Bagoly mondja a verébnek, hogy nagyfejű!

Amerika korrupciós botrányt robbantott ki a cseheknél azért, mert a saját korrupciós ügyét nem tudta véghezvinni a temelíni atomerőmű beruházása kapcsán. A fair verseny sértette a nyugati érdekeket!

"A volt tanácsadó szerint a Nyugat, korrupciós botrányra hivatkozva, gyakorlatilag puccsal buktatta meg a cseh Necas-kormányt, amikor az ki akarta bővíteni a temelíni atomerőművet, és a cseh kormányfő Moszkvában világossá tette, hogy fair verseny lesz. Ez sértette a nyugati érdekeket.  Azért cserélték le az amerikai nagykövetet Prágában, mert képtelen volt “megszerezni” Temelínt, utóda már úgy érkezett a cseh fővárosba, hogy megszerzi a beruházást – mondta Petr Hájek." (pestisrácok.hu)

Az évtized legnagyobb korrupciós botránya, melyet az egész világ, közte Magyarország is megsínylett. 
"Alayne Fleischmann jogvédőből lett befektetési banki jogász, testközelből látta, hogy lett az amerikai lakáshitellufiból gazdasági világválság. A nő azt állítja, főnökei tisztában voltak vele, hogy ócska hiteleket sóznak rá ügyfeleikre, de hiába szólt nekik, senki nem hallgatott rá." (index)

"Tönkre perelhetnek, elvehetik az ügyvédi engedélyemet, mindent elveszíthetek. De ha nem áll ki senki, hogy beszéljen, a világ legnagyobb pénzügyi eltussolásához asszisztálunk." (Alayne Fleischmann - index)

Ha visszatekintünk ezekre az évekre, akkor a Gyurcsány-Bajnai tandem - akik most bűzlő korrupcióról beszélnek - totális élvezői voltak az amerikai korrupciónak!

De visszatérve a magyar belpolitikai álbotrányokhoz, az USA, Goodfrienddel az élen elhitette a magyarok egy részével, hogy súlyos korrupció lengi körül a kormányt. Közben kiderül, hogy mindez az amerikai korrupció elleni határozott kormányfellépés miatt van! Ha valaki nem értené, az USA-t nem érdekli Magyarország saját érdeke. Bele akar ebbe szólni. Úgy akar beleszólni, mint ahogy a cseheknél is beleszólt. Ne legyen magyar érdek, ne legyen tisztességes üzlet, hanem legyen Amerika előtti, feltétel nélküli behódolás, mint a cseheknél.
Legyen Magyarországnak az a szemlélete, ugyan nem jó nekünk, meg nem is éri meg, de ha Amerika saját érdekei miatt azt mondja ezt kell tenni, akkor ezt tesszük. Mi ez, ha nem korrupció. Vagy arra politikai eszközökkel való rákényszerítés!
Nekünk meg ez nem kellett! De nem is fog kelleni.

Erre az USA beindította a hazugsággyárát pont úgy, mint a cseheknél.

A magyarok egy része meg kimegy tüntetni, mert észrevétlenül a kezükbe adtak valamit. Meg se nézik, fel se fogják, nem is tudják miért, de kimennek az utcára ordítani.
Nem fogják fel, hogy André Goodfriend akciója a gyújtózsinór lefektetése és meggyújtása volt.
Ők meg felemelt fővel tovább égetik.

A mélységes butaságban van valami szédítő és örvényszerűen vonzó, mint az enyészetben. A vákuum vonzóereje. (Szerb Antal)

Ennyire vonzó lenne?

Ha elcsendesül a vihar, akkor azt is meg kellene gondolni ki, vagy kik és milyen okból ültek rá az Amerika által keltett botrányra. Egyesek nagyon messzire merészkedtek. A felelősségre vonást se kellene elkerülni. De nem ám!

A bejegyzés trackback címe:

https://sonyo.blog.hu/api/trackback/id/tr646889779

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Amerika bűzlik a korrupciótól 2014.11.14. 13:13:01

Ha valaki nem értené, az USA-t nem érdekli Magyarország saját érdeke. Bele akar ebbe szólni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása