Felfoghatatlan, mennyire alultájékozottak az emberek. Pedig hetek óta a vízcsapból is az folyik, milyen politikát folytatna a kormány az illegális határsértőkkel szemben. Tehát a tájékoztatás megvan, csak egyeseknek annyira rossz a füle, vagy egyéb kommunikációt befogadó érzékszerve, - most az agyi kapacitást ne bolygassuk – hogy nem hallja meg a kormány szavát, vagy valami oknál fogva egyszerűen le…ja a mondottakat. Utána pedig felháborodottan megy ki tüntetni, mert neki joga van ehhez.

Persze, hogy joga van, de abnormális olyan tüntetést szervezni, meg részt venni rajta, melynek brutális tájékozatlanság az oka.

De mostanában ez sikk. Annyira sikk, hogy az emberek az értelmes időeltöltés helyett képesek pancsernek kikiáltani magukat és tüntetni, a semmiért. Miként jutottak idáig egyesek az nagy kérdés, de eljutottak.

Az egészben az a legfélelmetesebb, hogy mindezt tiszta elhivatottságból teszik. Elhivatottságból és jogos felháborodottságtól fűtötten.

Nézzük a most felkapott menekültügyi kérdést, melyet a hazai liberálisok a szocialistákkal karöltve ráadásul ki is vittek az Európai Parlamentbe. Oda, ahol fogalmuk sincs miként kellene megoldani ezt a kérdést.

De nézzük a menekültügyi helyzetet.

 menedekkerok_szamanak_alakulasa_20032014.jpg

 (www.mti.hu)

A számok önmagukért beszélnek. Ehhez nincs mit hozzátenni. A vak is látja.

A grafikonnal kapcsolatban a kérdés csupán az, hogy a kormány és Orbán Viktor menekültpolitikája ellen tüntetőknél mondjuk a Nemzeti Konzultációból papírhajót hatogató fekete hajú lány (HVG videó) – aki azt mondta: „mert másra nem jó” - látott-e már ilyet. De ha látott, akkor tudja-e értelmezni a számokat. Persze a padon ülő két hölgy (ugyancsak HVG videó) első értelmes válaszai se utalnak eme statisztika ismeretére.

Ezen információk megszerzése a témát tekintve csak a kályha lehet. Ugyanis a 2015-ös illegális áradat, illetve mindezekre való kormányreagálás már lépés is az ügy rendezése érdekében. De a tüntetők se az előbbivel, sem pedig a kormány reagálásával nincsenek tisztában. A média ezt harsogja, de náluk valahogy ez elsikkadt. De elsikkadt az egész tüntető társaságnál, a gyermekét cipelő anyával együtt, aki szerintem többet tett volna, ha kimegy a babával, a Tabánba piheni.

 

A hangosbemondóba kiabáló hölgy is ide tartozik. Mint szervező, mindenféle ostoba dumával hergelte a társaságot. A raszta hajú, sárga rendezői mellényt hordó harsogva mondta: „Fellépünk az idegengyűlölet ellen!”

Mi ellen, kislány? Mi ellen lépsz te fel, meg úgy ti mindannyian, akik értelmes időtöltés helyett a tudatlanságotokból fakadóan itt slattyogtok Budapest utcáin? Kislány, eltévesztetted a házszámot, meg mindannyian, akik képesek voltatok kimenni erre az összeröffenésre.

Ki adta a szádba ezeket a mondatokat? Vagy te találtad ki? Vagy honnan vetted? Hétezer kilométerrel arrébb, mondjuk az USA-ban ez megállta volna a helyét, de itt nem.

Milyen idegengyűlölet? Nézz rá a grafikonra és akkor mindent megértesz. Ha nem megy, akkor kérdezd meg az okosabbakat.

De nézzük a sok tudatlansággal ellentétben mi a tény, az, melyet Orbán Viktor, a Kossuth Rádió május 8-i rádióinterjújában ezzel kapcsolatosan szerintem eléggé érthetően fogalmazott meg.

„aki illegálisan lépi át a határt, törvénysértőnek kell tekinteni. Tehát az illegális határátlépés nem bocsánatos bűn, nem kedélyes délutáni szórakozás, hanem egy adott állam egyik legfontosabb szabályának megsértése, és mint minden törvénysértőt, itt is azonnal azt, aki ezt elköveti, ellenőrzés alá kell vonni, vagyis őrizetbe kell venni, és utána le kell folytatni az eljárásokat. Akiről kiderül, hogy valóban politikai üldözött, annak az erre vonatkozó szabályok szerint meg kell adni az Európában való tartózkodás lehetőségét, na, de az emberek többsége nem ilyen. (lásd a fenti grafikont, a szerk.) Bár ezt állítja magáról, de a valóságban megélhetési vándorló; azért indul el, mert azt gondolja, hogy jobb élethez juthat Európában. Nekünk ahhoz kell őket hozzásegítenünk, hogy azt hihessék, hogy odahaza is lehet nekik emberhez méltó életük, de ha már elindultak, akkor külön kell választani azokat, akik valódi politikai üldözöttek, rájuk egészen más szabályok vonatkoznak, azoktól, akik megélhetési okokból indultak el.”

Kislány? Milyen idegengyűlöletről beszélsz? Egyáltalán tudod mit jelent az?

De kiemelve a lényeget:  „Akiről kiderül, hogy valóban politikai üldözött, annak az erre vonatkozó szabályok szerint meg kell adni az Európában való tartózkodás lehetőségét,…”

Kedves tüntetők, értik ezt a mondatot? Akkor mi ellen tüntetnek? Hol van itt idegengyűlölet?

Nézzük tovább a május 8-i Orbán Viktor rádióinterjút.

„De bármelyik kategóriába is tartozik valaki, ha belép Magyarországra, azonnal őrizetbe kell venni, és az eljárásokat már őrizetesként kell velük szemben lefolytatni. Ma nem ez a lehetőség, hanem az a helyzet az uniós szabály szerint, (2012-től a szerk.) ha valaki jól válaszol öt kérdésre – papírjuk van, ki vannak oktatva –, akkor azonnal lehetetlen őket őrizetbe venni, hanem hagyni kell, hogy szabadon mozogjanak egész Európa területén, így Magyarország területén is. Ha nem mennének tovább, hanem itt maradnának, ma kezelhetetlen szociális feszültségekkel nézne szembe Magyarország.”

Innentől kezdve kedves raszta hajú kislány, a padon ülők, a rövid feketehajú meg minden tudatlan tüntető, mint nem idegengyűlölő – mert önöknél ez az égető, de pancser kérdés - el lehetne azon gondolkodniuk, hogy fogadjanak be 2-3, nyelvet nem beszélő, családos illegális határátlépőt, mert be kell őket fogadni. A multikulturális elvek alapján azonnal. Nosza, rajta! Kérvényezzék! Ne is foglalkozzanak a keletkező szociális feszültségekkel, mert önök a fájintos emberek. Tűrjék, és oldják meg maguk a feladatot. Szájtépés helyett mutassák meg.

A kormány mást, ésszerűbb megoldást javasol.

Mindenesetre a padon ülő két lány, a megoldást firtató kérdésre vonatkozó válasza – mit szeretnének ők – különösen ködös tekintet, tágra nyílt szemekkel. Na, ez az idegengyűlölet elleni tüntetés értelmes válasza.

2014-ben egy közepes magyar városnyi menekült jött országunkba. Több mint negyvenegyezer. 2015-ben februárig, több mint huszonháromezer ember lépte át a szerb-magyar határt illegálisan. Ez a szám májusra meghaladta a harmincezer főt, melyet a 2014. évvel egybevetve Szolnok, vagy Tatabánya lakosságszámának felel meg.

A tüntetők alultájékozottságát a HVG riportere múlta felül az egyik kérdésével.
Ezt a szakmában pancsernek mondják, de ő még állásban van.

A riporter, a videó 1,41 percénél a semmilyen zenére táncot imitáló után robban be kérdésével.

 „Pont most beszélt Orbán Viktor délután, ahol gyakorlatilag arról beszélt, hogy nem szabad senkit beengedni, aki itt van, az menjen haza. Tehát ez egy olyan állítás, hogy le kell zárni a határokat, senkit nem szabad beengedni. A másik, az ellentettje akkor az, ami gondolom, ami mellett tüntettek, az micsoda?”

A figura tudta, hogy mondott valamit az EU-parlamentben a miniszterelnök, de fogalma se volt róla, hogy mit. Ő ennek ellenére bátran és ellentmondást nem tűrő hangon kérdezett. Kár volt.

Szerintem riporter kerestetik.

Nézzük mit mondott Orbán Viktor.

„Javaslom, hogy különböztessük meg élesen az Európán belüli szabad mozgást a szabad munkaerő áramlást, az Európán kívülről érkező migrációtól. És az utóbbin belül is különböztessük meg a menekültek ügyét azoknak a bevándorlóknak az ügyétől, akik kizárólag azért jönnek ide, mert magasabb életszínvonalon, nagyobb jólétben akarnak élni, mint szülőhazájuk kínálna. Fájdalom, tisztelt Timmermans biztos úr, Magyarországon úgy áll a helyzet, hogy mi nem tudunk munkát adni a bevándorlóknak. Jobb, ha erről őszintén és egyenesen beszélünk.”

„Mi keresztény, nemzeti kormány vagyunk, van a szívünkben irgalom, és a menekülteket, a valódi menekülteket mindig be is fogadtuk, a jövőben is így fogunk tenni. A bevándorlók azonban nem menekültek,  jobb életet akarnak, és ezért jönnek. Ezt megértjük, de nem fogadhatjuk el. Az illegális határátlépés bűncselekmény, ami ellen fel kell lépni. Magyarországnak meg kell védenie a jogrendjét és a határait is, nem akarjuk, hogy Magyarország az illegális bevándorlók célországa legyen.”

Csak kiemelem a lényeget, hogy a mérhetetlen ostobasággal felvértezett riporter is tudja, mi hangzott el Orbán Viktor felszólalásában, az Európai Parlamentben.

„Mi keresztény, nemzeti kormány vagyunk, van a szívünkben irgalom, és a menekülteket, a valódi menekülteket mindig be is fogadtuk, a jövőben is így fogunk tenni. A bevándorlók azonban nem menekültek ...”

Tényleg riporter kerestetik.

Az alulinformáltak és félretájékozottak tüntetése meg folyt tovább. A téma értelmes pedzegetése néha fölsejlett, de értelmesebb lett volna meghallgatni a miniszterelnök majdnem két héttel ezelőtti rádióinterjúját és akkor mindenki mentesült volna az élő leégéstől.

Zárásként azért minden alulinformáltnak javaslom a következő oldalt.
„Orbán Viktor a Kossuth Rádió „180 perc” című műsorában” 2015. május 8.

A még riporternek, s persze minden tüntetőnek pedig a következőt.
„Orbán Viktor felszólalása az Európai Parlamentben” 2015.május 19.

Jobb lenne előbb tájékozódni, mint e nélkül ostobaságot tenni, már csak azért is mert. 

Az Economist egy tanulmányra hivatkozva a következőket írta:

„Az eljövendő hetven évben Afrika népessége közel négyszeresére, a jelenlegi 1,2 milliárdról 4 milliárdra fog nőni. Egy konkrét ország, Nigéria esetében ez így néz ki: jelenleg 180 millió ember lakja Nigériát, hetven év múlva 980 millióan lesznek, vagyis csak Nigéria lakossága megközelíti majd az egymilliárdot.
Ennek a népességnek minimum a fele, vagyis kétmilliárd ember fog elindulni Afrikából Európa, Ázsia, Amerika vagy Grönland felé, vagyis mindegy, merre, mert egyszerűen nem lesz mit egyen és igyon.” 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sonyo.blog.hu/api/trackback/id/tr687479802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.21. 15:02:38

Ez a heti ballibatáp. Nem kell komolyan venni. Gágognak még a hónap végéig, aztán megunják ők is.

kop15 2015.05.22. 20:36:10

Ezek, meg a Helsinki Bizottság, Kőszeg Ferenccel az élen ostoba fajankók.

1. A Magyarországon lévő munkanélkülieket kell először támogatni.
2. A fiatal munkakezdőket kell másodsorban támogatni.
3. A határon túl élő magyar nemzettársainkat kell utána támogatni.

De mindezek mellett Magyarország felemelkedést kell előtérbe helyezni.

2015.05.24. 15:35:12

Hát ezért az értékes "tájékoztatásért" nem volt érdemes gatyát oldozni.......

Kovkazm 2015.05.24. 17:52:28

@öregmatróz:
De szerencsére elolvasta.
Ha magának nem esett le, akkor olvassa el még egyszer.

2015.05.24. 21:58:18

@Kovkazm: „Az eljövendő hetven évben Afrika népessége közel négyszeresére, a jelenlegi 1,2 milliárdról 4 milliárdra fog nőni. Egy konkrét ország, Nigéria esetében ez így néz ki: jelenleg 180 millió ember lakja Nigériát, hetven év múlva 980 millióan lesznek, vagyis csak Nigéria lakossága megközelíti majd az egymilliárdot.
Ennek a népességnek minimum a fele, vagyis kétmilliárd ember fog elindulni Afrikából Európa, Ázsia, Amerika vagy Grönland felé, vagyis mindegy, merre, mert egyszerűen nem lesz mit egyen és igyon.”
Hacsak nem jön 1 ebola járvány.
Nem kell ezeket a jóslatokat komolyan venni. Sok víz fog addíg lefolyni a Níluson.

Kovkazm 2015.05.25. 07:26:00

@öregmatróz:

De azt is vegye figyelembe, hogy az Economist írta. Vagy ezentúl nagy ívben tojjuk le a mértékadó újságok híreit is?

2015.05.25. 22:09:14

@Kovkazm: Figyelembe vettem. Ők is gondolhatnak valamit rosszul.
Én valahogy úgy látom, hogy ameddíg 7-8 éves gyerekek kezében Kalasnyikov van, és még töltényt is adnak nekik hozzá, addíg a népességszaporulatra nem nagyon lehet tervezni. Márpedig Afrikából elég sok kép jön ilyen témában.

Kovkazm 2015.05.26. 12:47:36

@öregmatróz:
A következő a kérdés:
Évekkel, év tizedekkel ezelőtt, Afrikában az országok saját magukat tették így tönkre, vagy valakik ezt terv szerint végrehajtották?
Mert nincs egyetemes demokrácia, sőt olyan demokrácia meg végképp nincs, mely kizárólag valakik által meghatározott elvek szerint működhet csak.

2015.05.26. 17:25:44

@Kovkazm: " sőt olyan demokrácia meg végképp nincs, mely kizárólag valakik által meghatározott elvek szerint működhet csak."
Szerintem a demokrácia csak a DEMOKRÁCIA elvén működhet. 1 híres ember szerint: nem a legjobb dolog de eddig még nem találtak ki jobbat nála. Az angolok régen kitalálták. Csak az a feneség, hogy a népeknek fel kell hozzá nőniük.
Na ez még Afrikában nem megy. Az, hogy ezt terv szerint végrehajtották, az az összeesküvés elméletekhez tartozik ami csak 1 kitaláció ezért ebbe nem mennék bele.
Egyébként ehhez még mi magunk se nagyon nőttünk fel, amit a mellékelt ábra is mutat. De lehet, hogy én nagyon elfogult ballib vagyok........

an-dee 2015.05.27. 13:05:31

akkora posternek, olvass is néha ne csak írj:

hu.wikipedia.org/wiki/Pir%C3%A9zek
süti beállítások módosítása