Sonyó 2014.03.17. 08:19

Miért nincs vita

Újabban az a szokás nálunk, hogy mindenki, legyen az politikus, vagy csak annak mondott valaki, a parlamenti választásokra való hivatkozással, vitára szeretné kihívni Orbán Viktor miniszterelnököt. Sőt már mindenki vitázni akar mindenkivel. A legnevetségesebb az, hogy már a vitáról is vitázni szeretnének a vitaindítók!

A legelső még rendjén is lenne, de mivel van némi bökkenő, szerintem szinte lehetetlen.
Mondjuk a kihívóknak fel kéne nőni a feladathoz. Mivel erről szó sincs, a vita hamvába holt ötlet. Annyit ér, mint vászon tarisznyán a lakat.

Az, aki például állampolgári kötelességként hazugságra biztatja a választópolgárokat, és ezt nyomatékosítja is, nem méltó vitapartner. Ez önmagában kizáró ok! Nem magyarázom meg, mert aki ezt nem érti, az magyarázat után se fogja. Mesterházyra gondolok.

Az, aki pedig végig hazudta uralkodását, végképp alkalmatlan egy konstruktív vitára. Gyurcsány ide tartozik. Hiteltelen. Egy hiteltelen emberrel a vita komolytalan. Nincs értéke! Olyan, mintha szakmai vitát a balett táncossal és egy másik partnerrel nem a művészetekről folytatnánk, hanem a kazánkovács mesterségről.

Vadai meg a többiek a mostani meghátrálásként 2006-ra utalnak, amikor Gyurcsány „állítólag” győzedelmeskedett. Amit ott művelt az minden volt, de nem konstruktív vita. Ott egy őrült, hazug, ripacs embert engedtek a tv képernyője elé, akit e helyett kényszerzubbonyban kellett volna a megfelelő helyre vinni. Gyurcsány végig önmaga hazugságával vádolta ellenfelét. Ez a stílus a kocsmába való, de szerintem lassan már oda se.
Arról meg ne is beszéljünk, ezeknek még mindig ez az etalon! Komolytalan társaság.

Az LMP meg amatőr szintű pehelysúlyával akar ringbe lépni a nehézsúlyú, profi ellenféllel szemben.

De itt van a Jobbik is! Ez kacifántosabb történet. Szerintem Vona Gábor se gondolta komolyan!

Hát ezért nincs vita. Nincs méltó ellenfél.

u.i.: Csak megjegyzem, Orbán Viktor az ország érdekében az Európai Parlamentben kiállt és vitázott hazánkért! Nem is egyszer! Az értelmes vitának van helye. Az értelmetlennek nincs.

Íme az MSZP: Simon bukása az MSZP halála

A bejegyzés trackback címe:

https://sonyo.blog.hu/api/trackback/id/tr285865481

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért nincs vita? 2014.03.17. 15:13:01

Újabban az a szokás nálunk, hogy mindenki, legyen az politikus, vagy csak annak mondott valaki, a parlamenti választásokra való hivatkozással, vitára szeretné kihívni Orbán Viktor miniszterelnököt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kop15 2014.03.18. 13:37:12

Az írás kiváló, mert tartalma a megosztó politika környékére se megy. Nem a baloldali eszmeiséggel van problémája, hanem annak politikai személyeivel, akik csak érdekként, kihasználva azt, csücsülnek be az egyes pártok bársonyszékeibe. Egy egészséges baloldaliság - ami most a távolban sincs, nemhogy közel - szerintem még a jobboldalnak is jót tenne. De nincs! Így nézve a garnitúrát, egy darabig nem is lesz.

kop15 2014.03.18. 14:05:02

De tényleg? Melyikőtök vitázna meghívottként olyan személlyel, akiről tudja, hogy nincs vele egy súlycsoportban?

de Molay 2014.03.21. 18:24:04

Igy van fiuk. Az az igazi demokracia ha mi mondjuk meg, hogy ki az ellenzek.
Bar orban azt mondta meg 1989-ben, hogy soha nem akarunk tobbe olyan kormanyt aki azt mondja, hogy nincs alternativaja, mert az nem kormanyozni hanem uralkodni akar.
Fiatalsag bolondsag. Spongyat ra.

kop15 2014.03.24. 13:39:15

@de Molay: Barátom tévedsz!
Egy konstruktív ellenzék kell, sőt nagyon kell. De egy ilyen, korrupciótól, sötét ügyektől bűzlő, nem ellenzék, valami korcs dolog.
süti beállítások módosítása