Legelőször az jutott eszembe, létezhet-e összefüggés az USA-ból történő kitiltás és az amerikai lehallgatási botrány között. Vagyis feltételezhető-e, hogy az USA lehallgatással tudott olyan információkhoz jutni, melyet zsarolásra használhat fel.
Tök mindegy milyen információkat szerzett be, de arra bőven elég, hogy egy teljesen más ügy kirobbantását elő tudja idézni vele. Ezen meditálgatás alapján leszögezhetjük, a téma és a cél, tartalmilag köszönő viszonyban sincs egymással. A cél viszont szentesíti az eszközt.

Érthetőbben fogalmazva az USA, az általa kirobbantott üggyel akarja a magyar kormányt más témában térdre kényszeríteni, melynek felszínre kerülése stratégiai, vagy egyéb okoknál fogva kínos lenne neki.

De lehet az is, hogy a Kelet-európai országok belügyeibe történő beavatkozásának, - lásd Oroszország-Ukrajna konfliktusa - következő lépése Magyarország, ahol egy belső politikai válság kirobbantásával újabb döfést helyezhet az Európai Unió gazdasági stabilitásának szívébe. Pusztán az USA-EU „gazdasági háborújának” szenvedő alanyai vagyunk abból az okból kifolyólag, hogy a tengerentúli politika nem jó szemmel nézi azt az Orbán-kormány által folytatott céltudatos gazdaságpolitikát, ami tán az EU számára is gyógyír lehetne.

Mindez persze találgatás, vagy tán kifordítása az ügynek, de az USA nagymértékű és érthetetlen titkolózása ad arra okot, hogy kilépve a téma bűvköréből, kívülről próbáljuk szemlélni az eseményeket.

Az ügy, tények hiányában egy dologra biztosan alkalmas, mégpedig arra, hogy a háromszor is tönkrevert ballib politika egyre elhaló hangját felélessze, alkalmassá tegye a közvéleménnyel való erőteljesebb kommunikációra.

Az is biztos, - ha történt is valami - Amerika, érdekei érvényesítése érdekében, nagyhatalmi arroganciával avatkozott be Magyarország belügyébe.

u.i: Na, ne próbálja velem senki se elhitetni azt, hogy az USA, légvonalban uszkve 7.000 km-ről akarja mint haver felhívni a kormány figyelmét az itteni korrupcióra. Csak úgy baráti gesztusból.
De ha nagy nehezen, erőltetve, valamicske pici okot elfogadunk az USA erősen titkolt érveiből - nehéz, de tegyük meg - és rakjuk félre a durva belügyekbe való beavatkozás arroganciáját is, mert ugye semmi közük hozzá, akkor az USA lépését nézve a következő latin közmondás jut eszembe. 
Quod licet Jovi, non licet bovi.

Ha a cikket érdekesnek találod, tedd fel Facebookodra, vagy küldd el barátaidnak.
Ha nem, akkor írd meg véleményed!

A bejegyzés trackback címe:

https://sonyo.blog.hu/api/trackback/id/tr546813191

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.10.21. 16:13:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miklós Torma 2014.10.22. 13:43:49

ezt a müveletet az usa mar 1956 ban folytatta.akkor is csak felre vezettek a nepet- most ugyan neveket nem adnak ki-vajon miert-par honapja ukrajnaban ugyanez törtent.es mellete hazudnak es vadolnak ismetelten. neveket ---neveket kerünk.

miketbeszéltek 2014.10.25. 02:33:15

Elképesztőek vagytok! Orbán friss interjúja is mutatja, hogy -szemben a többi FIDESZ-es főnök nyilatkozataival-Orbán pontosan tudja, kikről van szó. Mint ahogy az utóbbi időkben több forrás alapján is felmerült a gyanú a magas köröket is elérő ÁFA-botránnyal kapcsolatban. Lehet szidni persze választékosan, latin mondásokat idézve, vagy éppen alpári szélsőjobbos (a'la kommunista) stílusban az USÁt, de
éppen nekünk lenne elemi érdekünk, hogy maszatolás és betyárbecsület helyett tisztázzuk a helyzetet! Tényleg nem tudjátok felfogni, hogy milyen elképesztő károkat okozhat hazánknak ez az ügy? Aláírás: egy szomorú Fidesz-szavazó!

Sonyó · http://sonyo.blog.hu 2014.10.25. 07:05:59

Az USA rájött arra, hogy a tehetetlen baloldal képtelen erőt felmutatni a politizálásban. Ezért erőteljes akcióba kezdett, hogy belülről megbontsa a FIDESZ egységét! Ezt persze soha a büdös életbe nem fogja kimondani, hanem olyan lépéseket tesz, mely alkalmas erre.

Húsleves 2014.10.27. 16:46:53

@miketbeszéltek:
Ja persze, te vagy a szomorú FIDESZ szavazó, akinek merő véletlenségből mindenben a szomorú hülyeliberális SZDSZ droidokkal egyezik a véleménye. És ezt nem ezen kommented alapján állítom, hanem rutinosan belenéztem a korábbi kommentjeidbe, hogy hány helyen fostad tele a blogokat a csalódott FIDESZ szavazó nyomorúságával.

"Tényleg nem tudjátok felfogni, hogy milyen elképesztő károkat okozhat hazánknak ez az ügy?"
De igen, pontosan erről szól az írás, hogy így okoznak károkat a hazánknak, és te, a "csalódott FIDESZ szavazó" valamiért elfelejted figyelembe venni azt az apróságot, hogy ez a nagy leleplezés azoktól jön, akik drónokkal bombáznak szuverén országokat, terroristákat pénzelnek, hogy aztán rájuk hivatkozva támadjanak meg országokat, embereket kínoznak tárgyalás nélkül, és még hosszan lehetne folytatni az erkölcsi fölényük magasztalását.

Én nem szavaztam a FIDESZ-re, és nem is vagyok értük odáig, de elég nyilvánvaló, hogy az NSA-n keresztül jól értesült demokráciaexportőrök akkor is tudtak már a NAV-korrupcióról, amikor még az MSZP volt kormányon, hiszen akkor is folytak már a kisded játékok, ahogyan Horváth is elmondta már a legelején. Csak tudod aki nem "csalódott FIDESZ szavazóként" csodálkozik gyermekien a világra, az azt is tudja, hogy a nagy testvér szenzációs leleplezései mindig kizárólag politikai játszmákat szolgálnak, amiknek mi csak vesztesei lehetünk.

Sonyó · http://sonyo.blog.hu 2014.10.29. 09:32:32

@Húsleves:
Milyen NAV botrány?
Az az USA vádol, - tényeket nem közölve - aki maga is botrányba keveredett!
mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/adocsalas-ismert-a-ceghalo-1255691

Húsleves 2014.10.29. 19:58:14

@Sonyó:
Ja, értem már, akkor ezért rágott be a "szabad piac" mögött álló békenobeldíjas bűnöző.

Sonyó · http://sonyo.blog.hu 2014.10.29. 20:08:02

@Húsleves: Lassan mondom, hogy nincs NAV botrány!

Elisabeth Bodor 2015.01.22. 17:44:35

lassan mondom-van NAV botrány!Ki a másik 5 kitiltott személy???Orbán azt ígérte,hogy a magyar titkos szolgálat megtalálja!Nem találja?vagy kakiba nyúlt?Lázár netán köztük van,Vagy Rogán is?Nincs lezárva addig a NAV ügy-amíg ezeket meg nem nevezik!Hahó
süti beállítások módosítása