Az internetadó bevezetése nem a világ vége. Még törvény sincs, sőt tervezet sem, elő sem terjesztették, amiből következtetve parlamenti vita tárgyát se képezte. Pontosan a mértékét se lehet tudni, de tegnap, valakik jóvoltából az adó bevezetése miatt világvége hangulat uralkodott a fővárosban. A netadó ellen tüntetők a kormány felé ultimátumot jelentettek be, kivetkőzve magukból törtek, zúztak, embereket bántalmaztak. Úgy viselkedtek, mintha az adó bevezetése miatt az életük forogna kockán.

Nem különös ez? A tüntetés és a randalírozás mértéke brutálisan meghaladta az ok nagyságát. Mintha egy óramű pontossággal, forgatókönyvben megírt, épp aktuálisan következő esemény szemtanúi lettünk volna. Teljesen mindegy mi az ok, mi a téma, a forgatókönyv szerint mindenképp tüntetésnek kell lennie. Nem is akár milyennek. Be is következett.

Ez az adó, nem azaz adó, ami miatt törni, zúzni kellene. Értékeket tönkre tenni, embereket bántalmazni. Más sem adhat erre okot, de ez végképp nem. Beszélni, vitázni róla igen, vandál módon viselkedni nem! De mégis megtörtént. Miért?

MSZP-s pártember szervezte a tüntetést, ami egyértelműen jelzi, hogy a megmozdulás igen távol áll az emberek felől indult társadalmi önszerveződésétől. Kellett valami gyújtózsinór a megmozduláshoz és az ily mértékű eldurvulásához, mert mint említettem, az okból nem következhetett.

Itt érdemes megjegyezni, hogy az MSZP képes volt néhány száz forintért tüntetést szervezni, ugyanakkor kormányzásuk alatt, a nevükhöz köthető energia áremelésből adódó többmilliárdos elvonást is ők vitték véghez. Világosan látszik, valami más okból fakadóan, balhékeltés volt a cél.

De mi van még emögött?
Annyira nem szeretnék e téren messzire elkalandozni, hogy bármi is befolyásolhatta a tüntetés elfajulását, például az amerikai kitiltási botrány máig tisztázatlan, zavaros ügye, de annak emberekre gyakorolt lelki, pszichológiai hatása mindenképp eleme lehetett.

Ha több eseményt is ide kapcsolunk, mint például Navracsics Tibor biztosi kinevezése körül teljesen feleslegesen keltett indulatokat, melyet egyes politikai erők gerjesztettek, vagy a liberálisok által megrendezett EU vitát a magyar sajtószabadságról, ami óvodás vitává gyengült, akkor más következtetést is levonhatunk.  De ide sorolhatnánk a hirtelen felbukkant és rögtön nagy sajtótámogatást kapó Demszky Gábor színrelépésének tartalmi elemeit is, aki fennen hangoztatta, hogy a börtönben manapság jobb az élet, a „csak alkotmányos eszközökkel nem lehet megdönteni Orbánt”, vagy újraélesztené a semmitmondóvá süllyedt Tavares-jelentést. Bokros újraélesztéséről ne is beszéljünk, mert mint eső után a gomba, úgy nőtt ki a baloldali politika avarából. Mintha húzták volna. Többször elbukott már, de újra itt van. A választások előtt tett kijelentése, „A diktatúrát össze kell törni, és a romokon el kell kezdeni a demokrácia újjáépítését” valahogy egybe cseng a mostani zavargásokkal, sőt különös értékkel bír.

Mintha egy előre megtervezett, már előzőleg említett forgatókönyv pontjait soroltam volna fel.

A pontok mindegyike az alkotmányos és demokratikus eszközöket mellőzve, azt átlépve kívánja a háromszor is demokratikus módon végbement választások eredményét, pontosabban az Orbán-kormányt megdönteni.

Azt látjuk, hogy a ballib önmagában képtelen puccsot végrehajtani. Csak kívülről jött segítséggel, onnan szervezett politikai akciókkal képes valami erőt felmutatni.

A forgatókönyv pontjai ezen akciókat tartalmazzák.

Célja, hogy a társadalom egy szelete semmi másra ne emlékezzen, csak arra, hogy zavargások voltak a kormány ellen, korrupciós vádakkal támadják hazánkat, az EU felől is egyre több bírálatot kapunk. Arra ne is gondoljanak, hogy vádak alapjai recsegnek-ropognak, minden alapot nélkülöznek, ellenzéki eredmény nélkül zárulnak.

Az internetadó elleni mostani tüntetés is a forgatókönyv része volt.

Az is, hogy a liberális Neelie Kroes vette a fáradságot és közösségi oldalán a tüntetésen való részvételre buzdított.

Az is figyelemreméltó, hogy részt vett rajta André Goodfriend amerikai ügyvivő, aki az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének első embere. Hátizsákkal a hátán, laza öltözékben slattyogott a tüntetőkkel.
Majd az egyik közösségi oldalon ő is fontosnak vélte mondandóját közszemlére tenni, mely az események teljes fényében kissé egyoldalúnak és részigazságnak tűnik. Olyan mintha istenítene egy csésze kávét, de később se említvén az alján lévő zaccot.

„Érdekes látni a tömegek természetét Budapesten. Az internetadó elleni felvonulás nagynak és rendezettnek tűnt, jó rendőri biztosítással.”

Nem szembetűnő, a jobboldali kormány 2010-es hatalomra kerülése óta a forgatókönyv írása folyamatosan zajlik. Kemény obstrukciós politika ez. Építkezés helyett, folyamatos rombolás.
Valahogy a kijevi zavargások jutottak eszembe, melyhez szintén külföldi erők szálai köthetők.

Mi jöhet még?

Frissítés - 2014.10.28.

A netadó, amiért az emberek újra az utcára mentek, maximum 700 Ft lehet havonta, amit ráadásul a szolgáltatók fizetnek!
Tízezrek tüntetnek 700 forintért! Most nem törtek zúztak, megelégedtek otromba, sértő kifejezésekkel.
Szerintem komolytalan! Más az ok!

De mit lehet venni 700 forintért?
- Egy doboz cigaretta többe kerül. Káros, de gondolom, a tüntetők némelyike képes naponta egy dobozt elfüstölni.
- Egy üveg jó bort se lehet már ennyiért venni.
- Autós szemszögből majdnem 2 liter benzin ára. Messzire nem lehet vele menni.
- Budapesten két metrójegy ára.
- Egy szendvics a benzinkutaknál is kb. ennyi. 
- Energiaitalból is egyet lehet belőle kapni, a silányakból kettőt-hármat.
- A mostani tüntetésen árult perecből hármat, a forralt borból 3 decit.

De kik a felbujtók? Mert azok a szerencsétlen, baloldali pártokhoz kötődő szervezők is csak végrehajtók!
Kik azok, akik a háttérből mozgatják a befolyásolható embereket!
Azokat, akik a tüntetés kirobbanásának napjától ezidáig, többet költöttek bagóra és piára, de ott vannak és hőbörögnek. 

NEKEM GYANÚS!

Ha Amerika nem jön az ostoba korrupciós botrányával, amiről még most se tudunk sokat, akkor a tüntetésen nincs ennyi ember! A korrupciós ügy ürügy volt arra, hogy felkorbácsolják a társadalom idegeit!
Ebből már következik az, hogy egy semmitmondó picsányi adóemelés miatt, pici MSZP-s segítséggel az amúgy is ingerült társadalmat a tüntetés mellé tudta állítani.
Az emberek meg azt hiszik, hogy százezer forintos telefonjukkal önként mentek ki tüntetni! 

Frissítés - 2014.10.29.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke, elnökhelyettesei és vezető beosztású tisztviselői szerdán közleményben utasították vissza a velük kapcsolatos korrupciós vádakat.

Frissítés - 2014.11.04.

A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB), Magyarország vezető távközlési szolgáltatójának 2014. II. negyedévi pénzügyi eredményének egyes elemei:

Bevétel: 151,8 milliárd forint
EBITDA: 49,6 milliárd forint

EBITDA fogalma: pénzügyi műveletek, adózás és amortizáció előtti eredmény. Megmutatja, hogy milyen a cég üzleti eredményessége!

Ebből az internet EBITDA értéke jóval nagyobb!

A bejegyzés trackback címe:

https://sonyo.blog.hu/api/trackback/id/tr416835619

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Zavargáskeltés, puccs a cél? 2014.10.27. 16:52:01

A ballib önmagában képtelen puccsot végrehajtani.

Trackback: 2006 és 2014 2014.10.27. 11:33:36

Na, letudtuk ezt is. Végre meglett a ballibek saját székházrombolási ügye, mely miatt immár 8 éve irigykednek a Fideszre. A recept profi volt, a ballib agytröszt – követve a 2006-os példát – szélsőjobbos futballhuligánokat szerződtetett. Megvolt a pá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vén betyár 2014.10.27. 16:10:34

Tisztelem és becsülöm azokat akik részt vettek a tüntetésen és normálisan viselkedtek.Sokféle ok vezethette őket, a választások eredménye miatti csalódás, a FIDESZ /és / vagy a kormány gyűlölete, a rezsicsökkentés, a német megszállási emlékmű miatti felháborodás, aggódás a Horthy korszak feltámasztása miatt, a maffia kormány és FIDESZ bűnszövetkezet elítélése, jogos és jogtalan, vélt és valós sérelmek.Minden korábbi bánat, fájdalom most leegyszerűsítve, sűrítve megjelent, megjelenhetett az internetadó elleni fellépésben.Nem hiszem, hogy különösebb szervezést, tervezést igényelt volna, elég volt meghirdetni a net-en.Nem az USA, nem háttérhatalmak szervezték, a kormány egy alaposan elhibázott és rosszul időzített tervezete ellen tiltakoztak.Talán jól jött kapóra az USÁ-nak is és mindazoknak, akik nem nézik jó szemmel a FIDESZ tevékenységét.DE hát ez a demokrácia...

Sonyó · http://sonyo.blog.hu 2014.10.27. 16:30:11

@vén betyár:
Azzal nem vitatkozom, hogy a netadó helyes, vagy sem. Az biztos, hogy a fenntartható fejlődés gátja lehet!
Mivel még konkrétumokat nem tudunk, ezért a tüntetést mindenképp túlzottnak tartom!

Mangalica 2014.10.27. 18:02:06

@Sonyó:

Konkrétumokat nem tudunk?!? TÖRVÉNYTERVEZETRŐL van szó amit a gazdasági miniszter nyújtott be, nem körlevélről! Az a célja, hogy leírja a konkrétumokat, amiket utána az országgyűlés elfogad(hat)!

Alap esetben egy ilyen több (tucat) emberen átmegy, akik aláírásukat adják hozzá.
Pontosan le van írva benne, hogy milyen adóváltoztatásokat terveznek. Többek között ott van feketén-fehéren, hogy 150ft/gb lesz az internetadó, amire ráadásul a telefonadó limitje NEM vonatkozik.

Ez nem csak azokat a cégeket tenné tönkre vagy üldözné el amiknek bármi közük is van az internethez, hanem megfizethetetlenné tenné a netet az átlagemberek számára is. Ha ezt így elfogadja az országgyűlés, akkor gyakorlatilag visszaugrunk 90-es évekbe. Gazdasági öngyilkosság.

Rogán ígérgetett valamit "talán ezer" forintról, meg ilyen-olyan limitről, de erről a módosítót senki sem látta. (Limites adó is iszonyúan káros, de most maradjunk az eredeti elképzelésnél.) Ezután jött a Lézer Jani és azt nyilatkozta, hogy ő nem igazán internetezik ezért ez neki nem összeg; a többi fideszes meg kussolt.

Ezek után azon csodálkozol, hogy kiborult a bili? Hogy emberek ezrei a nyomásgyakorlás legkézenfekvőbb formájához nyúltak? Nyilván magasról tesznek rá, hogy a plebs mit akar, de szerinted valami internetes petíciónak nagyobb hatása lett volna?

Ez a tüntetés ígyis-úgyis létrejött volna, akárki szervezi. Itt nem a szervezők keresték az embereket, hanem az emberek keresték a tüntetés helyét és idejét.

Persze lehet azt mondani, hogy Bilderberg, meg IMF, meg Illuminátusok, meg gonosz USA, meg EU, meg puccs, de a valóság csupán annyi, hogy pestiesen fogalmazva ez több tízezer embernél verte ki a biztosítékot. Ennyi.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2014.10.27. 18:17:10

Kedves Sonyó, hogy legközelebb ne kelljen ilyen hosszan belemagyaráznod: a kormány azt hitte, bármibe beleszarhat - mivel eddig senki nem szólt rá, ha rossz helyen végezte a dolgát -, az emberek viszont felfogták az internet jelentőségét, és kinyilvánították az akaratukat.

Vannak persze szimultán történések, de oksági összefüggések bizonyításához ez most kevés. Sajnálom.

peetestveer 2014.10.27. 18:20:23

Az adó bevezetésének hírére felmentem a facebookra, mert biztos voltam benne, hogy létrehozta valaki az ellenzői csoportot és láss csodát, a bejelentéstől számított 1 órán belül már vagy 30000-en likeolták. A net így működik. Ez benne a nagyszerű. Lehet összeesküvés-elméleteket gyártani, de felesleges. A kormány vagy direkt provokálja a leggyorsabban önszerveződő net-ezőket, vagy ennyire hülye. Mondom ezt notorikus Fidesz szavazókén, már már narancsdroidként. Igen, ez az apróság verte ki a biztosítékot, ez az ezredik kis adócska. Ez nem jobb-bal oldali kérdés, ez elvi kérdés. Nagyon sokan így gondoljuk, pártállástól függetlenül. És szégyelje magát, aki ezzel az ürüggyel megint két részre akar szakítani egy jól szerveződő "társadalmat" , az internfelhasználók társadalmát. Ez egy szégyenletes adónem, függetlenül a mértékétől, ezt nem nyeljük le!

William Kidd 2014.10.27. 18:28:49

A problema az, hogy a 150 FT/GB-os adotervezetet, senki nem cafolta meg a kormany reszerol nagynyilvanossag elott. Ez az ado, igy ebben a formaban verlazito, mivel az internet szolgaltatas dijaba eleve be van epitve 27% AFA. Nem kell itt semmifele osszeeskuves elemeletet gyartani, ez az adotervezet partallastol fuggetlenul kiverte a biztositekot nagyon sok embernel.

(Megy a hirado epp: Nem hatral a Fidesz, ennyit errol)

A tuntetesek es a felhaborodas jogosak, az viszont problema, hogy a balliberalis oldal ezt megprobalja kisajatitani, ez nem az o ugyuk, hanem a normalis, magyar embereke, azoke akik szerint mocsok dolog, hogy egy adozott szolgaltatas utan meg adot fizessenek, ez nevetseges. Kozben meg nezzuk, ahogy bukkanak elo a Rogan, Szijjarto, Kosa villak, szazmillios ingatlanok. Orban es holdudvara gatlastalanul haracsol es lopja az allami es EU-s milliardokat.

annamanna 2014.10.27. 23:42:15

Hát nem tudom, nekem meg éppen ellenkezőleg, pont az tűnt fel, hogy a baloldal nagyágyúi úgy lapulnak, mint szar a fűben.
Ennél sokkal pitiánerebb ügyekben is lehetetlen leállítani az ajvékolást.
És most kuss van.
Gurmai Zita fiát dobták be?
Hol van TGM? Hol van Hekker Ágnes? Hol van Fodor Gábor? Kuncze? Lakner Zoltán? Miért nem most sipákol Magyar Fruzsina és Mécs Imre? A végtelenségig lehetne sorolni a neveket, akik eddig annyira liberálisok és haladók és nyugatosok voltak, és most hirtelen sehol sincsenek.
Nekem pont az tűnik fel, hogy egy noname senkiházit dobtak be vezérszónoknak, Demszky is csak nézelődött és ennyi.
Az EU-ból sem süvöltözik egy izmos ellenző kórus, pedig kéne.

Nekem pont úgy tűnik, hogy amikor valóban össztársadalmi támadás indul (mert az ország 2/3 részének, vagy talán 70%-ának van net-előfizetése, arról nem is beszélve, hogy ez utolsó falusi általános iskolától a CERN csillebérci számítógép-hálózatáig, egy gamertől az Audi gyárig mindenkit érint, minden munkahelyet, a gazdasági élet összes szereplőjét, a Parlamentet, és egyáltalán mindent de mindent) - szóval ez most egy olyan ügy, ami nagyjából mindenkit érint, aki csak él és mozog;
szóval egy ilyen helyzetben a baloldal számomra feltűnően hallgat. Sunyít, lapul.
Gurmai Zita fia???? Honnan vakarták elő ezt a szánalmas bakkecskét?

Szóval, a poszt írójával ellentétben, bennem pont az merült fel, hogy ha itt van valamiféle háttér-összeesküvés, akkor az valamiféle titkos megállapodás, összefogás a pártok között, amivel magára hagyják a társadalmat.

Az maximum megtévesztésnek elég, hogy a tömeg között sétálgat Goodfriend, vagy a leköszönő(!) EU-biztos tüntetésre buzdít.
Eleve minek buzdít tüntetésre?
Egy ilyen ügyért egyáltalán nem kellene tüntetni.
Ki kellene számolni, hogy a 150 ft-os gb-onként kivetett adónak milyen hatása van a gazdaságra. Azt hallottam, egy egyetem adatforgalma annyi, hogy az után napi! 1,5 milliós! netadót kellene fizetnie! Ebből lehet következtetni, hogy ez az adó lebénítaná az országot, és gyorsan államcsődöt okozna.

Ezt elég egyszerű lenne belátni, ha konkrét számítások állnának rendelkezésre, amiket egyszerűen egy miniszter átolvas, és ő maga helyben eldönti, hogy ez baromság, többé szó se essen róla és pont.

Ennyinek kellene lennie a történetnek, erre föl a leköszönő EU biztos TÜNTETÉSRE biztat?
Hát hülye ez?
Nem hülye, ahogy a többiek sem.

Számomra ebből az egészből egy egészen más kép rajzolódik ki, mint a poszt írójának. Mégpedig az, hogy a fidesz azért lengette be, és a baloldal nagyágyúi azért hallgatnak, azért nem tiltakoznak, azért hagyták magára a társadalmat, mert van egy szándék arra, hogy az országot Ukrajna útjára tereljék, és itt is véres tüntetéseket, belháborút, forradalmat robbantsanak ki, aminek az eredménye sokezer halott és több millió menekült.
Azért lengettek be egy olyan adót, amit teljesen biztosan senki sem tud megfizetni.
Egyelőre visszavonták, és a 700-5000 forintos plafonról hoznak törvényt, de valami már átszakadt, és ki tudja, mi lesz ennek a vége.
Reménykedjünk Isten kegyelmében, én már másban nem tudok.

vén betyár 2014.10.28. 07:53:07

@Sonyó: "Mivel még konkrétumokat nem tudunk, ezért a tüntetést mindenképpen túlzottnak tartom." - Én is, DE a tüntetők sem a netadó ellen tüntettek.Masszív kormányellenes tüntetés volt a netadó okán, ürügyén, kapcsán.Sikerült mindazokat egy zászló alá tömöríteni, akik zsigerből gyűlölik a nemzeti oldalt, akiknek valaha is sértette gazdasági és/ vagy politikai érdekeit a FIDESZ, ideológiai érzékenységét, világnézetét, bármit, akiknek valaha is rálépett a tyúkszemére vagy úgy érezte, hogy csúnyán néztek rá.Nem kellett ehhez USA, sem DK, sem MSZP, jó dinosaurusz szervezetként idejük sem volt reagálni, felkészülni a hosszú hétvégén szerveződött tüntetésre.Igazi spontán flaschmob volt lenyűgöző méretekben - és éppen ez benne az újszerű és félelmetes.A kormány nagyon előkészítetlen, nagyon rosszul időzített bejelentésére nagyon profi, nagyon modern, nagyon megszerveződött /lavinaszerűen/ tüntetés, egy mondanivalóval: Mi mindannyian utáljuk a FIDESZT.Szó sincs itt netadóról, az csak ürügy!Ha holnaptól a szolgáltatók emelnék ugyanilyen mértékben az árat, egyetlen tüntetőnek sem jutna eszébe tüntetni, lenyelné a békát és fizetne, mert net-ezni kell.Lehet, hogy az ellenzéki pártok és szervezetek a kormányt basztatnák, hogy lépjen fel ellenük, meg hogyan hagyhatja, meg miért nem ingyenes a net Mo-n, de az egyszerű felhasználó nem menne tüntetni.

vén betyár 2014.10.29. 06:30:40

@Sonyó: Biztos, hogy úgy, ahogyan leírtad nagyon gyanús, hogy mindazok akiknek érdeke a kormány megdöntése, azok ott lesnek a háttérben, mosolyogva dörgölik a tenyerüket, hergelik a tömeget, biztatják a szabadság és demokrácia nevében a tüntetőket.Sikerült megtalálni azt az általános egyenértékest, vagy legkisebb közös töbszöröst - a netadót- amellyel még azok is mozgósíthatók, akik még életükben nem voltak szavazni sem, de most kaptak egy hatalmas lehetőséget, hogy ők is átéljék a valahová tartozás, a cselekvő egység, az ellenállás érzését.Persze, mindez nem lehetne lehetséges az általad vázolt előzmények nélkül, de nem következett volna be a tervezett adótörvény bejelentése nélkül sem, amely szikrát vetett a benzingőzös hangulatba, melyet azután ügyesen, a technikai, technológiai lehetőségeket gyorsan ki-és felhasználva tovább tápláltak mindazok, akiknek érdeke.Nekem is nagyon gyanús mindaz amit leírtál, jó lenne tudni a választ! A kérdésedre pedig csak azt tudom válaszolni, hogy szeretem / próbálom megtalálni és szeretni/ az igazságot, de ez a szerelem viszonzatlan..., mondhatni plátói.

vén betyár 2014.10.29. 07:13:48

@vén betyár: FIGYELEMREMÉLTÓ: "Álláspont. Tisztelt Olvasó! Kérem, egyvalamit az elején tisztázzunk: a vasárnapi, illetve a tegnapi tüntetéseknek az égegyadta világon semmi közük nem volt az internetadóhoz.

- See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/8437/Jo_baratok_a_tuntetesen#sthash.hI4l7UxN.T29X5I5N.dpuf"

vén betyár 2014.10.29. 07:26:39

"...meghagyják az ellenfeleiknek azt a számukra rettenetesen értékes szimbólumot, amelyre - mint azt ma is láthattuk - fel lehet építeni a tiltakozás teljes arzenálját, s amelyet használva az ellenzékiség meglepően új formáit és szereplőit lehet megmutatni.” mandiner.hu/cikk/20141028_torok_gabor_vajon_mit_lep_most_ov

Sonyó · http://sonyo.blog.hu 2014.10.30. 10:34:01

@Bockó: Gyerek vagy még a témához! Nem ez az ok!
sonyo.blog.hu/2014/10/29/goodfriend_es_a_mukormos
André megcsúszott!
Ha elhiszed ami itt külföldről irányítva zajlik, te is elcsúszhatsz!

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2014.10.30. 15:11:58

@Sonyó: Nem tartom magam gyereknek. Hallottam pl, veled ellentétben, Occam borotvájáról. Nem próbálok áldozat szerepbe pozicionálva magam mentegetőzni. (Te hányszáz milliárdos áfacsalást nézel el Orbánnak?) Megértem viszont a net érintetlenségének jelentőségét, és kiállok érte.

Egy ostoba droid vagy, Sonyó.

Sonyó · http://sonyo.blog.hu 2014.10.30. 17:33:48

@Bockó: Nagyon kedves vagy!
Az internetadó 700 forintja nevetséges!
Az ÁFA csalás - mondtam, hogy gyerek vagy - nem Orbánhoz köthető, hanem az USA-hoz.
Kemény amerikai cégek milliárdokat nyúltak le (áfát).
Obama közeli cégekről van szó!
Goodfriendnek az a feladata, hogy mindezt a magyar kormány nyakába varja. Az ő álságos munkájának eredménye az, hogy Te is Orbánt okolod. Meg sokak Őt okolják. Innen már egy lépés az, hogy egy picsányi adót így felfújjanak!
A következő napokban fogod megtapasztalni, mit is csalt el a Bunge, Cargill és a Glencore.
Évek óta nyomoznak ellenük, de valahogy mindig falba ütközött a NAV! A fal maga az USA volt!

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2014.10.30. 17:55:53

@Sonyó: Nem értem ezt a faszom gyerekezést, de te tudod. Nyilván azt hiszel el, amit akarsz. A lényeg, hogy ilyen idiótákból legyen kevesebb.

Sonyó · http://sonyo.blog.hu 2014.11.01. 13:14:37

@Bockó: Ha az USA provokációját érted idiotizmusnak, akkor egyet kell értsek!

1.
sonyo.blog.hu/2014/11/01/amerika_internetadot_vezethet_be

2.
2013-ban szintén korrupció vádjával - ami máig nem derült ki - buktatta meg Washinton a cseh kormányfőt!

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2014.11.01. 18:50:49

@Sonyó: Simán el tudom képzelni, hogy ezért a gyenge trollkodásért a fidesz fizet neked, anyagi érdek nélkül nem lehetsz ennyire hülye. Persze rólam se lehet sok jót elmondani, úgy tűnik mindenki másnak több esze van annál, hogy szóbaálljon veled.

Magyarországon nincs értelme korrupció vádjáról beszélni. Itt a korrupció tény. A magam részéről pedig bárkinek hálás leszek, aki megbuktatja ezt a kormányt.

kop15 2014.11.02. 21:57:54

@Bockó:
Értékeid messze állanak az emberi értelem valóságától. Valami ösztönszerű, környezettől teljesen kiragadott elméd a szuperliberalizmus lehetetlen mezsgyéjén száguld a semmi felé!
Korrupció a liberalizmus éltetőerője! Így keresd magadban!

kop15 2014.11.02. 22:07:19

Azzal a filozófiai szarral meg ne gyere ide! Ez a legundorítóbb liberalista közeg! Elmélkednek a semmin! Azt hiszik, övék a világ, hát egy szart övék!

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2014.11.02. 22:23:07

@kop15: Túl sok volt a kumisz, ecsém. Húzd ki hát a fejed hát népi-nemzeti ánuszod setétjéből, és keress rá az áfacsalás mechanizmusára. Egészen gyakorlatias tippeket-trükköket tudhatsz meg, talán még be is vesznek a buliba egy ilyen derék honfit.

kop15 2014.11.02. 22:33:14

@Bockó: Hát ha nagyon vágysz a nemzeti ánusz filozófiai setétjére, menj haza, ott megtalálod! Ha én kihúzom, te derékig merülsz el benne! De legjobb ha otthon a sajátodat választod!
Párnak javaslom Daniel Cohn-Bendit őrültet.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2014.11.03. 11:49:20

@kop15: Arra, hogy 'a kormány & barátai százmilliárdos tételben lopnak' a megfelelő válasz az, hogy 'te meg buzi vagy', ugye, Árpád hős magzatja? Biztosan a keresztyén hited mondatja veled ezt.

Sonyó · http://sonyo.blog.hu 2014.11.03. 14:52:11

@Bockó: A gyűlölködés nem ide való! Kérek mindenkit a mértéktartó viselkedésre.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2014.11.03. 15:00:51

@Sonyó: Hülye vagy, mint a faszom :) Másfélmillióan vagytok így ebben az országban, de elbasszátok az egészet. Köszi.

kop15 2014.11.03. 20:32:46

Ha valaki érti, csak akkor érdemes elolvasni! Ez Bockó rád is érvényes!

A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB), Magyarország vezető távközlési szolgáltatójának 2014. II. negyedévi pénzügyi eredményének egyes elemei:

Bevétel: 151,8 milliárd forint
EBITDA: 49,6 milliárd forint

EBITDA fogalma: pénzügyi műveletek, adózás és amortizáció előtti eredmény. Megmutatja, hogy milyen a
cég üzleti eredményessége!

Ebből az internet csak több lehet, mert jóval nagyobb az EBITDA értéke!
süti beállítások módosítása