Úgy látszik, Goodfriend amerikai ügyvivő kezd kihátrálni az általa keltett zűrzavaros ügy mögül!
Az első fenyegető kijelentése után, fokozatosan enyhébb nyilatkozatokkal rukkol elő, mely mögött még mindig teljes homály uralkodik.
Mostani már igen érintőlegesen szól a kormányról, sőt kijelenti, a kitiltási ügynek semmi köze a politikához.
Azt viszont elfelejti megemlíteni, hogy az EU-ig terjedő politikai ügyhulláma, óriási károkat okozott Magyarországnak.

De gondolkozzuk logikusan az amerikai ügyvivő eddig kommunikált kitiltási álbotrányáról!

Ha tényleg vannak kitiltottak és azok valós korrupcióval vádolt "kormányközeli" emberek, - mert Goodfriend legelőször így dobta be a történetet - akkor a kormány részéről politikai öngyilkosság annak nem közlése, mert a titkolás, halogatás, mindvégig a "támadó" malmára hajtja a vizet!
Tehát a rögtöni közlés kevesebb kárt okozna a kormánynak, mint a hallgatás!
Vagyis, ha a kormány azonnal közölte volna a neveket, akkor egy rakás támadástól mentette volna meg magát!
Az ezzel kapcsolatos kormány kommunikáció, illetve a NAV hosszú ideje tartó nyomozása is arra utal, valahol vérzik Goodfriend akciója, vagyis a kormánynak e téren nem valószínű, hogy lennének értékelhető információi.

A másik: ha a kormány tudja a valós korrupciós vádakat és neveket, illetve azt is tudja, hogy Goodfriend, az eddig kommunikált nyilatkozatai ellenére bármikor előléphetne ezzel, - mert az USA törvényei ezt is lehetővé teszik - akkor még nagyobb badarság lenne a kormány részéről a nevek titkolása. Ugyanis ez a helyzet óriási zsarolási potenciált jelenthet Goodfriend, pontosabban Washington számára. Ezt a kormány soha nem fogja felvállalni.

Vagyis ez a verzió az eddigi információk alapján ebben a formában nem létezhet!

Tehát Goodfriend óriásit blöffölt, amit az EU, de a baloldali pártok is rendesen megettek, vagy - ami durvább - részesei voltak a színdarabnak.

A társadalom felhergelése, az Európai Unió újabb gyanakvása, a baloldal támadása, a kormány elleni bizalmatlanság elhintése, mind-mind gerjesztett állapot!

 Zavargáskeltés, puccs volt a cél?

Azonban Goodfriend kihátrálása az ügy mögül nem lesz csendes, mert valami más ok, valami elképesztően más ügy viszont nagyon a bögyében van Washingtonnak. Olyan ügy, amihez meg végképp semmi köze. Vagy pontosabban némileg van, mert az általa kiépített politikai pénzfolyosóra csapott le a NAV!

Legutóbb a következőket nyilatkozta:

„A vízumkorlátozásoknak semmi közük a politikához, kizárólag az érintett személyek egyéni tetteinek szólnak. Bűncselekmények, illegális határátlépés vagy korrupciós ügyek miatt évente számos belépési engedélyt vonnak meg. Esetünkben az utóbbiról van szó, a kitiltottak egyes ügyei kimerítik a 7750-es elnöki rendeletben foglalt szempontokat, amelyek alapján megtiltható olyan személyek beutazása, akik korrupciós ügyekben vettek részt.

A kitiltási ügyhöz legfeljebb annyiban van köze a magyar kormány politikájának, amennyiben az a korrupció elleni küzdelmet is érinti. Az 1977-es, külföldi korrupt gyakorlatokról szóló rendelet értelmében fel kell lépnünk az amerikai cégeket érintő korrupciós ügyekben, ebben együttműködést próbálunk kialakítani a külföldi kormányokkal. Azonban nem kérjük, hogy a kormány tegyen lépéseket. Lehetséges, hogy a kitiltási ügy katalizátora lesz valamilyen változásnak, a transzparencia, a jogállamiság vagy a civil szervezetek státusza kapcsán, azonban ebben az ügyben mi csak külső szemlélők vagyunk. Van véleményünk, de nem avatkozunk be ezekbe a folyamatokba.” (origo 2014.11.04.)

Érdemes többször elolvasni, mert döbbenetes.

"A kitiltási ügyhöz legfeljebb annyiban van köze a magyar kormány politikájának, amennyiben az a korrupció elleni küzdelmet is érinti."

Mi érint, mit?
Ennek alapján minden ország  korrupciós ügyekkel foglalkozó állampolgára felé vízumkorlátozást vezethetne be, mert minden ország, többek között az USA is küzd a korrupció ellen. Ha az USA úgy gondolja, akkor kreál egy ügyet és azonnal szankcionál.
Ez abszurdum!

De nézzük a következőt:

"Azonban nem kérjük, hogy a kormány tegyen lépéseket."

Mit nem kérnek? Milyen lépéseket ne tegyen a kormány? Mi ez a zagyvaság? 
A szövegkörnyezetben is érthetetlen a mondat! Goodfriend szájából, meg különösen!

De jöjjön a legszebb, a goodfriendi akció csúcsa:

"Lehetséges, hogy a kitiltási ügy katalizátora lesz valamilyen változásnak, a transzparencia, a jogállamiság vagy a civil szervezetek státusza kapcsán, azonban ebben az ügyben mi csak külső szemlélők vagyunk. Van véleményünk, de nem avatkozunk be ezekbe a folyamatokba.”

Ezt értelmezni, megmagyarázni teljesen felesleges. Annyit viszont hozzá kell tenni, hogy köze nincs a szemtelenül kirobbantott korrupcióhoz, azonban Washingtont az bosszantja, hogy a NAV olyan korrupciós ügyben nyomoz, mely Goodfriend kijelentése szerint "a korrupció elleni küzdelmet is érinti". 
Az Ökotárs Alapítvány norvég támogatásának ügyéről van szó, melyet az amerikai Clinton alapítvány támogat! 
No komment!

A következő mondata is megér egy misét, ami felér egy szenté avatással. 
Kijelenti, hogy az ügyben külső szemlélők, van véleményük, de nem avatkoznak be a folyamatokba.
Olybá tűnik mint egy légynek se ártó ország ügyvivőjét hallottuk volna. 

Hát ennyit André Goodfriend magyarországi akciójáról!

Azonban Googfriend szájából ez is csak mondvacsinált ürügy és elterelő hadművelet az igazi októl.

Az igaz ok az energia, kőolaj és földgáz!

 

Frissítés - 2014.11.05.

Vida Ildikó a NAV elnöke a Magyar Nemzetnek beszélt arról, hogy ő és néhány munkatársa van a kitiltottak listáján, de aljas támadásnak nevezte az akciót.
Kijelentette, hogy az amerikai eljárás annyiban különbözik az ötvenes évek koncepciós pereitől, hogy azokat a pereket legalább lefolytatták.

Részlet az interjúból.

"– Nem gondolja, hogy minden egyes nap, amelyet hallgatással töltött, növelte az ön ellen megfogalmazott vádak hitelességét? 
– Tudom, hogy szerencsésebb lett volna hamarabb kiállnom a nyilvánosság elé. De ez az aljas támadás annyira megrendített, hogy napokig fel sem tudtam fogni, hogy mi történik velem. Egyszerűen most jutottam el idáig.

– Miért nevezi aljasnak az amerikai nagykövetség lépését? 
– Az eljárásuk annyiban különbözik az ötvenes évek koncepciós pereitől, hogy azokat a pereket legalább lefolytatták.

– Miért támadnák meg önt ok nélkül? 
– Ez számomra is érthetetlen, nagyon sokáig gondolkodtam ezen, kerestem az okokat. Az én lelkiismeretem tiszta, és abban is biztos vagyok, hogy a munkatársaim, akik évtizedek óta ott dolgoznak, szintén mindig a legjobb tudásuk szerint és tisztességesen jártak el. Nem tudom. Vannak vizsgálataink, amelyek olyan érdekcsoportok körül folytak és folynak napjainkban is, amelyek könnyen kapcsolatot teremthetnek az amerikai nagykövetséggel. Az is elképzelhető, hogy külső személyek, minden alap nélkül bár, de ránk hivatkoznak egyes esetekben, és ez ellen szinte lehetetlen védekezni. Mégis, nem gondolható ép ésszel, hogy ezeknek ilyen következményei lehetnek.

– Önt levélben értesítették? 
– Igen.

– Mi volt abban a levélben? 
– Pár sorban az írták, hogy a belépésem az Egyesült Államokba nemkívánatosnak minősül. Egy elnöki nyilatkozatra hivatkoztak, amelyikben van egy passzus, miszerint felfüggeszthetik a belépési jogát annak, aki korrupcióban érintett, vagy abból hasznot húz.

– Ennyi? 
– Ennyi. Sem ügyet, sem tárgyat, sem semmit nem neveztek meg, hogy bizonyítékról már ne is beszéljek. Hogy lehet ez ellen védekezni? Gondolja meg, ha önre rámutatnak, hogy tolvaj, és napokkal később már mindenki ezt visszhangozza, mit tenne?"

A teljes interjú az MNO.hu oldalon található.

 

A NAV elnökének nyilatkozata azt erősíti, hogy André Goodfriend ideiglenes amerikai ügyvivő akciója minden határon túlment!

Abban egyszerűen fogalmazva tévedtem, hogy André Goodfrieng kihátrálna az ügy mögül, azonban a kihátrálás abban megáll, hogy Goodfriend nyilatkozata állandóan változik, tényeket mellőz, csak bizonytalanságot kelt,a kitiltási ügynek köze nincs a valós amerikai okokhoz! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sonyo.blog.hu/api/trackback/id/tr626861929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása