Ha a sza.t felteszik a stelázsira még nem lesz lekvár! Ennyi! Bizonyára érti Kolosi a példát, de ha nem, akkor majd megérti.

Demokrácia és sajtószabadság, bár egyesek nem akarják látni, létezik Magyarországon. Ha ezt Kolosi nem érzi, akkor a receptoraival van nagy gond. Vagy nem akarja érteni. Egyébként pedig a társadalom félrevezetése, amit egy programigazgatótól kevésbé várna el az ember.

De nálunk sajtószabadság van, mert ugye az RTL Klub embere mindent mondhat!

Nála az a sajtószabadság, ha azt csinál, azt mond, amit akar. Vagy amit kérnek tőle a kintiek! Hát ez nem sajtószabadság!
Mert ha valaki az utcán végzi el a dolgát, mert a szabad demokráciában mindent lehet, hát mit mondjak, Kolosinak kéne bele lépni. Mert ugye szabad országban élünk és demokrácia van.

Na kedves Kolosi, nem ez a demokrácia, de az sem, ha egy tv külföldi tulajdonostul, meg mindenestül olyan programpolitikát folytat, lassan több mint 15 éve, ami nem fér bele az adott ország értékrendjébe. Durván beleavatkozik a jövő nemzedékének identitás alakításába, rossz irányba tereli azt. Ekkor nehogy már az ország hunyászkodjon meg! Inkább az RTL Klub tulajdonosának kellene elgondolkozni azon, mi a fenét keres itt.

Ugyanis ha a sza.t felteszik a stelázsira, még nem lesz lekvár!

De nézzük. Kedves Kolosi, a kritikusi hangvétel, nem egyenlő a szemtelenséggel. A kritika nem egyenlő a mindent szabaddal. A kritika nem egyenlő a „külföld” érdekképviseletének, legyen az rejtett politikai, gazdasági vagy egyes társadalmi érdekcsoportok céljainak, láthatatlan, erőszakos érvényesítésével. A kritika nem egyenlő a társadalom, egyénre lebontott identitásának befolyásolásával.

De ezek a sajtószabadsággal se hozhatók összefüggésbe! Ráadásul e mögé bújni, mert más mögé nem lehet, szemtelenség és pofátlanság.

Ennyi!

Meg utóiratban az RTL Klub felé a következő:
A ti ténykedésetek '97-től semmi más, mint a társadalom irányítása arra az útra, ahol a ti szemszögetek szerinti szabadságot, az általatok oly nagyra tartott demokráciát kapta az ember. Az emberek meg élvezték a 40 éves agymosással egybekötött béklyó után a ti álszabadságotokat, amit mézesmadzagon kínáltatok fel.  Mivel nem volt a társadalomnak a demokráciából és szabadságérzésből gyakorlata, - mert ugye a szabad és demokratikus társadalomban is vannak jogok és kötelezettségek - bután ment az egyik béklyóból a másikba. Ti ezt kihasználtátok, de nagyon!

2014.06.16.
Van ennél megdöbbentőbb is!
Az áru és a nyereség lecsupaszított útja.
A multicégek milliárdokat költenek reklámra, persze leginkább a külföldi érdekeltségű tévéknél, akik a busásan megfizetett vezetők ( így azok úgy táncolnak, ahogy a tulajdonos fütyül) után megmaradt hasznot kiviszik az országból. 
Persze ugyanez a multicég, ha itt állít elő terméket, árut, a megmaradt hasznot is kiviszi az országból! Rosszabb esetben az áru kintről jön, a külföldi kereskedelmi hálózatokon keresztül, melyek így tömeges és biztos munkalehetőséget adnak a kinti cégek alkalmazottjainak. 
Ha termékét külföldi tulajdonú kereskedelmi hálózatban értékesíti, azok is kiviszik a nyereségüket az országból. TESCO, LIDL, PENNY, ALDI, AUCHAN, stb.
Mindezt pedig a magyar fizeti meg! Így könnyű - a mi pénzünkön - jóléti államot építeni nyugaton!

A kereskedelmi médiumok pedig ezen láncolat egyik legmegbízhatóbb láncszeme, mert a magyar fogyasztói társadalmat még befolyásolni is képes!

A bejegyzés trackback címe:

https://sonyo.blog.hu/api/trackback/id/tr196299433

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kolosi az RTL Klub és a stelázsi 2014.06.15. 13:52:01

De nálunk sajtószabadság van, mert ugye az RTL Klub embere mindent mondhat!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rendicsek 2014.06.15. 17:40:12

A sajtószabadság fogalma egyébként magyarázatra szorul . mi is az valójában? Biztos nem az, amit pl. Kolosi úr gondol róla. Mert amit ő gondol, az nem szabadság, hanem éppen a rabszolgaság, a rabszolgává tevés. Mert az, aki kihasználva az emberi természet gyarlóságát, nevezetesen, hogy önálló gondolatok híján hajlamos a TV előtt csücsülve ott elbutulni, majd függésbe kerülni az ott közölt tartalmakkal. Sőt hajlamos médiavezérelt állapotba kerülni, a világot nem valóságában, hanem a média által moderált formájában szemlélni. Ez a társadalmi réteg, bár egyenként nem tehetős, de tömegében már jelentős anyagiakkal bír. A Kolosi félék erre a koncra vetették rá magukat és számításuk bevált. Már maga a cél, a szerencsétlen, bulvárvezérelt tömegek kifosztása is elítélendő, erkölcsileg nehezen magyarázható. De ami most történik, az túl megy minden határon. Egy tv társaság szemtelen, ízléstelen képviselőjén keresztül egy ország választott kormányát megregulázással fenyegeti- az már kicsit durva. Főleg úgy, hogy most elkezdtek keménykedni, tényfeltáróskodni. Mert, ha van valami az ügyek mögött, miért nem tették eddig? Ha meg nincs, akkor még gusztustalanabb az egész.

sixx · http://comment.blog.hu 2014.06.20. 21:21:44

Bravo, ennyi marhasagot egy irasban es alatta egy kommentben osszehozni lenyugozo teljesitmeny.

Sonyó · http://sonyo.blog.hu 2014.06.21. 06:39:41

@sixx:
Köszönöm, hogy méltattad. Így látom, hogy elolvastad!
süti beállítások módosítása