Gyurcsány gitárral a kezében se váltja meg a világot. Új logóval, a FIDESZ-től elhappolt, felmelegített, kicsit átírt üzenettel, és a tőle megszokott retorikával lehet, hogy másképp látja, de a tények makacsul azt mutatják,Gyurcsány Ferenc a magyar politika kudarca.

Nézzük a 12 napja feltett szavazás mai napon (2015. február 21.) kimetszett állását, ami néhány százalékos ingadozás mellett, határozottan mutatja a társadalom véleményét. 

Miként értékeli Gyurcsány Ferenc politizálását?

gyf.png


A több ezres látogatókból kikerült szavazók adták a mostani eredményt.

Hiába minden, kutyából nem lesz szalonna.

 

 

 

Sonyó 2015.02.02. 20:09

Azonos elveken

Angela Merkel és Orbán Viktor sajtótájékoztatójának utolsó kérdése érdekes volt. Mondhatnánk az is, provokatív! De csak a kérdés, mert mindkét politikus a lehető legtapintatosabban, de határozott válaszokkal  reagált rá.

Az illiberális demokráciáról szólt a kérdés

Angela Merkel:
" Számomra a demokrácia gyökerei mindig liberálisak. A CDU három gyökere a keresztény szociális, a liberális és a konzervatív. Az illiberális szóval személyesen én a demokráciával összefüggésben nem tudok semmit sem kezdeni."

Orbán Viktor:
"Az álláspontom ezzel kapcsolatban egy mondatban összefoglalható és emellett minden nemzetközi fórumon ki fogok állni. Mi úgy gondoljuk, hogy nem minden demokrácia szükségszerűen liberális. Aki ezt mondja, az privilégiumot követ el egyetlen eszmerendszernek, amit nem adhatunk meg nekik."

Merkel gyökerekről beszélt, nem pedig politikai hatalomról.
Majd arról, hogy a DCU-nak, mint politikai pártnak gyökere nem csak liberális, nem csak keresztény szociális, nem csak konzervatív, hanem mindhárom! Nem privilegizálta a liberális eszmerendszert! 
Mert a liberalizmus, a klasszikus liberalizmus egy része a demokráciának, nem maga a demokrácia!
A modern, elvakult liberalizmusról nem volt szó!

Orbán Viktor pedig arra utalt, hogy ha valaki egyetlen egy eszmerendszerrel azonosítja a demokráciát az privilégiumot követ el. Vagyis a demokrácia nem egyenlő a liberális eszmerendszerrel. A liberális eszmerendszer nem sajátíthatja ki a demokráciát!

Szögezzük le rögtön azt, - míg mások egymással szembeállítanák a két választ - mindkét politikus, igaz más megközelítés felől, de azonos elveket vall!

süti beállítások módosítása