Egyszerűen fogalmazva, Alföldi Róbertnek az István, a király rockoperában szabad, a Fradi szurkolóknak nem. Ez abból a szempontból felháborító, hogy a kultúra és a művészetek mögé bújva, annak határai feszegetve, - mert ugye itt lehet - órákon át gyalázhat másokat a rendező, nyíltan és provokatív módon. Neki lehet a katolikus egyházat, Ku-Klux-Klan szektára emlékeztetve vörösen izzó keresztekkel fricskázni, antiklerikálisan megnyilvánulni, de a Fradi szurkolóknak nem lehetett valakire emlékezni. Leszögezem gyorsan, senkinek se lenne szabad, se Alföldinek, se a Fradi szurkolóknak.

De Alföldinek lehetett! Miért? Miért nem lép fel bárki ez ellen? Miért nincs a katolikusoknak egy „Simon Wiesenthal Központ” szerű valamije, amely hasonló módon megregulázná az őket meggyalázókat?

Alföldi majdnem annyira dobta el a sulykot, mint a Fradi meccsen a provokáló szurkolók molinója. Majdnem annyira, de eldobta. Persze lehet ezen vitázni, mi mennyit ér, meg mit jelent, de azzal nem, hogy Alföldi is átlépte azt a bizonyos rubicont. Ráadásul még folytatni is akarja.

A bejegyzés trackback címe:

https://sonyo.blog.hu/api/trackback/id/tr315485054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kop15 2013.09.02. 12:35:40

Jönnek a hírek:
Megfosztaná pontjaitól, és alacsonyabb osztályba sorolná a Ferencváros labdarúgócsapatát a Simon Wiesenthal Központ. A szurkolói csoportok továbbra sem tartják háborús bűnösnek Csatáry Lászlót, így nem értik a büntetést.

Már bocsánat!
- Elítélték Csatáryt?
- Egyáltalán ő az a Csatáry?

Felháborító, hogy egy lezáratlan ügyben, eddig kétes, nem megalapozott infók alapján támadtak egy embert. Ugyanis több Csatáry létezik. Nem tudják pontosan ki volt az, aki állítólag cselekedett.
Ennek alapján döntések nélkül másokat vádolni és ítélkezni felette erkölcsi bűn.
Mivel az illető meghalt, nincs ítélkezés, vagy ha lesz az egyoldalú.
Így bármit tesz a Simon Wiesenthal központ, az megalapozatlan. Szégyen, ha ez be fog következni.
Alföldi viszont a napnál világosabban tette azt amit tett!
süti beállítások módosítása