Ez a mostani totális baloldali káosz utáni lehetséges céldátum? Nagyon úgy fest.
Ugyanis választóik belefáradtak pártjaik örökös acsarkodásába, elegük lett a Simon Gáborokból, a sunyiságból adódó hallgatásból, a külföldi mutyikból, a seftelésekkel irányított országból, és Gyurcsány Ferencből, aki most még hátukon egy levehetetlen púp. Mindezt nem mondják ki, de nagyon elegük van mindenből.
Nem látnak semmi alternatívát, lehetséges politikai értelmiséget, akik az igazi, mondom az igazi baloldali értékrendet képviselnék.
Mert rájöttek arra, hogy a mostanában sokat hangoztatott posztkommunista eszmék újraélesztése, csak a szolgaság újraéledését jelentené. Túlléptek ugyanis azon, hogy van Full HDTV, okostelefon és táblagép,  ami munka után lerogyva ad némi álomvilágszerű állapotot, de reggelre szétfoszlik, mert kezdődik elölről a robot, aminek apanázsából valahogy ki kellene jönni. Ez már kevés. Sőt nagyon kevés, mert rájöttek, hogy a szolgaság magasabb rendű formája, ahol a kizsákmányoló, a világ gazdasági fejlődéséhez igazítja helyi elnyomórendszerét.
Az emberek az elmúlt négy év változásaiból jöttek rá erre, mert érzik, lehet máshogy is élni. Mert lehet kevesebb rezsit fizetni, egyre inkább lehet családban gondolkodni, megéri művelni a földet, érdemes gazdálkodni, a fiataloknak tanulni, és ami a legfontosabb, van az embereknek önbecsülése, mely alapján tudatában vannak saját emberi méltóságuknak, szellemi és erkölcsi értéküknek. Ez utóbbi ad emberi tartást, lelki erőt a munkához, az élethez.
Az emberek ebből arra is rájöttek, hogy a pártok közötti politikai elveken nyugvó különbség ellenére is kötelességük lenne egy célért, a nemzet felemelkedéséért, önbecsülésének megerősödéséért, országunk gazdasági fejlődéséért küzdeni. De ez csak egyoldalúan létezik, mégpedig a nemzeti oldalon. Az egyoldalúság a kommunista rendszer gyökereiből, a posztkommunista rendszer újraéledéséből fakad, vagyis a mostani magyar baloldal, nem baloldal, nem az a szociáldemokrata oldal, mely Nyugat-Európában a parlamentáris demokrácia alkotmányos keretei között működik. A történelmi múltja miatt, a múltból itt ragadt politikai elit garnitúrája miatt.
Az arrogancia, az a viselkedés kultúra, politikai retorika amit most folytatnak, csak ezt erősíti meg. Ebből az emberek pedig már nem kérnek. Volt ugyan egy kísérlet a megújulásra, de mivel a régi káderek lobbija és politikai hatalmuknak újraerősödése miatt ez megbukott, nem tudni hova vezetett volna. Van helyette egy posztkommunista baloldali visszarendeződés.
Mivel azonban, e szemléleten nevelkedett a baloldal politikai elitjének fiatal nemzedéke, a megújulás érdekében, kínkeserves áldozatokat hozva is igen nehéz lesz levetkőzni a múltat. 
Ez most a képtelenség kategóriájába tartozik. Képtelenség, mert a gyökerek nagyon mélyen húzódnak, szerteágazóak. Rengeteg konfliktus, érdekharc lesz még ezek gyökerestül történő kiirtása során. Ennek a harcnak látjuk egy részét most is. Belharc ez a javából, ami teljesen felülírja, de leginkább átírja mostani kampányukat. Nem Magyarországról szól, hanem önmaguk problémáiról, hatalmi harcairól.
Nem az embereknek, választópolgároknak kell megváltozni, hanem a baloldali politikai elitnek kell gyökeres átalakuláson végigmenni.
Leszögezhetjük, hogy a látottak és tapasztalak alapján ez az átalakulás igen hosszú, göröngyös út előtt áll. Az igazi baloldali demokráciának kialakulása többek szerint 2018-ra, vagy 2022-re tehető. Szerintem az utóbbira is nehezen.

A választópolgáraik is tudják, mert most igencsak elegük van mindebből. Mivel elegük van, ekképp is fognak a szavazófülkékben dönteni, ugyanis 2022 még jóval arrébb van!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is. Lájkold, tedd fel facebookodra, vagy saját weboldaladra, mert a cikk szabad felhasználású. Ha nem, kritikádat kommentben jelezd.

A bejegyzés trackback címe:

https://sonyo.blog.hu/api/trackback/id/tr855820870

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Káosz a baloldalon, 2022 lenne a cél? 2014.02.20. 22:13:01

Választóik belefáradtak pártjaik örökös acsarkodásába, elegük lett a Simon Gáborokból, a sunyiságból adódó hallgatásból, a külföldi mutyikból, a seftelésekkel irányított országból és Gyurcsány Ferencből.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása