Sonyó 2014.05.27. 09:30

Ádáz harc lesz

Padlót fogott az MSZP, Gyurcsány és párttársa Molnár Csaba röhög a markában, Bajnai visszafogottan ünnepel, és már az EU-parlamenti lobbizásaira gondol. Valahogy így lehet összegezni az EU-parlamenti választások baloldali szereplését.

Az MSZP összesen (országosan) 252.494 szavazatot kapott. Erre parasztosan azt szokták mondani lófing. Nemhiába torzult el (sarló-kalapács helyett) sarló-italos barátunk, Szanyi Tibor feje, amikor a budapesti eredményeket nézve csak egy lófingnyi, uszkve 60.000 szavazatot látott megjelenni. Fintorgott is, meg kabát újragombolásról beszélt.

2010-ben az országgyűlésin, akkor, amikor a FIDESZ lazán 2/3-ot produkált majdnem annyi szavazatot kapott az MSZP Budapesten, mint most országosan.

Szóval KO!

Le is mondott a vezérkar, Mesterházy még a vert had élén. De ki fogja hétvégén összekaparni ezt a rakás ....t, mert az EU-s szavazás jégesőt adott neki.

Biztos lesznek vállalkozók, de ők se lesznek hosszú életűek, ugyanis nagyítóval kell majd keresni a reformereket. Az biztos, hogy a nagy öregek két kézzel fognak kapni az újbóli lehetőségek felé, de Gyurcsánnyal szemben szerintem kevés lesz. A hibát is magukban fogják keresni, ami persze nagyrészt igaz is, de ne feledjük el azt sem, hogy 2010 után a reformok helyett az ellenzéki összefogás felé történő elmozdulást követően, (piszkos nagy hiba volt) a triumvirátus másik két „befogadott” tagja, az MSZP-ben irtó pusztítással, taroló aknamunkát végzett.

Már tavaly pedzegettem, hogy Bajnai politikai ékként került az összefogásba, hogy előkészítse a terepet Gyurcsánynak. Be is következett. Jött is, de hozott egy rakás szerencsétlen politikust is, akik ebben a speciális politikai helyzetben kettőig se tudtak számolni. Ez volt a cél. Az, hogy a körülöttük lévők kipusztítása után azok hátára lépve, értelmes munka nélkül jussanak előre.  Még a hülye is látta, hogy ez az összefogott baloldal fabatkát se ér, de Gyurcsánynak és Bajnainak annál többet, hisz ők már akkor jóval távolabbra tekintgettek. Az egyéni érvényesülésük és pártjaik megerősítését látták az összefogás és ezen belül az MSZP bukásában. Kellett egy MSZP által vezetett bukta,(országgyűlési választás) hogy Gyurcsány a baloldali pártválasztók szemében helyzetbe kerüljön. Kegyetlen játszma ez!

Mindemellett szeretném megjegyezni, hogy ők már az áprilisi választások előtt jelezték, hogy a májusi EU választásokon külön indulnak. Hát persze! Mi az hogy? Nagyon is!

Áprilisban örökké úton lévő Gyurcsány, rengeteget lobbizott, de nem az összefogásnak, hanem magának. A Simon ügy pedig tán jobban kapóra jött neki, mint a jobboldalnak. Az összefogáson belül az áprilisi választások után egyedül az MSZP veszített, a többiek, mint a szétrobbanó baloldal „fiatal” pártjai csak az MSZP oldalvizén mérettették meg magukat. Most azonban az eredmények is megmutatták, hogy a Gyurcsány-Bajnai páros, de főleg Gyurcsány az MSZP vérét szívó pióca státuszából politikai vezéregyéniséggé avanzsált. Az most ebben a helyzetben nekik tök mindegy, meg lényegtelen, hogy a százalékok mögött náluk is az előbb említett lófingnyi szavazat áll, (a DK országosan 226 ezer, az EGYÜTT-PM 167 ezer szavazatot kapott) az a fontos, hogy beérték az MSZP-t. Ráadásul az MSZP-t a JOBBIK is megelőzte. Ez is egy jobbhorognak tekinthető, ami elég keményre sikeredett, de mindenkit, így őket is megelőzte. Erről mélyen hallgatnak.

Lényeg a baloldali kegyelemdöfés az MSZP-nek. Ez megtörtént.

Gyurcsány és pártjának eddigi retorikája, mely kiszámíthatatlan volt, most is úgy hajlong, ahogy a saját politikai érdekei megkívánják. Ez pedig nem más, mint kívülre minden szépet mondani, ugyanakkor egészen más cselekedni. Olyan, mint egy szép piros alma, ami belülről rohad. Gyurcsány almája a retorikától piros, de belső tartalma a radikalizmustól, a hazugságoktól és a dilettantizmustól rohad.

Bajnai most csendes, de őt se kell leírni.

Az biztos, hogy a 2010-ben darabokra hullott baloldal vezéregyéniségei között, az elkövetkezendő hónapokban ádáz, a politika színpadát vérrel beborító harc fog kezdődni. De ki lesz a győztes?

A bejegyzés trackback címe:

https://sonyo.blog.hu/api/trackback/id/tr476216401

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ádáz harc lesz 2014.05.28. 12:13:01

Lényeg a baloldali kegyelemdöfés az MSZP-nek. Ez megtörtént.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása