Igen, más megközelítése is lehet a tömeges bevándorlásnak, melyet a balliberális halmaz egyszerűen nem akar tudomásul venni. De nemhogy nem akar, a sakkjátszma taktikai lépéseinek előre történő lejátszására se képes, pedig a jó ellenzéki politikának ez lenne a lényege. 

A menekültek, mint szó vagy kifejezés arra utal, hogy valakik, valahonnan, valamiért elhagyják otthonukat. Ha azonban ez nem egy-két, alkalomszerű, vagy lokálisan kis területről történő távozás, hanem történetesen népvándorlásszerű, sőt a tudatlanok (sajnos) elképesztő naivitásának üzletszerű kihasználása, valakik által történő felbujtás eredményeként (érdemes lenne ennek is komolyan utána nézni!!!), akkor erősen más a helyzet.

És azért is más (kritikusabb) a helyzet, mert ha ettől lényegesebben kisebb méretű, de évtizedekig tartó bevándorlás társadalomra gyakorolt hatása a fejlett európai országokban már évekkel ezelőtt is súlyos gondokat okozott, akkor a mostani tömeges népvándorlásnak sokkal drasztikusabb hatása lesz. Ugyanis ez nem évekig tart, hanem hónapokra lerövidül. A lerövidült idő még súlyosabbá teszi a helyzetet, mert nincs idő a társadalomba való beilleszkedésre, ami maga után vonja a gyorsan kialakuló elégedetlenséget. Tovább súlyosbítja a helyzetet az adott ország nyelvének nem ismerete, az erős vallási (törzsi) szokás, a teljesen más életmód, melyet bizonyos esetekben nehezen lehet összeegyeztetni a Nyugat-európai kultúrával. Gond a szakképzettség hiánya, tán az olvasás, írás hiánya is fellelhető.

Vagyis az adott ország társadalom szerkezete olyan gyorsan megváltozik, hogy az kezelhetetlen lesz.

A népvándorlásszerű ország elhagyás okait is meg kellene vizsgálni, sőt az ottani állapotok kiváltó okait is meg kellene ismerni.

Ugyanis, ha ebbe fejlett vezető nagyhatalmak keze is benne van, akkor mindenkinek leesik a tantusz, hogy mi is valójában az ok.

Ha jóval korábbra, a hatvanas-hetvenes évekre megyünk vissza, akkor az afrikai törzsi villongásokat külső erők gerjesztették, hogy egyes országok függetlenné válásuk után, külső gazdasági erők le tudják fölözni az ásványkincsekben gazdag lelőhelyeket. A zavargásokra, a törzsi háborúkra álmegoldásokat javasló nagyhatalmak pedig újra hatalmat szereztek, de nem politikait, hanem fűalatti gazdaságit. Ebben bőven benne volt az USA is.

Így most se lennék meglepve, ha a most kirobbant népvándorlás ezzel, vagy párhuzamosan azzal van összefüggésben, hogy az USA, Európát gyengítő stratégiájának egyik elemét látjuk. Hisz, ha egy teljesen más kultúrájú embertömeg ellepi Európát, igen rövid idő alatt kritikus állapotokat idézhet elő, ami mondjuk ki őszintén, kedvez az USA-nak. Társadalmi, gazdasági, és amit teljesen el szeretnének a balliberális társaságok és velük együtt érzők titkolni, megnövekedett terrorista kockázatokat is gerjeszthetnek ezzel.

Ha ehhez hozzá vesszük az ukrán-orosz háborút, melynek gyújtópontja az ukrán puccs volt (USA segítséggel), illetve ennek kiteljesítése az Európai Unió felé. Gondolok itt a gazdasági szankciókra, miközben az USA áttételesen üzleteket bonyolít le. De a háború kiszélesítése a fegyverkezés kikényszerítésével is ide sorolható. Vagy ide sorolhatjuk az amerikai titkosszolgálat Kelet-európai országok belügyeibe való beavatkozását (kormánypuccsok: Csehország, Lengyelország és kísérletek: Magyarország, - Goodfriend akció -  minden esetben ok az "orosz kőolaj, orosz kereskedelmi kapcsolat", de leginkább az eltévelyedett országok visszaterelése az USA gyámsága alá). De még megdöbbentőbb, ha ide soroljuk azt is, hogy Svájc, amerikai nyomásra engedte el a frankot, nyomorba döntve milliókat, de csak azért, mert az amerikai befektetők egyáltalán nem nézték jó szemmel, hogy az euró árfolyamának dollárral szembeni csökkenése leértékelte a beruházásaikat, akkor csak a hülyének nem áll össze a kép.

 

Esti frissítés 19.38

Ha azt is figyelembe vesszük, hogy az elmúlt fél évben három Gripen "probléma" ütötte fel a fejét, gondolom a hadügy dolgozik az ügy kivizsgálásán, ami persze nemzetbiztonsági, titkosszolgálati feladat, melynek eredményét természetesen nem fogják az orrunkra kötni (ami így is van jól), de akkor lesz legérdekesebb az ügy, ha Európában más országoknál is pont ezekben az időkben fordult volna elő ilyen, vagy más természetű légtérvédelemmel összefüggő probléma. Érdekes lenne ezeknek is utána járni, hisz akkor túl azon, hogy nálunk nemzetbiztonsági kérdés, szerintem az érdekes egybeesések miatt összeurópai, vagy legalábbis az orosz-ukrán háború miatt Közép-európai védelmi kérdés is lehet. De az is, hogy "egyesek" pont erre játszanak és ezt szeretnék kikényszeríteni!

Ha ez felmerül, akkor viszont az is felmerülhet, hogy a légtér biztonságos őrzésének ürügyén, valakik szeretnének ebben a kérdésben "rendet tenni", jelen lenni. De kik?

Ha valamit kihagytam volna elnézést, de szerintem már ez is döbbenetes! Meg az is, hogy mindez egyszerre van jelen Európában!

 

Frissítés: július 5.

De nézzük "német szemmel" Európa lerohanását.

Moderner Krieg gegen Europa: US-Schiffe bringen Flüchtlingsmassen nach Europa

"A több tízezer menekült hátterében, akik évente Európába kerülnek, szervezett üzlet áll, minden menekültért 10.000 eurót kapnak. Az ebből származó hasznot csak a drogkereskedelemből származó haszon múlja felül. Vajon ki jut ezáltal pénzhez? Először azt kell megvizsgálnunk, melyik országokból származnak a menekültek. Leginkább azokból az országokból menekülnek, amelyeket az ún. Arab Tavasz döntött romlásba. Ott működik leginkább a menekültekre építő üzletág. Embereket toboroznak, csodás jövőt ígérnek nekik Európában, s mindezt a helyi sajtó is támogatja." (hirek.sk)

Hát lehet, hogy itt van a kutya elásva!

Cél, káoszt létrehozni Európában? Már most figyelni kellene erre!

Ehhez a témához kötődik még:
Horváth Csabával együtt az egész balliberális társaság meghülyült (frissítve) 
Alulinformáltak tüntetése (társasága)

Ha érdekesnek találta, ossza meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://sonyo.blog.hu/api/trackback/id/tr107563356

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sonyó: A tömeges invázió más megközelítése 2015.07.06. 16:39:01

Most se lennék meglepve, ha a most kirobbant népvándorlás azzal van összefüggésben, hogy az USA Európát gyengítő stratégiájának egyik elemét látjuk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.06.23. 13:21:59

Na ez az!
Tömegestül jönnek Afganisztánból, Szíriából,Afrikából a menekültek repülőszőnyegeken (mert szárazföldön legalább 2-3 biztonságos,háborúmentes országon át kellett volna jönniük)és most béna a légierőnk?
;)

István Tamasi 2015.06.24. 09:21:25

@Kitalátor (másként) gondolkodó:
Ez az! Mesebeli Grippenekkel /hol repül-hol lepottyan/ a mesebeli repülőszőnyegek ellen! (:

edgarevan 2015.06.26. 13:45:46

Javaslom inkább csak igyál, az legalább....... :)
vagy, ha mégis, akkor előtte alaposan tájékozódj :)
- a menekült hullám nem újkeletű, már több éve tart !!
- USA magasról lesajnálja Europa-t. Egyetlen 1 ország érdekli Europából - Oroszország !

mi vok én 2015.06.28. 11:24:42

A mai világban alig vannak már titkolható információk!!! Amerika tejesen lelepleződött sokadik beavatkozásával csak azt nem értem még, hogy a világ miért nem érti meg! Pl a dollár negligálásával (háború) mert Khadafi is úgy hírlik ennek áldozata lett. Sajnos a fegyver lobbi a világon a legerősebb!!!!!! Utána a prostitúció, kábítószer és a munka hol marad....
poly-mix.com

mi vok én 2015.06.28. 11:26:39

A mai világban alig vannak már titkolható információk!!! Amerika tejesen lelepleződött sokadik beavatkozásával csak azt nem értem még, hogy a világ miért nem érti meg! Pl a dollár negligálásával (háború) mert Khadafi is úgy hírlik ennek áldozata lett. Sajnos a fegyver lobbi a világon a legerősebb!!!!!! Utána a prostitúció, kábítószer és a munka hol marad....
poly-mix.com

mi vok én 2015.06.28. 11:27:08

A mai világban alig vannak már titkolható információk!!! Amerika tejesen lelepleződött sokadik beavatkozásával csak azt nem értem még, hogy a világ miért nem érti meg! Pl a dollár negligálásával (háború) mert Khadafi is úgy hírlik ennek áldozata lett. Sajnos a fegyver lobbi a világon a legerősebb!!!!!! Utána a prostitúció, kábítószer és a munka hol marad....

v2peti 2015.07.06. 10:27:38

Hajóra kéne raknia menekülteket, és elvinni az USA-ba, végül is az ő sz*rkavarásuk miatt menekülnek! Ha majd Florida partjait elözönlik, akkor majd lesz egy kis botrány, és végre fellázadnak az USA-kok!
süti beállítások módosítása