Lassan ezt a kérdést is feltehetnénk, ugyanis annyira félresiklott egyes embereknél, embercsoportoknál, társadalmi szervezetek vezetőinél a tüntetés, hogy Amerika megfontolás tárgyává teheti az újabb kitiltásokat. A személyek pedig a tüntetők közül kerülhetnek ki.

Miért is?

Beleöltek Magyarországon egy halom pénzt a geopolitikai erőviszonyok saját maguk javára való átfordítására, de eddig semmi eredményt nem értek el.

A pénzt az USA már nem kérheti vissza, sem a társadalmi szervezetektől, sem pedig az egyes megfizetett emberektől.

Egy maradhat, kiszúrnak néhány tüntetőt és példát statuálnak.

Mondjuk a fekete kabátosokat, de lehet, hogy a pirosakat, mert ők voltak a legkorruptabbak a leosztott pénzek elosztásában. A társadalmi szervezetek vezetőit is és a videón látszó hangadókat is kitilthatják, mert biztos, hogy ők is pénzt kaptak, pedig nem kellett volna, vagy nem arra használták, amire kellett.

A tüntetők között vannak a fizetett bérencek, de lehet, hogy nem ők kerülnek a listára, hanem az ártatlanok, vagy a tüntetés területén lévő plakát arcok. Az USA-nak teljesen mindegy, csak kitiltottak legyenek.

A külföldi szervezők is megfigyelés alá kerülhetnek, hisz a pénzcsap feléjük is nyitott lehetett, de a hatás eredménytelen maradt. Így akár nemzetközi méreteket is ölthet a korrupcióra alapozott kitiltás.

Amerika ugyanis lehallgat mindenkit. Lehallgathatja a társadalmi szervezeteket, vezetőiket. Lehallgathatja a tüntetőket is, mindenkit.

Ha pedig az USA lehallgat, akkor ….

De mire lesz jó ez az egész?

 

2015.01.03.
"Opera" előtti katyvasz!

Ezek akarnak váltást?
Hova?
Kivel?

A demokrácia sajátos értelmezést kapott. Amolyan zavargásideológiai értelmezést. Semmi se jó, mert nem! Most ez a divat. Az emberek fejükbe vették, hogy tüntetnek, mert valami nem jó! Az a kérdés mihez képest nem jó és mihez képest tüntetnek. Mert demokrácia van és nem diktatúra, lehet tüntetni. A demokrácia fényében, újabb és újabb felszólalók lépnek fel, majd lépnek le. Ők se tudják hova akarnak menni, de úgy látom azt se tudják, hogy honnan. Mert az egész egy nagy katyvasz!
Most már 25 év politizálását bírálják.

Egy őrült, valami Kész Zoltán Veszprémből, képes volt  plusz egy beszédet intézni meleg szobájából a didergők felé.
Az ország nem eladó, meg forradalom Orbánozva bölcsesség ugrott ki a szájából a facebookon. Kampányol az ebadta, de valahogy túl setéten teszi. Azt se tudja hol él, mi történt az elmúlt évben, milyen politikai erővonalak mozognak a külpolitikában, kik mozgatják a szálakat. Csak beszél. Értelmetlenül. 

De itt van ami jó Vágó Istvánunk is, a vetélkedők gyöngyszeme, aki gondolván egyet, vérbeli kommunista lévén belépett a politika világába. Bár ne tette volna. Mindenkiben egy világ omlott össze, mert senki se gondolta, hogy ez a figura belülről hogyan néz ki! Hát megtudtuk.
Ő is az "Operát" éltette! Mármint a tüntetést. Igaz rá senki se volt kíváncsi a választásokon. Nem is tudom mi történt vele. Szerepelt-e vagy sem. Leszerepelt, vagy simán eltűnt. Most, így 2015 másnapján előbukkant a meleg szobájából és lázít! Operázik!
Szerintem jobb lenne, ha egy hintaszékben segítene fonalat gombolyítani.

De nézzük az új formációt, a Várady féle összekapart "Most mi" variációt, ami legalább a huszadik kezdeményezés ebben a nagy ellenzéki katyvaszban. 
Majd én megmutatom, hogyan kell tünteti, Orbánt leváltani, fejjel szaladni a falnak, óbégatni. Ha még adnak is egy kis lóvét, értelme is lesz a szabad levegőn végzett egészségügyi terepmunkának, melynek szerintem még nincs vége. Újabb és újabb szerencselovagok fognak feltűnni, akik pancserebbnél pancserebb tündöklésük után visszabújnak odújukba és nagy kerek szemekkel fogják nézni a nagy semmit! Mert az eredmény nagyjából a semmi lesz. Jobb esetben.
A rosszabb variáció az anarchia. 
Az emberi gyengeség, tudatlanság néha óriási erő!  Most ezt látjuk az utcára tódulni.

Ugyan, gyerekek! Tudjátok mit tesztek?

A fogalmak egyelőre nem változtak, csak bővültek. Korrupció, hatalom éhség, antidemokrácia, melyhez Amerika szerint csatlakozott az internet-szabadság  problémaköre.

A sok értelemszegény meg kimegy tüntetni.
Közben neteznek, feketén fizetnek, pénzt fogadnak el, seftelnek, munkahelyükön fúrják a másikat, hogy magasabb beosztásba kerüljenek.

Ugyan, gyerekek! Tudjátok mit tesztek?

De nézzük a valóságot!
Dübörög az értelem. 

Várady meg a többiek, jövőbe mutató villanásai. Nesze semmi, de azt fogd meg jól!
Vagy a semmi közlése valójában valami, vagy valakik támogatása?

Azonban nézzük a valódi okokat.

"Az Egyesült Államok a világ számos pontján vetette be titkosszolgálatát kormányok megbuktatása céljából. Az esetek többségében a demokrácia és a jogállam védelmezőiként léptek fel, miközben akcióikkal pusztán az amerikai gazdasági érdekeket érvényesítették – közölték katonai hírszerzéshez köthető forrásaink. Szerintük kísértetiesen hasonló forgatókönyv íródik Magyarországon, amióta kiderült, hogy az Orbán-kormány a Déli Áramlat gázvezeték támogatója, és ellenzi az Oroszország elleni gazdasági szankciókat. Mielőtt bárki is összeesküvés-elméletet kiált, lássuk a szikár tényeket: cikkünkben összefoglaltuk a CIA legkirívóbb kormánybuktató akcióit." (mno)

Nemzetbiztonsági kérdés lett a tüntetés? 

Csak hangosan gondolkodva jegyzem meg, hogy az USA ezermilliárdra rugó és egyre növekvő államadósságát, melynek plafonját csak kínszenvedések árán tudják módosítani, természetesen felfelé, kizárólag egy elnyomó és kifelé, ezernyi korrupcióval fedezett, kizsákmányoláson alapuló gazdaságpolitikával tudják ellensúlyozni. Ugyanis Amerika képtelen önmagában olyan magas gazdasági növekedést elérni, mely ezt a brutális államadósságot fedezni tudná!
Érdemes az összefüggéseken elgondolkozni! 

"Egyre több jel mutat arra, hogy a lakosság nyilvánvaló elégedetlensége mellett a tavaly februári véres kijevi események és a hatalomváltás mögött egy harmadik fél, történetesen az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) állt – állítja Oliver Stone amerikai rendező, aki nemrég órákig beszélt Viktor Janukovics megbuktatott volt ukrán elnökkel is." - írja a PS cikke.

Ha ott erre is képesek voltak, akkor itt meddig mennek el?

Tényleg nemzetbiztonsági kérdés lehet a "külföldiek" által szervezett tüntetés!

A bejegyzés trackback címe:

https://sonyo.blog.hu/api/trackback/id/tr636993573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása