Sonyó 2015.05.13. 18:47

Ki a pancser?

Nézem a nemzetközi gazdasági szaklapok elemzését, figyelem a hazánkból kiebrudalt IMF véleményét a magyar gazdaság helyzetéről, meg persze belekukkantottam a 2016-os költségvetés számaiba is.
Majdnem mindenki elégedett. Ki kicsit, ki meghökkentően nagyon.

Valakik pedig még most sem elégedettek. Persze voltak közülük kormányon is, amit érdemes nem elfelejteni.

Nézzük először a mumusok véleményét:

"Neil Shearing, a Capital Economics szakértője ... „meghökkentően jónak” minősítette a magyar gazdaság teljesítményét, és „még meghökkentőbbnek” azt, hogy Orbán Viktor ezt az eredményt „az EU, az IMF és más nemzetközi pénzügyi intézmények általános kritikája ellenére” érte el." (2015.05.04. hvg.)

"Az IMF nem csak a magyar gazdaság teljesítményét értékelte jobbra, mint korábban, de Matolcsyék vállát is megveregették." (2015.05.11. privátbankár)

 

Nézzük az ellenzéki pártok reagálását a most elénk tárt 2016-os költségvetéssel kapcsolatban:


"Az LMP véleménye szerint a kormány semmit nem tanult a korábbi hibáiból és kitart a rossz döntései mellett - reagált a szerdán benyújtott jövő évi költségvetési javaslatra Schmuck Erzsébet újságírók előtt."  (2015.05.13. mti.)

"Az Együtt szerint, a jövő évi költségvetés "felzabálja az ország jövőjét", az oligarchakormányzást, valamint a hatalmas állami bürokráciát szolgálja". (2015.05.13. mti.)

"A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a leszakadás, a reménytelenség és a pangás költségvetését nyújtotta be."  (2015.05.13. mti.)

"A Jobbik szerint a korábbi évek megszorításai után alapjaiban változatlan büdzséjavaslatot nyújtott be a nemzetgazdasági miniszter." (2015.05.13. mti.)

 

A 2016-os költségvetés egy mondatban:
220 milliárdos köztehercsökkentést indítványoz a kormány a jövő évi adócsomagban, és tán kiolvasható a további rezsicsökkentés is.

Összességében:

"Megjelent az első negyedéves GDP adat: A várakozásokhoz közeli mértékben 3,4 százalékkal nőtt a magyar gazdaság az első negyedévben, elemzők szerint még további növekedés jöhet. Az ipari bővülés nagyot húzott a gazdaságon. (2015.05.13 privátbankár)"

 

Most akkor ki a pancser?

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sonyo.blog.hu/api/trackback/id/tr957456988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása