Sőt ahogy nézem, még ennél is több. Persze nem azért, mert egy államfő, vagy miniszterelnök találkozik egy másikkal, mert a politikában ez természetes, meg így van rendjén, hanem azért, mert vannak Magyarországon olyan levitézlett politikusok és pártok, akik a múltjukat tekintve nemcsak az ország vezetéséből vizsgáztak egyesre, hanem tetézve azt, mostani nyilatkozataik és kapcsolatrendszerük miatt is.

Kormányfői találkozókról van szó és természetesen az ország energiaellátásának biztosításáról, amit egyesek csípőből támadnak.

„A Demokratikus Koalíció felszólítja Orbán Viktort, hogy hagyjon fel az orosz érdekek képviseletével, addig legalábbis mindenképpen, amíg ő Magyarország miniszterelnöke. A DK szerint az oroszbarát Orbán-kormány már nem csak hazánk függetlenségére, hanem az egész régió stabilitására jelent veszélyt.” (Demokratikus Koalíció 2015.01.07.)

„Putyin anélkül adta fel az egyébként teljesen felesleges gázvezeték építését hogy magyar cinkosát értesítette volna.” (Bokros Lajos 2014.12.05.)

Baloldali politikusok nyilatkozatait még kínosabbá teszi az, hogy hazánkban még hivatalosan, de ideiglenesen állomásozó amerikai ügyvivő André Goodfriend is eme remek csapat tagja lett.

De nézzük, miről van szó!

Gyurcsány Ferenc, - Goodfriend hirtelen lett nagy barátja - igen élesen kritizálja Orbán Viktort, hogy „barátkozik” az oroszokkal.

Ugyanakkor ő 2006-ban a választások előtt, nemcsak meghívta Putyint, hanem vendégül is látta saját lakásában. Ez mindenképp túlmutat két ország hivatalos tárgyalásain és arra enged következtetni, hogy mindezek mellett puszipajtások is.

"A tokaji bor és a Totó nevű puli kutya tetszett leginkább az orosz elnöknek, mikor szerdán a Gyurcsány családnál ebédelt. A Blikk úgy tudja, hogy Vlagyimir Putyin a tervezettnél több időt töltött a magyar kormányfő házában, és a külügy embereinek kellett szólniuk, hogy ideje lenne indulni Prágába. A lap azt írja, hogy Totó két puszit adott a vendégnek, aki nagyon élvezte, hogy anyanyelvén társaloghatott Dobrev Klárával." (Blikk)

 

gyurcs-putyin.jpg

Persze ezt a kutyás, papás, mamás, haverok, buli, fanta kapcsolatot valahogy nem értékelte Amerika.

 

gyp.png

(origo)

Gyurcsányt azonban nem hatották meg Amerika szavai. Fogta magát és három év után kiruccant Oroszországba megebédelni.

Putyin 2009 év végén magánlátogatásra hívta meg, ahol állítólag csak lazán beszélgettek.

gyp_p.jpg

 Gyurcsány baráti viszonyát nem is rejtette véka alá. 

gyp2.png

(nol)

Ennél jobb barátságot el sem képzelhet az ember. "...a magántalálkozónak nincs kormányzati jelentősége", de Gyurcsánynak, mint önös érdekembernek, más tekintetben bőven lehetett jelentősége.

Ugorjunk viszont vissza a mába, ahol a politikailag bukott Gyurcsány pártja, de maga Gyurcsány is igencsak kritizálja Orbán Viktor külpolitikáját.
Még egyszer a DK idézet:

„A Demokratikus Koalíció felszólítja Orbán Viktort, hogy hagyjon fel az orosz érdekek képviseletével, addig legalábbis mindenképpen, amíg ő Magyarország miniszterelnöke. A DK szerint az oroszbarát Orbán-kormány már nem csak hazánk függetlenségére, hanem az egész régió stabilitására jelent veszélyt.” (Demokratikus Koalíció 2015.01.07.)

Így visszatekintve a Gyurcsány-Putyin baráti kapcsolatra, kissé meglepő és mulatságos a párt kijelentése.

Ezzel azonban nincs vége a történetnek, mert az időközben betoppanó, még ideiglenesen hazánkban állomásozó André Goodfriend amerikai ügyvivő is valami oknál fogva hirtelen barátja lett Gyurcsány Ferencnek.

goodfriend_gyurcsany.jpg

 

Annak a Gyurcsánynak lett barátja Goodfriend, melyet korábban Amerika éles kritikával illetett.
A 2007-ben kiszivárgott amerikai kritikát a WikiLeaks röviden így kommentálta.

wikileaks.png

Nagyon kínos, felettébb kínos Amerikának, hogy olyan emberrel paktál, aki nemhogy kétszínű, mint az eddigi példák mutatták, hanem annyi színű, amennyit ő jónak lát.

nevtelen-2.jpg

Kínos, de nem nekünk.
Kínos, mert Amerika - Goodfrienden keresztül -  inkább foglalkozik egy tehetségtelen, bukott, ripacs politikussal, minthogy értelmes tárgyalásokat folytasson a kormánnyal.
Kínos, mert ezek szerint Amerika többre értékeli a seftelő, "Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai – amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni – segítette, hogy ezt túléljük." gyurcsányista politikát, mint a nemzeti érdekekre alapozottat.

Al Gy bizalmas 3
A 2006-os választások előtti Gyurcsány seft!

Kínos!
Ezután joggal lehet feltenni a kérdést. Miért épp ilyen politikussal barátkozik André Goodfriend, az ideiglenesen hazánkban állomásozó amerikai ügyvivő?

 

De. Nagyon kínos! Neki!

 

2015.02.16. Frissítés

Gyurcsány Ferenc így minősíti egykori barátját! 

gy.png

Ezekhez már nem lehet mit szólni.


Viszont az alábbi szavazásnál Ön is véleményt tud mondani!
Szavazzon!

Miként értékeli Gyurcsány Ferenc politizálását?

Ha a cikket érdekesnek találod, tedd fel Facebookodra, vagy küldd el barátaidnak!
Ha nem, akkor írd meg véleményed!

Áltüntetések ide, vagy oda, vezet a kormánypárt.

Goodfriend "nagysága" is kezd zsugorodni, sőt, egyre inkább a feledés homályába vész!
Persze vannak akik még istenítik, mert a pénz beszél, de úgy látszik ezek se rendítik meg a társadalom elhivatottságát!

nezopont_intezet_kutatas_2015_01_08.png 

A közvélemény-kutatást a Nézőpont Intézet december 9-16 között végezte. 

Azért érdemes ezt is elolvasni: Na, pupákok! Ugyanis nem dőlhetünk hátra!

Amerika külföldön lévő cégeinek tőkeerőssége nagyobb, mint az ország államadóssága. Az USA államadóssága.

Na, pupákok, tüntetők, liberális értelmiségiek, amerikai fanok, magyarázzátok már meg, mit jelent ez Amerikának? De mit jelent, mit hoz, vagy visz Európának, és nem utolsó sorban nekünk?

Na, pupákok, ha már az USA eddig is külföldről biztosította be belső pénzügyi egyensúlyát, ami előre láthatólag kezd repedezni, mi jöhet ezután?

Csak egy érdekesség, vagy tán intő példa is lehet számunkra?

Na tegyük félre az ukrajnai eseményeket, mert nyakunkon az USA-val kötendő szabadkereskedelmi egyezmény!
De érdekes mód nyakunkra tették André Goodfriend amerikai ügyvivőt is!

Ebben a témában az se mellékes, hogy Amerika lehallgatási botrányba keveredett. Lehallgatta az EU összes országának vezetőit, meg ki tudja még kit.

Na, pupákok! Lehet agyalni!

De azon is, hogy ezt látván miért van szükség egy erős nemzeti kormányra!

2015.02.01. frissítés

Svájc, amerikai nyomásra engedte el a frankot? 

"A The Atlantic megágyaz egy újabb – akár valós alapú – összeesküvés-elméleteknek is. Szerintük a svájci jegybank amerikai nyomásra rengette meg a piacokat, mert az amerikai befektetők egyáltalán nem nézték jó szemmel, hogy az euró árfolyamának dollárral szembeni csökkenése leértékelte a beruházásaikat". (PS)

Szeretném a kedves olvasótól megkérdezni, ha ezek a sötét amerikai lépések igazak, - melyek Közép-Európában több millió család életét tette az elmúlt hetekben hirtelen tönkre - milyen célt szolgáltak? Kinek az érdekét szolgálta a több millió ember nyomorrá tétele?

Mit néztek az amcsik?
Azt, hogy azok a tőkeerős külföldi leánycégeik, melyek eltartják hazájukat, ne kerüljenek hátrányos helyzetbe.

Érdekelte őket az, hogy ennek az adott térségben milyen hatása lesz?

Érdekelte őket az, hogy millió embert tett nyomorrá a döntés?

Akkor mit várhatunk az USA-tól? 

Na pupákok, lehet agyalni!

Ha a cikket érdekesnek találod, tedd fel Facebookodra, vagy küldd el barátaidnak.
Ha nem, akkor írd meg véleményed!

Sonyó 2015.01.05. 19:13

Babazsúr

A tüntetők a facebookon összeverődtek, valaki adott egy kis pénzt is hozzá, aminek az elosztásán később összevesztek, mint a süteményen a gyerekek, de először kimentek tüntetni.

Olyan volt, mint egy elcseszett babazsúr, ráadásul káromkodós.

Értelmetlen, szervezetlen, céltalan.

Akik kimentek, jót kiabáltak, röhögtek, anyáztak majd a felnőtt babazsúr után vélhetően bedobtak egy páleszt, hogy a didergés után valami felmelegítse őket.

Az Orbán takarodj, meg korrupt kormány beszólások után tényleg jól jöhetett egy pálesz. Legalább volt értelme, hogy kimozdultak otthonról, mert iszogatás közben, - ami akár a szilveszter utáni rátöltésnek is megfelel - ki lehetett beszélni a három sorral arrébb teli torokból üvöltöző kucsmás bácsit és szókészletét. Ami nem sok, meg rém egyszerű, de a pálesz mindezt irodalmi magasságokba röpítette.

A felnőtt babazsúrnak azonban vége lett. Ment, ki merre látott.

A rendezők meg hajba kaptak, mint régen Gyurcsányék! Gondolom Goodfriend is tépte a haját, mert nem erre gondolt. Valami értelmesebbre!

Hát, ha ló nincs, egyelőre jó a szamár is!

süti beállítások módosítása