Azt már megszokhattuk, de leginkább a baloldal szokhatta meg, hogy Gyurcsány Ferenc madzagon rángatja az egész ballib politikai garnitúráját. A rángatási taktika rég nem a választásokról szól, amit az előző kettő totális veresége be is bizonyított, hanem a baloldal jövőbeli erőviszonyainak alakításáról.

Gyurcsány a letudott két választást is baloldali ellenfeleinek meggyengítésére használta fel, mely az előttünk álló önkormányzati választásokon se lesz másképp.

gyurcs.jpg

Falus Ferenc főpolgármester-jelölt erőszakos átnyomása is erre irányul. 
A torta habja viszont az, hogy a múltja miatt több sebből is vérző Falust érdekes módon nem Gyurcsány javasolta, hanem Bajnai. Ettől még nem kell hasra esni, mert létezhet ilyen irányú taktika is. Bajnai javasolja, hogy Gyurcsány felől ne lógjon ki a lóláb.
Persze ne zárjuk ki azt se, hogy a "táncművésznek" kapóra jött Bajnai pancser javaslata, ugyanis a vakcina botrány mellett egy orosz kémipari botrányhoz is köthető Falust jelölni, egyenlő a biztosíték kiverésével.

De akkor miért akarja Gyurcsány, az eleve is halott történetet ráerőltetni a többiekre? Mert riválisok! Ellenfelek.

Gyurcsánynak most sem a jobboldal az ellenfele, hanem az egész bal.

Falus jelölésével a bukás nem egyszerű bukás lesz, hanem botrányos. Ferinek nincs veszteni valója, a többieknek annál inkább. Ebből következtetve október után még jobban Gyurcsány felé billenhet – ráadásul erőszak nélkül – a baloldal erővonala.

Kíváncsi vagyok, pénteken milyen döntés születik! Harc biztos lesz! De ki győz?


Gyurcsány győzött  | 2014.08.08. 18,00 (frissítés)

A hét elején bedobott ellenzéki összefogás paktumát, - melyet az MSZP megkérdezése nélkül szültek meg a többiek (DK, Együtt-PM) - egy hetes kommunikációs csata, vagy az is előfordulhat, hogy zsarolás után gatyáját ledobva, az MSZP is elfogadta. A DK, Együtt-PM és az MSZP közös főpolgármester-jelöltje, a H1N1-vakcinamutyis, orosz ipari kémbotrányba keveredett Falus Ferenc lesz!

Idézet a "Falus Ferenc nyakig süllyedt az évtized ipari kémbotrányába" cikkből:
"A kémügy előző tárgyalásain megismert, illetve a vádirathoz csatolt dokumentumokból kirajzolható a feltételezett ipari kémek és megbízóik mögött feszülő kapcsolati háló. Ennek szálai a Gyurcsány–Bajnai-kormányzat embereihez, az elmúlt nyolc év botrányaiból jól ismert üzletemberekhez, illetve a nyáron menesztett tiszti főorvoshoz, Falus Ferenchez vezetnek."


Az MSZP kapitulációja után újabb csatát nyert Gyurcsány!

Kunhalmi Ágika nyilatkozata a döntésről siralmas és szánalmas. A testület nagyon nehéz, de bölcs és felelős döntést hozott”!

Csak így tovább a lenini úton!

Megállapodás, vagy további marakodás? | 2014.08.11.

Komikumba illő adok-kapok zajlik a baloldalon. A DK és az Együtt-PM azt sérelmezi, hogy az általuk önhatalmúan létrehozott megállapodást az elfogadás után az MSZP önhatalmúan néhány helyen átírta.
Most akkor mi van? Az egyik önhatalmú kiakadt a másik önhatalmún?
Sok dudás van egy csárdában!

Ajánld a cikket, szólj másoknak is, vagy tedd fel megosztással a Facebookodra. Ha nem, akkor kommentben írd meg véleményed!

A bejegyzés trackback címe:

https://sonyo.blog.hu/api/trackback/id/tr846587187

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ördögi húzás! 2014.08.10. 10:39:02

Gyurcsány Ferenc madzagon rángatja az egész ballib politikai garnitúráját.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.08.08. 09:04:01

Nagyon zavaros, ami az ellenzéki oldalon történik. Azt értem, hogy amíg van némi erő az MSZP-ben, addig az ellent tud állni és képes az ellenzéki oldalon alternatívát felmutatni, ezért Gyurcsánynak érdeke az MSZP folyamatos gyengítése majd végül totális szétzilálása. Nem értem viszont, hogy ezt miért nem látják a szocialisták, és miért asszisztálnak az önfelszámolásukhoz? Továbbá az sem világos, hogy az önkormányzati választások hatalmas kudarca után mi lesz Gyurcsány stratégiája, hiszen az MSZP végletes meggyengülése nem fog együtt járni a DK megerősödésével, hiszen Gyurcsány politikai elutasítottsága rendkívül magas.

Sonyó · http://sonyo.blog.hu 2014.08.08. 10:39:56

@bölcsészmérnök:
Gyurcsány, még a szocialista rezsim emlőin nevelkedve tanulta meg, hogy egyszerűbb az élre kerülés, ha ellenfeleit tönkre teszi.

Ha nincs ellenfél, csak ő lehet az alternatíva.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.08.08. 11:08:10

@Sonyó: Az ellenfelek meggyengítése és felmorzsolása logikus stratégia Gyurcsány részéről. Azt nem látom, hogy mi jöhet utána, Gyurcsány elutasítottsága még mindig nagyon nagy.
Lehet, hogy Gyurcsány lesz a baloldal vezére, de akkor a baloldal megreked egy 20% körüli szinten.

Sonyó · http://sonyo.blog.hu 2014.08.08. 13:24:48

@bölcsészmérnök:
Azt leszögezhetjük, hogy az eddigi, de a mostani baloldal se baloldal. Így "a mi fog történni" csak abban az aspektusban érdekes, hogy mennyi energiát szív el a kormánypárttól.
Persze a történésekbe bele kell venni a külföld pozícióvesztéséből fakadó támadásokat is.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.08.08. 15:11:42

@Sonyó: Orbán éppen a balliberális oldalnak köszönheti a győzelmeit. Szerintem Orbánt balliberális oldalról nem lehet megverni.

Sonyó · http://sonyo.blog.hu 2014.08.08. 17:30:39

@bölcsészmérnök:
Ez azért nem ilyen egyszerű! Orbán a politikai pályára kerülése és a 2002-es választási veresége után szisztematikus építkezésbe kezdett. Átfogó, mindenre kiterjedő építkezés volt. E mellett persze a ballib harakirije is szerepet játszott, de önmagában ez nem jelentett biztos választási győzelmet.
A győzelem mellett az építkezésnek volt köszönhető, hogy brutális nemzetközi nyomás ellenére is képes volt tovább építkezni.
Abban meg egyet kell értsek, hogy liberális oldalról Orbán verhetetlen!
A nemzetközi széljárás se kedvez, sőt mondhatni ellensége a liberális eszméknek!

Mogyorósi István 2014.10.01. 11:22:02

Már megint egy valóságmorzsára épített koholmány eme fenti költeményben.

Az mszp sok esetben a fidesz bűntársa lett. Az mszp tér- és szavazóvesztése folyamatos. Ennek megfelelően az mszp igyekszik a még ellenzéki oldaliak által át nem vett pozíciók megtartására. Sokszor elvtelenül.
Eme jelenségekre Gyurcsány tudott adni érdemi válaszokat, ellenlépéseket.
A kezdeményezés ebben evidens módon Gyurcsányé.
Ezt a kommunikációban felturbózni az ellenzék dróton való rángatására nem más, mint a fidesz A fidesz újabb jellemtelen rákosista húzása. ...mint anno a kisgazdapárt, majd a szocdemek eltörlése. Nem esik messze tőle eme hőstett. Hiszen aki nem vele volt, aki bírálni merte, aki saját profilt mert fenntartani, azt tönkretette még a "jobboldalon" is.

Ilyen fekálák gyülekezetéből bírálják azt a tevékenységet, melynek "EREDMÉNYEI" alapvetően hozzájuk, pontosabban a fideszhez, a jobbikhoz és a velük kokettáló lmp-hez köthetőek.

Ez olyan, mint az emúútnyócév-ezés.
Ellenzékből hazaáruló módon jelentgették fel az országot amerre jártak. Minden maszop kezdeményezést zsigerből támadtak. Azon örömködtek a NET-en, hogy Gyurcsány mind a nyolc kormányprogramját sikerült szétverjék. Kampány (szavazatmaximalizáló) szavazást tartattak, vizitdíj ürügyén, módszeresen szétverték a gazdaságot és a társadalmat egészen a csődveszélyig... és még hosszan sorolhatnám.

Ezek "eredményeit" kire kenték az eemútnyócévezéssel? A maszopra, Gyurcsányra, Bajnaira.
Ennél arcátlanabbul aljas maffiát, még nem tartott hátán az ország és népe.
Fentebb pedig adott a kiszolgálóik egyike, ki jól példázza a mondást, miszerint kutyából nem lesz szalonna.
süti beállítások módosítása