Körülbelül erre a gyerekkori szintre süllyedt az MSZP Mesterházy Attila vezetésével.
Az első pancser döntése a szoborfűrészelő, agresszivitást, "füvezést" is támogató Bajnai, Együtt 2014 féle társasággal történő összeborulása.
A második az összefogás létrejöttének támogatása, ahol az őrült Gyurcsány mellett, politikai holtak kerültek reflektorfénybe. Ezt már kiveséztük az Őrültek tánca II. De hol a program? cikkben, de a mostani húzása mindenen túltesz. Természetesen a Simon ügyről van szó.
Persze az összefogást kikényszerítő Gyurcsány, figyelve az eseményeket rögtön rúgott is egyet az MSZP felé. Véleményével Mesterházyt, mint egy tuskót még jobban a földbe döngölte.
„Csak azt tudom mondani, hogy akinek nem elég a politikusi fizetése, és nyúlkál a közösbe, az ne menjen politikusnak.” "Bizony tudni kellene, hogy honnan volt Simonnak ennyi pénze. Mert ez akkor sem az ő magánügye, ha tegnaptól semmilyen funkciót nem visel."
Drága gyerek ez a Gyurcsány. Olyan sok jót tett már a baloldalnak, meg szerintem fog is, hogy tényleg megérdemli azt a harmadik, biztos befutó helyet az összefogás listáján. Ha még meg is erőlteti magát, tán az első helyre is kerülhet. 

De térjünk vissza Mesterházy MSZP-t leamortizáló kijelentéséhez, mert ha jól belegondolunk, akkor ez a bődületes ökörség felé konvergál.

 

Mesterházy, Simon Attila 240 milliójáról: „Az ő közéleti tevékenységéhez nem kötődik, hanem az azt megelőző életével kapcsolatos forrásfelhalmozásról van szó.”

Hát nézzük ezt a forrásfelhalmozást.

Elöljáróban érdemes megnézni, milyen munkahelyei voltak Simon Gábornak.
Simon Gábor wikipedia Érdemes kiemelni, hogy középiskolai tanárként kezdte 1988-ban.

De nézzük: Ha mondjuk havonta félre tesz fél milliót, azaz 500.000 forintot, - mert ugye élni is kell valamiből - akkor évente hatmilliót tud a matracába rejteni.
Nem kell nagy tudomány hozzá, de ez a típusú forrásfelhalmozás, mint pénzfelhalmozás, mindig "apránként" hozzátenni valamennyit a félretett pénzhez, 40 évig tartana.
E példa szerint Simon Gábor 5 évesen kezdte gyűjtögetni vagyonát, de azt is kiváló üzleti érzékkel tette, mert ugye folyamatosan havi 500.000-et félre tenni 40 éven keresztül komoly teljesítményre vall.

Mindenkinek javaslom! Semmiség!

Ha ennél is jobb üzleti érzékkel rendelkezett, s egy csipetnyi családi örökség is beszólt a forrásfelhalmozásba, mondjuk 40 millió, akkor csak 200 millát kellett összegyűjtögetnie. Kezdjük ezt a szerény Mesterházy féle forrásfelhalmozást a munkába állásától. Ez 1988-ban történt, mint tanár. Innen számolva 2009-ig 21 éven keresztül évi 9,5 milliót kellett félretennie, hogy a maradék 200 milliót összehozza.
Ahogy a munkahelyeit nézem, igencsak össze kellett húzni azt a bizonyos nadrágszíjat, sőt. Ez a fene nagy hallgatás meg tán arra is utalhat, hogy nemcsak a saját nadrágszíját húzta össze, hanem másokét is. 

Persze minden megtörténhet, meg az ellenkezője is.

De addig, amíg nem történik semmi, - pontosabban csak a hallgatás, sumákolás, kamerák elöli menekülés - marad az emberek folyamatos hülyének nézése.
A baloldal kimutatta kampánystratégiájának „foga fehérjét”.

Én vagyok én, te vagy te. Ki a hülye: én, vagy te?

A bejegyzés trackback címe:

https://sonyo.blog.hu/api/trackback/id/tr675804681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ajtony 2014.02.08. 20:23:49

Az a véleményem, hogy különös. Különös, hogy ez az összeg a hárommilliárdos önkormányzati hitel 8%-ának felelhet meg. Ennyi, felesleges találgatás a többi - ráadásul ugyanaz a számlavezető bank, mint az önkormányzati hitelt folyósító.

Kovkazm 2014.02.09. 10:49:08

Találgatások, mert kussolnak! Ron Werber irányítja a leleplezett MSZP-s bukta helyreállítását. Addig mindenki befogja a száját míg ki nem találnak valami elhihetőt!
süti beállítások módosítása