Sonyó 2014.01.13. 12:12

Őrültek tánca

Piszkosul fogy az idő, de a baloldal még mindig egymással van elfoglalva. Vitáznak, beszélgetnek, tárgyalnak és még egy rakás mindent csinálnak, de csak nem haladnak előre.

Programjuk nincs, ha csak azt nem lehet nevezni programnak, hogy gyorsan és automatikusan felélve a mostani kormány által megteremtett javakat, majd utána, vagy közben a már most is pedzegetett megszorításokat helyezik előtérbe.

Láthattuk ezt már 2002-ben Medgyessy idejében is, amikor polgári kormány által megtakarított 320 milliárd forintnak néhány hónap alatt nyakára léptek, majd utána jöttek a megszorítások.

De tényleg mi most a baloldali (Mesterházy, Bajnai, Gyurcsány) program, mert én nem tudok semmiről, csak mérhetetlen Orbán gyűlöletről - ami emberek százezreit próbálja egymásnak ugrasztani - és a most felépített rendszer lerombolásáról.
Annak a gazdasági struktúraváltás rendszerének a lerombolásáról, melyről nemcsak a kisebb országok, hanem a nagyok – franciák, németek, angolok - is kezdenek elismerően nyilatkozni. De nemcsak nyilatkozni, hanem a benne található elemeket maguk is bevezették. Kell ennél több elismerés? Szerintem nem.

Az Európai Unió is más szemmel néz már ránk.

Nem úgy, ahogy annak idején még Gyurcsány miniszterelnöksége alatt tette, ahol seftes partnerként néztek ránk, s később emiatt egyaránt kaptunk hideget és meleget.

Gyurcsány és Joaquín Almunia gazdaságért felelős EU biztos közötti, 2006-os tavaszi seftjére gondolok, amikor Gyurcsány a kormányzásának dilettantizmusa miatt bekövetkezett csőd közeli állapotot jelző költségvetési előrejelzést (konvergencia programot) meghamisította, manipulálta. Ezt természetesen tudta az EU!

Íme, a két politikus állítólagos beszéde:

Almunia megkérte Gyurcsány Ferencet, keresse őt fel Brüsszeli irodájában. Gyurcsány magával vitte két miniszterét is, de Almunia ragaszkodott a négyszemközti megbeszéléshez, amin még a tolmácsok sem vehettek részt. Megbízható információink szerint a pénzügyi biztos kertelés nélkül kiterítette lapjait:

Al: - Miniszterelnök úr, miért kívánják önök hamis adatokkal megtéveszteni az EU-t?

Gyurcsány elhűlt, de védekezett:

Gy: - Biztosíthatom, hogy a benyújtott adatok valódiak.

Almunia ekkor benyúlt íróasztalának fiókjába és egy hatalmas dossziét tolt a magyar miniszterelnök elé.

Gy: - Mi ez?

Al: - A csalásaik gyűjteménye. Tudja, miniszterelnök úr, amióta a görögök hasonló trükkel jutottak be az euró zónába, már nem bízunk semmit a véletlenre. Van nekem egy 12 főből álló csapatom, amely arra specializálódott, hogy a csalásokat leleplezze. A magyar minisztériumokban folyó uniós ellenőrzésen a csoport tagjai is részt vettek. Az eredmény ebben a dossziéban található. A csoport vezetője még azt is elmondta, nem volt nehéz dolguk, hiszen a magyar kormány olyan trükközéseket alkalmazott, amelyekkel itt, Nyugat-Európában a nagyvállalatok éltek úgy húsz-harminc évvel ezelőtt, és amelyek olyan átlátszóvá váltak az idők folyamán, hogy ma már errefelé nem használja senki.

Al Gy bizalmas 3.jpg

Gyurcsányt állítólag az ájulás kerülgette.

Gy: - Mi legyen most? – kérdezte.   

Al: - Két lehetőséget látunk – mondta Almunia. – Az egyik, hogy az EU nyilvánosságra hozza, hogy önök alaposan meghamisították a makrogazdasági adatokat. Ebben az esetben azonban szankciót is kell alkalmaznunk, meg kell vonnunk Magyarországtól az uniós támogatásokat.

Gy: - Ez végzetes lenne. Mi a másik lehetőség?

Al: - A másik lehetőség, ha ön vallja be, hogy manipulálták az adatokat, beismeri, hogy a csalásokat önök követték el. Magyarul, elismeri, hogy hazudtak nekünk.

Gy: - De hogyan? – csattant fel Gyurcsány.

Al: - A kivitelezés módját önre bízom. De mihelyst napfényre kerül, hogy a magyar gazdaság milyen helyzetben van, ön azon nyomban nekikezd a gazdaság helyreállítását célzó reformoknak. Meg kell értetnie a magyarokkal, hogy nincs többé szocializmus, az állam már nem képes eltartani őket, a maguk lábára kell állniuk, önellátókká kell válniuk.

Gyurcsány nyomban elfogadta a feltételeket. Egyetlen kérése volt, hogy mindezt a választások után tehesse meg.

Almunia bólintott. A találkozó véget ért.

Az itt említett beszélgetési részlet szerzője, éveket töltött el az Európai Unió fővárosában, személyes tapasztalatait, oknyomozó munkájának eredményeit foglalta össze."Gyurcsányt az ájulás kerülgette"

Ezek után már nem lesz meglepő Gyurcsány Őszödön elhangzott, ezzel tökéletesen egybevágó mondatai:

„Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban, titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük.

„Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.”

„Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai – amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni – segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen.”

Vélhetően Gyurcsány többek között Almunia EU biztossal kötött alkuseftjére is gondolt arra, melyben az EU biztos megengedte, hogy a magyarországi választások után borítsa ki Gyurcsány a bilit.

Ezek után nem lehetett azon csodálkozni, hogy az EU iszonyú kétkedéssel fogadta a hatalomra lépő kétharmados kormány lépéseit, intézkedéseit. Minden lépésnél és intézkedésnél az EU-nak ott lebegett Gyurcsány csalásainak gyűjteménye, stiklije.

A kétkedést és gyanakvást erősítette az a magyarországi baloldali és liberális politikai társaság, aki elhatárolódva Gyurcsánytól, kvázi tiszta lappal, - új párt, új szemlélet, új emberek jelszóval – Gyurcsány mentesen lépett fel az EU-ban, a magyar kormány ellen. Ez egy darabig hatásos is volt, mert látták, a baloldal kidobta magából a szélhámos Gyurcsányt.

A lassan jövő gazdasági eredmények azonban kezdték egyre inkább meggyőzni az EU politikusait arról, hogy amit az Orbán kormány elindított, az pozitív hatással bír a gazdaságra. Javultak a gazdasági mutatók, az IMF hitel kifizetésre került, a GDP arányos államháztartási hiány is jóval 3% alatt van. Az infláció is rekordméretűen alacsony szintre csökkent. Mindezek mellett, az adott gazdasági környezethez képest az ország kimagaslóan teljesít.

Ezek a mutatók előtt az EU fejet hajtott és egyre több nyilatkozatuk, elismerően szól a magyar gazdaság átalakulásának pozitív eredményiről.

A baloldal közben – látván a magyar gazdaság egyre jobb teljesítését – egymásnak esett. Mesterházy tovább fújta az új MSZP, új emberek jelszót, ami egyre inkább látszott, hogy zsákutcába fog futni.

Bajnai is többet várt önmagától, – támogatottsági %-ot nézve – de látta, tehetsége kevés, képtelen önállóan előre lépni. Így befurakodott az MSZP-hez.

Mint írtam, - Nem az olvadó jéghegy csúcsa az érdekes, hanem ami a mélyben van – Bajnai egyszerűen egy „ék” az MSZP-ben, amely egyre beljebb kerülve, egy idő után elég rést ad arra, hogy Gyurcsány is beférjen.

A mindenünnen kidobott Gyurcsány a radikális baloldal (DK) képviselője, agresszív szónoki tevékenységével, kirohanásaival tartja magát életben, virulgat a baloldali politikában, pedig a 2006-os seftelése iszonyatos károkat okozott az országnak.
Hangzatos összefogást hirdet szónoklataiban.

Ebben a helyzetben egész 2013 év végéig kóstolgatták egymást.

Mostanra viszont – mivel egyre fogy az idő, és az EU is „kihátrált” mögülük – az életben maradásért, a politikai életben történő megmaradásért változtattak eddigi politikájukon. Szó sincs itt Magyarországról, meg a fejlődésről. Kizárólag a túlélésért, pártjaik, de leginkább saját maguk politikába való bennmaradásért áldozzák fel a külön-külön kialakított és párttá formált eszmerendszerüket. Sutba dobják, kihajítják azokat az érveket, mellyel a szétdarabolódásuk során bizalmat kérve, magukhoz tudták édesgetni az embereket. Na, ennek most vége!
Gyurcsány belépése tovább fokozta az "őrültek" táncát a politikában.
Gyurcsány táncoltat!

Mi lesz még nem tudni, de az biztos, két dudás nem fér el egy csárdában, nemhogy több! 

 

Ha a cikket érdekesnek találod, szólj másoknak is, vagy tedd fel megosztással a Facebookodra. Ha nem, akkor kommentben írd meg véleményed!

2014.01.14.
u.i.: Újabb hír. Nagyon úgy tűnik, hogy Mesterházy lesz a baloldal miniszterelnök jelöltje, Gyurcsány pedig a közös választási listán ott lesz a közelben.
Túlzottan ne örüljön ennek az MSZP elnöke, mert e posztért folytatott küzdelemben láttunk már puccsot, nem is egyet. Annak idején Medgyessy Pétert 2004-ben, pont Gyurcsány buktatta meg és a most erőszakoskodó Gyurcsány Ferenc (2009-ben) is bizalmatlansági szavazással röpült a bársonyszékből. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sonyo.blog.hu/api/trackback/id/tr535756179

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.01.14. 12:52:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Őröltek tánca 2014.01.13. 17:52:01

Piszkosul fogy az idő, de a baloldal még mindig egymással van elfoglalva.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A. Macska 2014.01.13. 21:16:14

Lehet néha őrültnek lenni... de nem a parlamentben :)

"Ha úgy érzed nincs kire voksolni. Ha úgy érzed kellene valami más, valami új, valami friss.
Csak egy kísérlet, de rajtad is múlik, hogy sikerül-e..."

www.youtube.com/watch?v=XldfSlX7akg
süti beállítások módosítása