A kétes tanulmányokkal rendelkező Judith Sargentini jelentése (a Sargentini-jelentés), egy alacsony színvonalú, valós tartalom nélküli nyomásgyakorlási eszköz.

k_mti2017120721422.jpg

 Konklúzió: ha egy ostobaság egy darabig sikeres, azért csak ostobaság marad.

 

Most már mindenki látja, hogy Szél Bernadett és az LMP a 2018-as tavaszi választások előtt (ál)tündöklött, majd röviddel utána a "tündöklés" nagyságánál is nagyobbat bukott.

szelbernadett_2.jpg

Konklúzió: ha egy ostobaság egy darabig sikeres, azért csak ostobaság marad.

Körvonalazódnak az erőviszonyok a jövő évi európai választásokra.

Macron valamit nem ért, de azt piszkosul nem. Nem érti Európát, de lassan saját népét sem. Franciaország elnökétől ez nagy szegénységi bizonyítvány.

Ja? Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron a franciák elnöke? Szegény franciák!

 Macron: „Orbánnak igaza van, én vagyok az ellenfél”.

 Te szegény Macron! Nézz már szembe saját magaddal, majd a népeddel! Ők az ellenfeleid!

 642db1b4429d5691647566b45ad2027a9e2164b7.jpg

Ötmillió migránst kellene befogadnia Spanyolországnak.
Az IMF szerint csak így tudná az állam előteremteni a nyugdíjakat.

A Nemzetközi Valutaalap annak ellenére javasolja a bevándorlók befogadását, hogy jelenleg 3 és fél millió spanyol nem tud elhelyezkedni, a fiatalok 34 százaléka pedig munkanélküli.

07d37426ba600e14aa9dfdb867d9421b91638f3b.jpg

Sonyó 2018.08.28. 10:32

Képtelenek rá!

 

A nyugati társadalmak manapság már arra sem képesek, hogy gyermekeket szüljenek!

pride.jpg

Sonyó 2017.12.26. 07:58

Gondolatok 2018-ra

A tolerancia, mások megsegítése nem egyenlő, hazám és saját biztonságom feladásával.

Bárki legyen is vendég házamban, hazámban, csak akkor vendég, csak akkor élhet házamban, országomban, ha tiszteli és betartja családunkban, hazánkban kialakult jogrend szerinti életet, máskülönben nem.

Én is akkor vagyok vendég más házában, országában, ha betartom azon család, ország életét, jogrendjét, máskülönben nem.

Senki sem érezhet jogot arra, hogy saját kultúráját vendégként, rákényszerítse a befogadóra.

A tolerancia és befogadás nem egyenlő azzal, ha egy család, ország saját életét, kultúráját feladja mások életéért, kultúrájáért!

Társadalmak könyörtelen pusztulását jelenti, saját kultúrájának feladása.

Egy kormány akkor végzi jó gazda módjára munkáját, ha társadalma biztonságos környezetben tud élni, dolgozni.

"Aggodalmát fejezte ki Nigel Farage brit EP-képviselő Soros György alapítványának gazdasági befolyása, valamint a nemzeti választásokba és népszavazásokba való beavatkozása miatt. Nigel Farage, a brit függetlenségi párt (UKIP) alapítója azoknak az európai parlamenti képviselőknek címzett levelében írt erről, akik szerepelnek a Nyílt Társadalom Alapítvány „megbízható európai parlamenti partnerei” között. A brit politikus felvetette, hogy ha Oroszország állítólag 100 ezer dollár felhasználásával befolyásolhatta az amerikai választásokat, vajon milyen hatása lehet annak a 18 milliárd dollárnak, amelyet Soros a Nyílt Társadalom Alapítványnak fizetett.
... Nigel Farage előzőleg, az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésének az adóelkerüléssel és adóparadicsomokkal foglalkozó vitájához hozzászólva kijelentette, elképesztő a Soros György által finanszírozott Nyílt Társadalom Alapítvány befolyása Brüsszelben. Tájékoztatása szerint az alapítvány tavaly 42 ülést tartott Brüsszelben az Európai Bizottsággal közösen. Az ülésekről könyv is megjelent, amelyben felsorolják, kik a megbízható partnereik az Európai Parlamentben.előzőleg, az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésének az adóelkerüléssel és adóparadicsomokkal foglalkozó vitájához hozzászólva kijelentette, elképesztő a Soros György által finanszírozott Nyílt Társadalom Alapítvány befolyása Brüsszelben. Tájékoztatása szerint az alapítvány tavaly 42 ülést tartott Brüsszelben az Európai Bizottsággal közösen. Az ülésekről könyv is megjelent, amelyben felsorolják, kik a megbízható partnereik az Európai Parlamentben. A kiadvány több mint 200 nevet tartalmaz, mások mellett Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának (ALDE) vezetője is szerepel benne."
- írja a 888.hu hírportál.

nigel_farage.JPG

https://twitter.com/twitter/statuses/930368687638564864

Egyre inkább pislákol az a fény az európai politikusok fejében, amely a Soros befolyást érzi. Viszont csodálkozom azon, sőt megdöbbentő, hogy ebben a pozícióban ennyi időnek kellett eltelni ennek felismeréséhez.

Vannak azonban még jócskán olyanok Guy Verhofstadt vezetésével, akik elvakultan ragaszkodnak a Soros György által felvázolt politikához. Súlyos hiba ez, mert az Európai Unión belül, a felelősségre vonás egyre nagyobb terhét is jelentheti. A radikális és embertelen liberalizmust hirdető európai politikusok felelősségre vonása nem kerülhető el.

Ezek a politikusok Európa ellenesek, az európai nemzetek nemzetbiztonsági kockázatát jelentik!

Ideje lerakni a felelősségre vonás alapjait!

2017. augusztus 17. csütörtök. Náray Tamás divattervező második otthona Barcelona, ezért őt is megdöbbentette a csütörtök késő délutáni terrortámadás, amikor a katalán főváros egyik közkedvelt sétálóutcájában egy kisbusz belehajtott a tömegbe.

A merényletben 14 ember vesztette életét és közel százan megsérültek.

A divattervező ekkor (vagyis aznap) egy boltban vásárolt, amiről a Facebook-oldalán osztott meg egy tanulságos történetet.

"Barcelona-ban van egy élelmiszerlánc, a MERCADONA. Ott vásárolok mindig. A pénztárnál előttem ketten állnak, legelöl egy kendőt viselő muszlim nő, (ez egyébként itt (is) gyakori látvány), mögötte egy fiatal anyuka, egy hároméves körüli gyerekkel. Az anyuka miniben, magassarkúban. A kislány azt kérdezi tőle, hiszen gyerek, hogy a néni miért van így felöltözve ebben a melegben. (37 fok van) Persze nyilván mindenki hallja. Hiszen gyerek és kíváncsi... Nincs ebben a kérdésben semmi rossz. Az anyuka sincs zavarban, valamit a szokásokról magyaráz, indulatmentesen, tök korrektül. Mire a nő hátrafordul és a következőt mondja a kislánynak: -Pár éven belül anyukád is fel lesz öltözve. Mindnyájan jéggé dermedtünk. És el se hinném, ha nem előttem történik meg, 2017. augusztus 17-én, este 19 óra 15 perckor... Miközben a televízió a barcelonai terrortámadásról sugározza a fejünk fölött a riportot. Ilyenkor az embernek nagyon nagy önuralomra van szüksége ahhoz, hogy kordában és önmagához méltó mederben tudja tartani a gondolatait. "

Valami történhetett, mert Náray Tamás törölte a bejegyzést, de meg is írta miért:

"Muszáj leszednem a posztjaimat, mindenkitől elnézést kérek, aki értelmezni tudta és megosztotta, mert megint sikerült valamit elszabadítani, ami nem volt sem szándék, sem cél. Érdemesebb volna inkább a lényegre koncentrálni. Mert ez a habitus az oka mindennek. Tényleg nagyon sajnálom. 
A fától az erdőt tipikus esete Tóth Marival..."

Viccelődni, meg bődületes butaságokat írni a kommentekbe lehet, de ezzel semmi se fog változni. Viszont Nyugat-Európa megváltozott. Megváltozott és sajnos visszafordíthatatlan folyamatok játszódtak le az elmúlt években.

Kinek a felelőssége ez?

 

Sonyó 2017.05.01. 09:32

Soros reszkess!

Soros! Úgy gondolod nem tudjuk, hogy a te kezed van:

- Ukrajna tönkretételében?
- A pénzügyi válság idején a forint elleni spekulációban?  
- A migránsokkal Európa tönkretételében?
- Az angol font bebuktatásában?
- A Macedón válságban?
- A lengyel kormány megbuktatásában?
- Százmillió család életének tönkretételében, halálában?


Gondolod nem tudjuk, hogy ideológiai műhely a CEU? Nem tudjuk, hogy itt nevelődnek ki azok a politikai vezetők, akik válsággócokat hoznak létre országokban? Mindezt társadalmi szervezeteknek álcázott "modern ideológiai hadsereggel" megtámogatva hajtatod végre?

Nem vagyunk hülyék!

 te.jpg

 

Nem vagyunk hülyék! Még akkor sem, ha te azt hiszed!

Tóthy Gy. László 2015-ös írását teszem közé! Ma is íródhatott volna.
Íme:

Hol a helye a CEU-nak?

John Shattuck, amerikai történész, a CEU rektora


2015. április 18-án interjút adott a HVG-nek. Az úr a magyarországi helytartók egyike: képmutató, cinikus és gátlástalan.
A rektor úr szerint Putyin a maga keltette nacionalista láz foglya. De vajon miféle láz gyötri az amerikai történészt? Elveszítette volna a józan ítélőképességét?
Nyilvánvalóan nem erről van szó. John Shattuck egy kiválóan képzett személy, aki mindig pontosan tudja mi a feladata a cionista-atlantista birodalom kiszolgálóinak. Már megszokhattuk, hogy az Egyesült Államok és Soros György minden törekvése kizárólag a liberális demokrácia terjesztésére, és a nyílt társadalom megvalósítására irányul. Szó sincs hatalmi befolyás növeléséről vagy újabb erőforrások szerzéséről. Ez az ellentmondásos helyzet az oka annak, hogy a rektor úr kénytelen olyan állításokat megfogalmazni, amit valószínűleg ő sem gondol komolyan, mert azok köszönő viszonyban sincsenek a valós történelmi eseményekkel.

john-shattuck.jpg

Nézzünk néhány példát.


Shattuck szerint Putyin eszmerendszerének lényege, hogy a „NATO és az EU a bővítésekkel sarokba szorította Oroszországot. Közben Grúziában, Ukrajnában és még néhány volt szovjet tagköztársaságban beindultak a demokratizálódási folyamatok, és ezek az országok közeledni akartak a Nyugathoz. Putyin mindezt a saját hatalmát veszélyeztető fejleményként élte meg, s kidolgozta ma is alkalmazott új hidegháborús stratégiáját.” Ezzel „befagyott konfliktusokat” hoz létre. „És talán még aggasztóbb célja, hogy megbontsa az EU és a Nyugat egységét…”
A rektor úr lényegében Putyin kényszerképzetének nyilvánítja azt a kétségbevonhatatlan tényt, hogy - korábbi ígérete ellenére - mára a NATO lényegében bekerítette az orosz birodalmat. Shattuck nevetséges koncepciója védelmében megjegyzi: „Nem hiszem, hogy lett volna konkrét ígéret arra, hogy a NATO nem vesz fel közép-európai országokat.” Nem zavarja, hogy a két Németország egyesítésekor folytatott tárgyalásokon részt vevők közül még az amerikaiak is elismerték, hogy konkrét ígéretet tettek arra, hogy a NATO keleti határa azonos lesz az egyesült Németország határával. Mint történész, nyilvánvalóan ismeri az ezzel kapcsolatban elhangzott cáfolhatatlan bizonyítékokat.

Grúzia és Ukrajna


Mindenki tudja, hogy Grúziában és Ukrajnában nem indult el semmiféle demokratizálódási folyamat. Mindössze annyi történt, hogy az Egyesült Államok - az orosz tiltakozások ellenére - titkosszolgálati eszközöket is bevetve megpróbálta kiterjeszteni befolyását a térségre. Grúziában az izraeli és amerikai segítséggel szervezett megszállás megbukott, az orosz hadsereg órák alatt szétverte az Izrael által felfegyverzett és kiképzett grúz hadsereget, és biztosította az orosz többségű Abházia és Oszétia függetlenségét. Az akkori grúz kormánynak több tagja izraeli-grúz kettős állampolgár volt. Az elnök Miheil Szaakasvili amerikai-grúz kettős állampolgársággal rendelkezett, ellene jelenleg nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.
Az Ukrajnában szervezett államcsínyről, a kijevi Majdan téren történtekről fölösleges bővebben beszélni. Elég, ha annyit tudunk, hogy Victoria Nuland amerikai külügyi államtitkár szerint 5 milliárd dollárt fordítottak arra, hogy Kijevben az Egyesült Államoknak megfelelő kormány kerüljön pozícióba.
Shattuck úr kénytelen hazudni, de a legcinikusabb állítása mégiscsak az, hogy Putyint vádolja a Nyugat és az EU közötti kapcsolatok „megbontásával” - miközben köztudott tény -, hogy az EU és az Oroszország közötti kölcsönösen előnyös kapcsolatok további erősödése az amerikai külpolitikai stratégák szerint sértette volna az Egyesült Államok hosszú távú érdekeit. Az EU és Oroszország viszonyának megrontása az USA érdeke: ezt a célt szolgálta Ukrajna destabilizálása, az ukrán oligarchák közötti szerepek újraosztása. Ezt nevezi demokratizálódási folyamatnak.

Arra a kérdésre, hogy miért mindig a „Nyugat a jó fiú” a rektor úr ezt méltóztatott válaszolni: „Mert a Nyugat nem próbálja megváltoztatni a nemzetközi határokat.” Shattuck nem véletlenül a CEU rektora: időnként egész ügyesen manipulál. Nem világos, hogy amerikai létére miért a Nyugatról beszél, és miért nem az Egyesült Államokról? Ő maga amerikai, az egyetemnek nyilvánított agymosoda fenntartója ugyancsak amerikai, a CEU valódi célja pedig a cionista-globalista erőket kiszolgáló személyzet kiképzése.

De a legnagyobb tévedése az amerikaiakra általában is jellemző nagyképűség következménye. A rektor úr visszafogottan fenyeget: „a nukleáris fegyvereket tekintve a Nyugatnak nagy előnye van, így bolond lépés lenne az oroszoktól, ha elindulnának a valódi háború felé. A NATO-nak megvannak az eszközei, hogy határozott választ adjon.”
Shattuck úr téved. Hadászati és katonai szekértők egyértelmű véleménye szerint az orosz hadsereg bármikor felveszi a versenyt az amerikai erőkkel. Sokak véleménye szerint a legújabb fejlesztésű orosz harckocsik és katonai vadászgépek jobbak, mint az amerikaiak, a tengeralattjárókról indítható 15 ezer kilométeres hatósugarú atomtöltetű rakéták elleni védekezés pedig nem kis feladat.
Ettől függetlenül is megdöbbentő a feltételezés, hogy az oroszok elindulnak a valódi háború felé… Minden épeszű ember tudja, hogy egy atomháború az emberiség kipusztulásához vezet. Ezt még az amerikaiak sem tudnák megnyerni, hiába vetnék be John McCaint és Hillary Clintont is. Ráadásul az utóbbi évtizedekben kizárólag az Egyesült Államok indított nemzetközi jogszabályokat sértő, népirtó és értelmetlen háborúkat.

Az USA nem úgy néz ki, mintha egy nagy liberális békegalamb lenne.

A nemzetállamokból álló Európa jövője szempontjából rossz hír, hogy „a CEU itteni és térségbeli szerepe nagyobb, mint bármikor korábban.” John Shattuck ezúttal igazat mond.
Éppen ezért Magyarország és az európai nemzetállamok közös érdeke, hogy a Soros György által fenntartott intézmény székhelye minél előbb valahol az Amerikai Egyesült Államok területén legyen.

(Tóth Gy. László)