"Matolcsy és Orbán gazdaságpolitikájának gyümölcse és tapasztalatai egy fiatal baloldali francia közgazdász nézeteiben tükröződnek vissza, és Amerikától Anglián át a komplett kontinensig mindenki azon agyal, amit Orbánék megcsináltak: hogyan lehetne a munka-alapú jövedelmek helyett a bankok, multik sosem létező spekulatív jövedelmét adóztatni. Talán fel sem kell tenni a kérdést: vajon mi az oka annak, hogy Thomas Piketty az egész nyugati baloldalra nagy hatást gyakorló könyve a hazai “megújuló, progresszív, korszakváltó” baloldalon nem téma?"

"Na most az van, hogy Magyarországon nincs baloldali értelmiség. Ezt nyugodtan állíthatjuk, hisz akárhogy vizslatja az ember fia a mérvadó baloldali lapokat, az Orbán-átkokon, az origózáson, és egyéb napi hisztiken kívül egyszerűen nincs bennük semmi. Főleg zavaró, hogy amikor a komplett „fejlett nyugati baloldal” épp teljesen felpörgött, és egy bő hónapja azon megy a témázás, hogy „feltámad a szocializmus”, valahogy se a Népszabiban, se az Indexen, sehol nem szerepel Thomas Piketty neve."

"Hát igen, nem is kell csodálkozni, hogy a szanaszét újult magyar baloldal hallgat mint a sír. Ők réges-régóta az úgynevezett neoliberális gazdaságpolitikát követik, melyben olyan ortodoxok, mint egy szerb pópa. Amikor valaki valami mást mond, rögtön szólítják is nem létező talpasaikat, hogy azonnal vessék magukat Matolcsy és társai elé, és vessenek gátat az egyénieskedő nemzetgyilkosságnak, amit a jobboldal épp végrehajt.  Az viszont, hogy valaki mást mondjon, nem szokott előfordulni."

tovább >>> DOBÓ ISTVÁN PÉTER publicisztikája – PestiSrácok.hu

Ez telitalálat: "Hát igen, nem is kell csodálkozni, hogy a szanaszét újult magyar baloldal hallgat mint a sír. Ők réges-régóta az úgynevezett neoliberális gazdaságpolitikát követik, melyben olyan ortodoxok, mint egy szerb pópa."

A bejegyzés trackback címe:

https://sonyo.blog.hu/api/trackback/id/tr256294353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása