Még emlékezünk arra, ugyanis e tekintetben túl sok idő nem telt el, hogy Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök jelöltje túlzott magabiztossággal próbálta lehűteni a Simon ügy kirobbanásakor felforrósodott légkört azzal a kijelentésével, „forrásfelhalmozás” Simon Gábor külföldön parkoltatott, be nem vallott 240 milliós vagyona. Mesterházy Attila azt is hajtogatta, hogy mindenki, mindenben segíteni fogja azt, hogy az ügy minél hamarabb rendeződjön.
Mindezt, Simonnal folytatott négyszemközti beszélgetés után jelentette ki a médiának.


Mesterházy Attila Simonról

A sajtó viszont tovább érdeklődött, mert ezt a dumát senki se hitte el. Az MSZP viszont ennél többet nem volt hajlandó elárulni, sőt szemmel láthatóan Simonnal együtt, menekült a sajtó elől. A drága Budai Bernadett sajtószóvivő is, ha erről kérdezték csak a szigorúan – gondolom előre megbeszélt – betanult szöveget hajtogatta.
Ezen felül a párt, az Országgyűlés Mentelmi Bizottság munkáját is bojkottálták. A bizottság MSZP-s tagjai, bár munkájuk lenne, de az érintettek – Simon és Mesterházy, mint a „forrásfelhalmozás” kijelentője – sem jelentek meg, ami tovább növelte az ügy körüli gyanút.

Ezután - néhány napja - kiderült, hogy a mi ártatlan Simonunk Magyarországon is rendelkezett bankszámlával, melyet valami soha nem hallott nevű országban kiállított - hamis, vagy nem hamis, fene tudja mi az igaz – saját fényképével ellátott útlevelével nyitott kérésére, egyik barátja. Ide újabb koszos 70 milliót rakott be!
Új hír: Simon Gábor Gabriel Derdák névre kiállított bissau-guineai útlevelébe lakcímként az ottani elnöki palota került – írja a Blikk.

Tudják követni?

Az MSZP pedig továbbra is azt hajtogatta, pontosan nem tudják, honnan van Simon pénze, de mint Mesterházy kijelentette „forrásfelhalmozás” az eredete.

Az igazságszolgáltatásnak meg kezdett egyre inkább elege lenni az egész színjátékból. Simont a napokban gyanúsítottként kihallgatták, majd kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

Kiderült, hogy szó nincs „forrásfelhalmozásról”! Simon, az MSZP volt elnökhelyettese csupán „vagyonkezelésre” vette át és tette be saját számlájára a közel negyedmilliárdot! Ezt tartalmazza a kihallgatási jegyzőkönyv!
Vagyonkezelésre! Ezt is tudják követni?


Simon Gábort letartóztatták

Miért sumákolt és bujkált eddig Simon? Miért menekült a sajtó elől az összes MSZP-s politikus, élükön Mesterházy? Miért nem voltak hajlandóak a feltett kérdésekre válaszolni?

Most akkor mi is van?

Ajánlott: Simon bukása az MSZP halála

Utóirat:
Nagy a gyanú, hogy többszereplős a történet. Az MSZP meg valamit tudhat, mert látványosan tolja el magától az ügyet, húzza az időt, hogy a választások után derüljenek ki a dolgok. De az is lehet, hogy ők is sárosak? Ha gáz van, gyorsan lemondanak ezekről a pénzekről, teljesen új történeteket húznak eredetükre, mintha semmi közük nem lenne hozzá? 
Tudják követni?

Ha a cikket érdekesnek találod, szólj másoknak is, vagy tedd fel megosztással a Facebookodra. Ha nem, akkor kommentben írd meg véleményed!

A bejegyzés trackback címe:

https://sonyo.blog.hu/api/trackback/id/tr685858114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása