Hiába váltottak nevet, hiába követnek el mindent annak érdekében, hogy növeljék támogatottságukat, az emberek félnek tőlük.
Félnek tőlük, mert a múltjuk határozza meg jelenüket, de a jövőjüket is.
Ne beszéljünk történelmi léptékről, mert ha a kommunista időszak emlőin történt nevelkedést nem számítjuk, igen közeliek azok az „élmények”, átélt borzalmak, melyek ehhez a garnitúrához köthetők.

Ezek az „élmények” melyek az emberekben rögzültek, szorosan köthetők a baloldal múltjához. Kemény múlt ez, amit egyszerűen nem tud levetkőzni ez a társaság. Nem tud, mert nemcsak egyszerűen és általánosságban, hanem konkrétan köthető azokhoz a személyekhez, akik most az összefogás–kormányváltó társaság vezérkarát testesítik meg.
Ezek az emberek, mint milliárdosok azokban az időkben szerezték vagyonukat – a rendszerváltás utáni időkre gondolok – amikor mindenki vágyott a szabadságra, de csak egyre inkább a szegénység, a kilátástalanság, no meg a 20-35%-os infláció gyötörte országunkat. Jöttek a multik és letaroltak mindent! De ők vagyonokat, milliárdokat zsebeltek be.

Legutolsó uralkodásuk (2004-2006-2010) alatt is a prioritások, vagyonuk gyarapítására fókuszált, ami mellett a vizitdíj, kórház napidíj került bevezetésre. Sarcolták a népet, közben százmilliók vándoroltak ki bankszámlákra.
Az újraelosztás sajátságos értelmezést vett náluk, ugyanis úgy hozták előnyös helyzetbe a multi szolgáltatókat, hogy az emberek fizetésének nagy részét, a brutálisan megemelt rezsiköltségre voltak kénytelenek kifizetni.

Félnek az emberek, hogy újra eljön ez a korszak, ha a baloldal kerül hatalomra. Világos és érthető félelem ez.

Már Szigetvári 2011-ben is kijelentette, hogy a baloldal sajátos politikai eszmerendszerét csak úgy tudják rákényszeríteni a társadalomra, ha kétharmadot szereznek. A külföldi bankok, multik térnyeréséhez, a magyar vagyon újraelosztásához, kiárusításához ez szükségeltetik. Ehhez bármilyen helyzetben is lennének – vezető, vagy ellenzéki szerep – kegyetlen politikai obstrukcióhoz is nyúlnának. Vagyis mindent hátráltatnának annak érdekében, hogy zűrzavar, mély kilátástalanságot fakasztó légkör alakuljon ki az országban olyan, ahol azután mindenre rávehető lenne a társadalom. Erre utaznak. A politikai obstrukciónak ez a lényege!

Ezért félnek az emberek a baloldaltól! A félelem miatt félnek tőlük. A baloldal megosztó politikája miatt félnek.

Mit mond Szigetvári, ha „szerintük” leválthatatlan a jobboldali kormány? „Ekkor jön el a politikai obstrukció ideje.” Egyszerűen és világosan fogalmazott. Ők most is ezt használják. Ez a fegyverük.
Ettől is menekülnek az emberek. Elegük van belőle.

Persze azt is tudják, ha hatalomra kerül a baloldal, nem lesz rezsicsökkentés!
Lenne újra vizitdíj, kórházi napidíj, de lenne bődületes infláció is.
Mint Medgyessy és Gyurcsány idejében, gyorsan elpárologna a vagyon, és jöhetne megint az obstrukció, zavargások és zűrzavar. Újra veszteségesek lennének az önkormányzatok, hitelt hitelre halmoznának, és újra tárt karokkal fogadnák az IMF delegációt.

Ettől félnek az emberek. A baloldal, zavargást keltő politikai obstrukciójától félnek az emberek.

De félnek Gyurcsány Ferenctől, aki mindig más arcát mutatja. Kiszámíthatatlan. Uralkodása idején mesterlövészek voltak a háztetőkön, amikor ünnepi beszédet tartott. Félt és félelmet keltett.

Az emberek szemében Bajnai se különb. Milliárdokkal, meg Magyarország 2011-es bebuktatás kísérletével a háta mögött, nem egy főnyeremény a választópolgárok számára. A Center for American Progress a legfőbb támogatójuk, mely cseppet sem magyarbarát. A baloldal politikai obstrukciójának támogatója.

A liberálisok Fodora, vagy pontosabban Fodor liberalizmusa pedig csak púp az emberek hátán. Eszmerendszere a radikális liberalizmus, demokrácia levelébe tekerve. Ez az echte liberális töltött káposzta, melynek kínjai csak akkor jönnek elő, ha megeszik!
Ez meg végképp nem kell az embereknek. Elegük van abból, hogy az ország kiárusítása után a nyomor jön!

Mesterházy totális pancsersága mellett újabban, hazugságra ösztönzi az embereket. Hazudjanak bátran a kampányban és a választások alatt is. Félelmetes! Ha most tényleg hazudni fognak, akkor máskor is meg fogják tenni, mert engedik nekik. Ilyennek kell lennie a társadalomnak? Hazugnak? Akkor milyen lesz országunk?
Hát ettől félnek az emberek.

A emberek betyárabbik felénél pedig a baloldal töketlensége veri ki a biztosítékot! Képtelenek lenyúlni 240 milliót! Szerencsétlenek! Ez a bagázs mire lenne képes egy minden hájjal megkent külföldi multival szemben, ha egy ilyen piti ügyet se tud elintézni normálisan.
Ők ezért félnek ettől a társaságtól!

Tehát bárhonnan is nézzük, a társadalom jóval nagyobbik része gyanakvással és félelemmel tekint rájuk.

Ron Werber mint már írtam, tépi a haját, Szigetvári pedig, - akinek némi gógyija azért van - megdöbbenéssel figyeli a baloldal egyre zsugorodó lehetőségeit.
Mindkettő látja, hogy ez a társaság a saját sírját ássa. Másra képtelen.
Vélhetően már ők is félnek! Tudják, ettől teljesen más politikai garnitúrát kell felépíteni.
Ez nem az a baloldal, amely bárhol másutt - a fejlett nyugati társadalomban – politizál. Ez teljesen más, valami idegen test a magyar politika színpadán.

Ha a cikket érdekesnek találod, szólj másoknak is, vagy tedd fel megosztással a Facebookodra. Ha nem, akkor kommentben írd meg véleményed! Szerintem érdemes megosztani! Olvassa más is!

A bejegyzés trackback címe:

https://sonyo.blog.hu/api/trackback/id/tr735861820

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az emberek félnek a baloldaltól 2014.03.15. 19:26:01

Ha hatalomra kerül a baloldal, nem lesz rezsicsökkentés!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása