, hanem tetézve azt, mostani nyilatkozataik és kapcsolatrendszerük miatt is.

Kormányfői találkozókról van szó és természetesen az ország energiaellátásának biztosításáról, amit egyesek csípőből támadnak.

„A Demokratikus Koalíció felszólítja Orbán Viktort, hogy hagyjon fel az orosz érdekek képviseletével, addig legalábbis mindenképpen, amíg ő Magyarország miniszterelnöke. A DK szerint az oroszbarát Orbán-kormány már nem csak hazánk függetlenségére, hanem az egész régió stabilitására jelent veszélyt.” (Demokratikus Koalíció 2015.01.07.)

„Putyin anélkül adta fel az egyébként teljesen felesleges gázvezeték építését hogy magyar cinkosát értesítette volna.” (Bokros Lajos 2014.12.05.)

Baloldali politikusok nyilatkozatait még kínosabbá teszi az, hogy hazánkban még hivatalosan, de ideiglenesen állomásozó amerikai ügyvivő André Goodfriend is eme remek csapat tagja lett.

De nézzük, miről van szó!

Gyurcsány Ferenc, - Goodfriend hirtelen lett nagy barátja - igen élesen kritizálja Orbán Viktort, hogy „barátkozik” az oroszokkal.

Ugyanakkor ő 2006-ban a választások előtt, nemcsak meghívta Putyint, hanem vendégül is látta saját lakásában. Ez mindenképp túlmutat két ország hivatalos tárgyalásain és arra enged következtetni, hogy mindezek mellett puszipajtások is.

"A tokaji bor és a Totó nevű puli kutya tetszett leginkább az orosz elnöknek, mikor szerdán a Gyurcsány családnál ebédelt. A Blikk úgy tudja, hogy Vlagyimir Putyin a tervezettnél több időt töltött a magyar kormányfő házában, és a külügy embereinek kellett szólniuk, hogy ideje lenne indulni Prágába. A lap azt írja, hogy Totó két puszit adott a vendégnek, aki nagyon élvezte, hogy anyanyelvén társaloghatott Dobrev Klárával." (Blikk)

 

gyurcs-putyin.jpg

Persze ezt a kutyás, papás, mamás, haverok, buli, fanta kapcsolatot valahogy nem értékelte Amerika.

 

gyp.png

(origo)

Gyurcsányt azonban nem hatották meg Amerika szavai. Fogta magát és három év után kiruccant Oroszországba megebédelni.

Putyin 2009 év végén magánlátogatásra hívta meg, ahol állítólag csak lazán beszélgettek.

gyp_p.jpg

 Gyurcsány baráti viszonyát nem is rejtette véka alá. 

gyp2.png

(nol)

Ennél jobb barátságot el sem képzelhet az ember. "...a magántalálkozónak nincs kormányzati jelentősége", de Gyurcsánynak, mint önös érdekembernek, más tekintetben bőven lehetett jelentősége.

Ugorjunk viszont vissza a mába, ahol a politikailag bukott Gyurcsány pártja, de maga Gyurcsány is igencsak kritizálja Orbán Viktor külpolitikáját.
Még egyszer a DK idézet:

„A Demokratikus Koalíció felszólítja Orbán Viktort, hogy hagyjon fel az orosz érdekek képviseletével, addig legalábbis mindenképpen, amíg ő Magyarország miniszterelnöke. A DK szerint az oroszbarát Orbán-kormány már nem csak hazánk függetlenségére, hanem az egész régió stabilitására jelent veszélyt.” (Demokratikus Koalíció 2015.01.07.)

Így visszatekintve a Gyurcsány-Putyin baráti kapcsolatra, kissé meglepő és mulatságos a párt kijelentése.

Ezzel azonban nincs vége a történetnek, mert az időközben betoppanó, még ideiglenesen hazánkban állomásozó André Goodfriend amerikai ügyvivő is valami oknál fogva hirtelen barátja lett Gyurcsány Ferencnek.

goodfriend_gyurcsany.jpg

 

Annak a Gyurcsánynak lett barátja Goodfriend, melyet korábban Amerika éles kritikával illetett.
A 2007-ben kiszivárgott amerikai kritikát a WikiLeaks röviden így kommentálta.

wikileaks.png

Nagyon kínos, felettébb kínos Amerikának, hogy olyan emberrel paktál, aki nemhogy kétszínű, mint az eddigi példák mutatták, hanem annyi színű, amennyit ő jónak lát.

nevtelen-2.jpg

Kínos, de nem nekünk.
Kínos, mert Amerika - Goodfrienden keresztül -  inkább foglalkozik egy tehetségtelen, bukott, ripacs politikussal, minthogy értelmes tárgyalásokat folytasson a kormánnyal.
Kínos, mert ezek szerint Amerika többre értékeli a seftelő, "Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai – amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni – segítette, hogy ezt túléljük." gyurcsányista politikát, mint a nemzeti érdekekre alapozottat.

Al Gy bizalmas 3
A 2006-os választások előtti Gyurcsány seft!

Kínos!
Ezután joggal lehet feltenni a kérdést. Miért épp ilyen politikussal barátkozik André Goodfriend, az ideiglenesen hazánkban állomásozó amerikai ügyvivő?

 

De. Nagyon kínos! Neki!

 

2015.02.16. Frissítés

Gyurcsány Ferenc így minősíti egykori barátját! 

gy.png

Ezekhez már nem lehet mit szólni.


Viszont az alábbi szavazásnál Ön is véleményt tud mondani!
Szavazzon!

Miként értékeli Gyurcsány Ferenc politizálását?

Ha a cikket érdekesnek találod, tedd fel Facebookodra, vagy küldd el barátaidnak!
Ha nem, akkor írd meg véleményed!

Áltüntetések ide, vagy oda, vezet a kormánypárt.

Goodfriend "nagysága" is kezd zsugorodni, sőt, egyre inkább a feledés homályába vész!
Persze vannak akik még istenítik, mert a pénz beszél, de úgy látszik ezek se rendítik meg a társadalom elhivatottságát!

nezopont_intezet_kutatas_2015_01_08.png 

A közvélemény-kutatást a Nézőpont Intézet december 9-16 között végezte. 

Azért érdemes ezt is elolvasni: Na, pupákok! Ugyanis nem dőlhetünk hátra!

Amerika külföldön lévő cégeinek tőkeerőssége nagyobb, mint az ország államadóssága. Az USA államadóssága.

Na, pupákok, tüntetők, liberális értelmiségiek, amerikai fanok, magyarázzátok már meg, mit jelent ez Amerikának? De mit jelent, mit hoz, vagy visz Európának, és nem utolsó sorban nekünk?

Na, pupákok, ha már az USA eddig is külföldről biztosította be belső pénzügyi egyensúlyát, ami előre láthatólag kezd repedezni, mi jöhet ezután?

Csak egy érdekesség, vagy tán intő példa is lehet számunkra?

Na tegyük félre az ukrajnai eseményeket, mert nyakunkon az USA-val kötendő szabadkereskedelmi egyezmény!
De érdekes mód nyakunkra tették André Goodfriend amerikai ügyvivőt is!

Ebben a témában az se mellékes, hogy Amerika lehallgatási botrányba keveredett. Lehallgatta az EU összes országának vezetőit, meg ki tudja még kit.

Na, pupákok! Lehet agyalni!

De azon is, hogy ezt látván miért van szükség egy erős nemzeti kormányra!

2015.02.01. frissítés

Svájc, amerikai nyomásra engedte el a frankot? 

"A The Atlantic megágyaz egy újabb – akár valós alapú – összeesküvés-elméleteknek is. Szerintük a svájci jegybank amerikai nyomásra rengette meg a piacokat, mert az amerikai befektetők egyáltalán nem nézték jó szemmel, hogy az euró árfolyamának dollárral szembeni csökkenése leértékelte a beruházásaikat". (PS)

Szeretném a kedves olvasótól megkérdezni, ha ezek a sötét amerikai lépések igazak, - melyek Közép-Európában több millió család életét tette az elmúlt hetekben hirtelen tönkre - milyen célt szolgáltak? Kinek az érdekét szolgálta a több millió ember nyomorrá tétele?

Mit néztek az amcsik?
Azt, hogy azok a tőkeerős külföldi leánycégeik, melyek eltartják hazájukat, ne kerüljenek hátrányos helyzetbe.

Érdekelte őket az, hogy ennek az adott térségben milyen hatása lesz?

Érdekelte őket az, hogy millió embert tett nyomorrá a döntés?

Akkor mit várhatunk az USA-tól? 

Na pupákok, lehet agyalni!

Ha a cikket érdekesnek találod, tedd fel Facebookodra, vagy küldd el barátaidnak.
Ha nem, akkor írd meg véleményed!

Sonyó 2015.01.05. 19:13

Babazsúr

A tüntetők a facebookon összeverődtek, valaki adott egy kis pénzt is hozzá, aminek az elosztásán később összevesztek, mint a süteményen a gyerekek, de először kimentek tüntetni.

Olyan volt, mint egy elcseszett babazsúr, ráadásul káromkodós.

Értelmetlen, szervezetlen, céltalan.

Akik kimentek, jót kiabáltak, röhögtek, anyáztak majd a felnőtt babazsúr után vélhetően bedobtak egy páleszt, hogy a didergés után valami felmelegítse őket.

Az Orbán takarodj, meg korrupt kormány beszólások után tényleg jól jöhetett egy pálesz. Legalább volt értelme, hogy kimozdultak otthonról, mert iszogatás közben, - ami akár a szilveszter utáni rátöltésnek is megfelel - ki lehetett beszélni a három sorral arrébb teli torokból üvöltöző kucsmás bácsit és szókészletét. Ami nem sok, meg rém egyszerű, de a pálesz mindezt irodalmi magasságokba röpítette.

A felnőtt babazsúrnak azonban vége lett. Ment, ki merre látott.

A rendezők meg hajba kaptak, mint régen Gyurcsányék! Gondolom Goodfriend is tépte a haját, mert nem erre gondolt. Valami értelmesebbre!

Hát, ha ló nincs, egyelőre jó a szamár is!

„A világ energiapiacát átrajzoló palagáz-forradalom riasztó árnyoldalairól közölt átfogó elemzést a Greenfo.hu környezetvédelmi hírportál. Az írásból kiderül, hogy egyre sokasodnak a szilárdabb kőzetekben megbúvó óriási gázkészletek felszínre hozásával járó aggodalmak. A kőzetek szétrepesztése, a föld alá préselt hatalmas mennyiségű víztömeg és a hozzá kevert, a kitermelő cégek által titkolt összetételű vegyi anyagok ugyanis beláthatatlan kockázatot jelentenek a lelőhelyek tágabb környezetében élő emberekre és a természetre.

Az Egyesült Államokban szövetségi szinten még csak nem is ellenőrzik a palagáz-kitermelés környezeti hatásait, ugyanis a nagy energiacégeknek sikerült elérniük, hogy ez a technológia ne tartozzon a környezetvédelmi hatóság felügyeleti körébe. Mindez aligha lehet független a cégek hivatalos bevallásaiban szereplő, összesen 102 millió dollárnyi összegtől, amit a palagázban érdekelt vállalatok csupán az USA-ban, 2014-ben törvényes érdekérvényesítésre, befolyásolásra, azaz lobbizásra költöttek.” (PS cikk)

Ez ám a korrupció!

Csak kérdezem. A korrupciótól mennyivel másabb azaz érdekérvényesítés, befolyásolás, lobbizás, melyet óriási pénzekkel segítenek?

Hahó Goodfriend! Hazácskádban valami nagyon szarul működik! Szaladj haza, mert ott jóval több a munka!

A román kormányt már megvettétek!

„A környezetvédelmi portál beszámol arról a botrányos romániai tömegoszlatásról is, amikor 2013 karácsonya előtt Pungesti nevű faluban a helybeliek tüntetést szerveztek a környéket szennyező palagázprojekt ellen, ám a román rendőrség a beruházó amerikai cég érdekeit lesve véresre verte a tüntetőket.” (PS cikk)

 

Ez ám a korrupció!
Miért leste a román rendőrség saját hazájában az amerikai cég érdekeit?

Nem kellene Amerikát kitiltani Európából? Csak felvetem.
Goodfriend! Te mit szólsz ehhez?

De tényleg! Gyurcsánnyal való két összeröffenés között, nem kellene ezen elgondolkodni.
A másik! A miniszterelnökkel mikor fogsz beszélni? Mindenki mással már összeakadtál, meg tüntettél is, de valahogy a miniszterelnökkel még nem sikerült.

Javaslom, emeld fel a telefont és kérj egy találkozást! Nem kell félni, nem fog fájni! Tudod ki mondta ezt? Nagy barátod, Gyurcsány!

De érdemes lenne elolvasnod a PS összefoglaló cikkét is, mely újabb érdekességeket adhat. Vigyázz az USA is benne van!
Ez ám a korrupció! Vagy nem?
Szavazhatsz is!

 

2015.01.05. Visszatekintés
Oldalunkon az októberi - első belügyekbe történő - beavatkozásod óta, működésed jobb megismerésének érdekében, széles irodalom áll mindenki rendelkezésére.

Kezdhetnénk régebbről is de megjelenésed előzeteseként, amikor még nem léptél a felszínre, csak a háttérben dolgoztál. Érdemes ezzel a cikkel kezdeni:
Politikai innováció helyett totális baloldali obstrukció (2014.10.08.)

De nézzük a többit a régebbitől kezdve, sorrendben:
Az USA kitiltási játékának okai? (2014.10.21.)
Obama "korrupt" személyt fogadott? frissítve (2014.10.23.)
Zavargáskeltés, puccs a cél? frissítve (2014.10.27.)
USA felbujtással, tüntetés százezer forintos telef
onokkal! (2014.10.29.)
Goodfriend és a műkörmös (az amerikai is megcsúszott) frissítve (2014.10.29.) Kis humorral fűszerezve!
Amerika internetadót vezethet be! (2014.11.01.) Ez nagyon aranyos!
A pofátlanságnak is van határa frissítve (2014.11.04.)
Magyarország őrült ellenségei II. (2014.11.08.)
Vida Ildikó meglátogatta Goodfriendet, de nem lett okosabb frissítve (2014.11.10)
Amerika bűzlik a korrupciótól - beindult a hazugsággyár, ég a gyújtózsinór? (2014.11.12)
Csak mondom! (2014.12.13.)
Veszélyben a tüntetők? frissítve (2014.12.17)

 

2015.02.01. frissítés

Svájc, amerikai nyomásra engedte el a frankot? 

"A The Atlantic megágyaz egy újabb – akár valós alapú – összeesküvés-elméleteknek is. Szerintük a svájci jegybank amerikai nyomásra rengette meg a piacokat, mert az amerikai befektetők egyáltalán nem nézték jó szemmel, hogy az euró árfolyamának dollárral szembeni csökkenése leértékelte a beruházásaikat". (PS)

Szeretném a kedves olvasótól megkérdezni, ha ezek a sötét amerikai lépések igazak, - melyek Közép-Európában több millió család életét tette tönkre - minek nevezhetők?

süti beállítások módosítása