A ballib rászállt a TESCO tizenvalahány üzletének bezárása kapcsán a kormányra. A ballib szimpatizánsok is isszák a balos média eltévelygett írásait. Fogalmuk sincs a valóságról, de mint azt majd látni fogjuk, eszeveszett sivításba kezdtek.

De nézzük mi is a valós helyzet.

tesci_fn24.png

2014. július.
Megbukott a TESCO vezér. Ez már önmagában gáz!
Profitfigyelmeztetést adott ki a vállalat a várható nyereség visszaesése miatt.
De miért adta ki ezt a figyelmeztetést? Mert Orbán Viktor gazdasági szerkezetátalakítást folytat Magyarországon?
Kötve hiszem!
De akkor mi lehet a valós ok!

Íme:

tesco_fn24.png

Emberek! A TESCO anyacégének könyvelői 100 milliárd forint értékű angol fonttal elnézték a profitot!
A pancserek! Ez már nagy gáz, de nem nálunk, hanem Angliában!

tesco_fn24_3.png(FN)

Persze ezt nem lehet eltitkolni. Meredek zuhanásba kezdtek a részvények. Az amerikai TESCO lábmegvetés is befuccsolni látszik. Elcseszték a tengerentúli bevezetést, pedig egy halom pénzbe került.
A szigetországban a szakértők azt is pedzegetik, hogy elhibázott volt a cég üzletpolitikája.
A Moody's elsőként visszavágta a céget!

tesco_portfolio.pngA brit kiskereskedelmi piac strukturális átalakulása miatt! Csak megsúgom, tömegével zárják be a TESCO üzleteket Angliában, mert nagy a gáz!
Na pancserek!

Miért kell bezárni nálunk a TESCO üzleteket?

De nézzünk egy professzort, a nép professzorát, egy ballib szimpatizáns remekbe szabott agymenését.
Hozzászólás a Népszava oldalán.

tesco_nepszava_22.png

Persze nem ez az egyedüli!
Na most akkor ki a hülye?

De nézzük az előbb említett hozzászólás cikk címét!

tesco_nepszava.png

 

Itt egy másik TESCO szakértő!

tesco_nol.png

(nol)

Kedves Zoltán! Ki vérezteti ki a TESCO-t? 

Na pupákok!
Csak ennyi értelem szorult belétek?

Egyébként a tisztánlátás miatt jegyzem meg, hogy a cég adózás előtti eredményéből Magyarországból milliárdokat pumpál az angliai központba. Itt egy másik kérdés! Miért veszteséges nálunk a TESCO?

De tényleg?
Most akkor ki a hülye? 

 

2015.01.17. frissítés

TOVÁBBI BOLTBEZÁRÁSOK, MILLIÁRDOS TÉTELEK KIVITELE AZ ORSZÁGBÓL

"Akár háromszor annyi boltot is bezárhat a Tesco, mint amennyit eredetileg bejelentett, a 13-on felül ugyanis további 31 bolt sorsa lehet kérdéses. Az áruházlánc a Híradó kérdésére csak annyit válaszolt, hogy továbbra is a hétfőn a kiadott közleményük az irányadó." (mno értesülés)

"Hosszú időn keresztül kivitte külföldre a Magyarországon megszerzett nyereségét a Tesco - ezt mondja Bubenkó Csaba. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke szerint több milliárd forint került így ki az országból. Azt mondja: a Tesco ezzel akarta az adózás előtti nyereségét csökkenteni. "A magyar vállalatnál a könyvelésekből egyértelműen kiderült, hogy még a legínségesebb időkben is, amikor a válság legnagyobb közepében voltunk, akkor is milliárdos nagyságrendben külföldi fióktelepekre juttattak ki milliárdos összegeket, annak a célnak az elérése érdekében, hogy csökkentsék Magyarországon az adózás előtti nyereséget" – nyilatkozta Bubenkó Csaba.

A szakszervezeti vezető hangsúlyozta, hogy ezzel egy időben a magyar dolgozók nem kaptak normális béremelést, még a válság előtti időkben sem. Bubenkó Csaba felhívta a figyelmet arra is, hogy a Tesco topmenedzserei luxus-magánrepülőgépeken repültek. Erről egyébként a hazai és a külföldi sajtó is sokat cikkezett. A Tesco anyavállalatánál még tavaly nyáron is vásároltak egy 11 milliárd forintnyi értékű magánrepülőgépet. Néhány hónappal később azonban több más géppel együtt ettől is meg kellett válniuk, és ezek után indultak el a megszorító intézkedések is, köztük az üzletbezárások." (hirado.hu)

Csak megjegyzem, ezzel ellentétben a SPAR üzletnyitásokat tervez!
Akkor most ki a hülye?

 

2015.01.23. (frissítés)

Braun nyomja a süket dumát a TESCO-nak, közben Gyurcsány, Nigel Jones-szal paktumot köt!


Braun Róbert MSZP párttag és egyéb ballib politikai képződmények tanácsadója ad kommunikációs tanácsokat a TESCO-nak.
Vélhetően Braun tanácsaira kezdett kormánygyalázó kommunikációba a TESCO, feledve és eltakarva a valódi angliai pénzügyi botrányokat.
Hülyének nézik az országot? 

De tényleg, akkor valójában ki a hülye?

Gyurcsány és a DK-ja összeszűrte a levet a TESCO-val!
Azt is mondhatnánk, hogy kormányellenes tanácsokért a TESCO élelmiszerrel "fizet" az ámokfutónak, ugyanis a bukott politikus, a nagy áruházlánchoz köthető tartós élelmiszereket osztogatott Budapesten.
Ebből már egy ugrás annak kikövetkeztetése, hogy kijelentéseivel és cselekedeteivel a magyar Tesco vezérigazgatója Nigel Jones, beavatkozva a magyar politikába a baloldal szereplőjévé, támogatójává avanzsált.

Ezek után mit mondjanak az emberek?

2015.02.01. (frissítés)

A TESCO az anyaországban 2.000 munkavállalójától szabadul meg!

 

tesco.png


Persze ezek után a baloldal és médiumkürtjei már nem merik azt mondani, hogy a magyarországi változások miatt zárnak be a brit TESCO boltok és tesznek lapátra 2000 ottani dolgozót! De eladnak egy sor 

Mert eddigi harsogásukból még ez is kitelne!

"A valaha volt legsúlyosabb válságát éli meg a brit óriásvállalat az utóbbi két évben – mutatott rá hétfői cikkében a Portfólió.hu. A könyvelési botránnyal szegélyezett történet végére részvényeinek értéke megfeleződött, 43 veszteséges boltját bezárja Nagy-Britanniában. A Tesco bevétele két éve folyamatosan csökken, a 2013-as felére zuhant a profitja, ráadásul eladósodottsága miatt a Moody’s hitelminősítő várhatóan jó időre a bóvlik közé száműzte a vállalat adósságbesorolását. A vállalat egyébként eközben Magyarországról könyvelési trükkökkel milliárdokat talicskázhatott ki.(MNO)

Akkor most ki a hülye?

 

süti beállítások módosítása