Új módi figyelhető meg a politikán kívüli élet minden területén. Az új módi a fanyalgás, a semmi se jó, minden sz.r, és „ebben az országban most jobb, ha befogod a szádat” (Geszti) teória.

Az új módi hangoztatói nem a kétkezi munkások, hanem értelmiségi, művészeti és egyéb, intellektuális szférában ténykedő elemek, akik az általuk helyesnek vélt utat most minden tekintetben veszni látják.

Ez lehet, hogy így van, de egy aprócska kiigazítás azért szükségeltetik, ugyanis a fanyalgók útja, az a bizonyos út, amin ők ténykedtek és közlekedtek, most teljes szélességben összeomlott. Összeomlott, mert baloldali, liberális politikával volt kikövezve, ami ugyebár jelenleg halott, vagy legalábbis a torka véres.

Geszti, Alföldi és a többiek, akik az említett politikai erő, illetve azok médiumainak emlőit szopogatva élték eddig világukat, kerekedtek ki minden értelemben, most kétségbe vannak esve, hogy mi lesz. Világgá kürtölik fájdalmukat, ami hamis fájdalom, mert csak ők érzik.

Máskor mások - ráadásul a „mások” nagyságrendekkel többen voltak és siralmasabb állapotban - érezték ezt, mondjuk negyven évig, meg tizenkét éven át, de ez a Geszti, Alföldi, de a Németh Péter, Aczél Endre féléket sem érdekelte akkor, mert minden ott volt a szájuk előtt.

Hogy mi lesz? Hát semmi barátaim! Az az út már nem létezik. Gyurcsány apátok meg a többiek elintézték. Cseszegessétek őket, vagy térjetek jó útra.

 

Frissítés 2015 06.02.
A gesztialföldinémeth féléknek csak finom és úri módon ajánlom.

"A csehországi liberális hetilap, a Reflex „Hogy változtattam meg a véleményem Orbán Viktorról” címmel közli a cseh színházi rendező Lucie Málková írását.
A szerző 2010-ben került Magyarországra, amikor a jórészt baloldali kötődésű művész barátai hatására démonizálta az egész országot és segített annak a paranoid véleménynek a terjesztésében, miszerint az ország egyre jobban fasizálódik."

Eddig a múlt!
Most pedig a tapasztalatokon alapuló véleményváltoztatás!

"Magyarországi tartózkodása utóbbi fél évében jött rá, hogy miképpen győzhetett Orbán. Nagyon örült neki, hogy újra többséget szerzett. Egy magyar Fidesz szavazó barátját idézi, aki Orbánról azt vallja, hogy nem magáért dolgozik, hanem az emberekért. Málková kiemeli a közhasznú munkaprogramot, amivel szerinte a kormány generációkat nevel arra, hogy dolgozni normális dolog és hasznos mind a polgár, mind az állam számára."

A lényeg!

"... magyar választóknál hatalmas önreflexiót, akaratot és öntudatot fedezett fel idén, illetve, ha lehetősége lett volna ő sem választott volna másképpen."

 (PolgárPortal)

 

2014.06.30

Úgy látszik, Geszti nem fér a bőrébe. 

Szakadjunk el Geszti zenei lététől és nézzük kicsit másként. Azért másként, mert egy elismert ember használja fel saját elismertségét és tudását olyan célra, mely igen finom eszközökkel kelt felesleges indulatokat ott, ahol pont nem kellene. Mások "segítségével" fogalmazza meg, hitelesíti saját gondolatait, ami közel sem általánosan elfogadott vélemény, de ő azzá kívánja tenni. A Hungarian in Europe-hoz kapcsolódó hivatalos videoklipje, meg persze a dal is keresi azt a hamis rést, ami a kinti életet "favorizálja" a hazaival szemben, közben minősíti is a résztvevőket.

Tán ez is annak az obstrukciós politikának a része, amit Bajnai és Szigetvári Viktor hirdetett meg?
Egy kíméletes kérdezgetés - mondjuk a Rákosi-korszakból - felszínre hozná Geszti valós szemléletét, meg azt, mi késztette erre.

Ez a valami közelít Kertész Ákos, "genetikusan alattvaló" megfogalmazásához. De mit várhatunk tőle, ha a legutóbbi "ARC" plakátkiállítása se volt építő jellegű! Sőt!
Geszti.JPG

Ajánld az írást, szólj másoknak is, vagy tedd fel megosztással a Facebookodra. Ha nem, akkor kommentben írd meg véleményed! Köszönöm!

A bejegyzés trackback címe:

https://sonyo.blog.hu/api/trackback/id/tr836238926

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.05.31. 15:00:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kekszemu 2014.06.03. 20:36:12

Igazán kíváncsi lettem volna a rendezőnő tapasztalataira az egzaltált hazai művészvilágról, amivel hazánkban találkozott.
süti beállítások módosítása