Mi a gond? Szerintem semmi!

Gondűző: SAJTÓ.png - indafoto.hu

 A gazdagok és a háttérben meghúzódó liberális pénzügyi körök nyavalyognak, mert nem lesz extraprofitjuk. Nyavalyognak, mert piaci pozíciójuk átrendeződik! Istenem!
A piac, ami durván 24 évvel ezelőtt majdnem ingyen, konkurencia nélkül került a kezükbe, most változás előtt áll.
A média hatalom!
Ha a médiumok brutálisan nagy százaléka külföldiek, vagy strómanok kezében van, akkor a külföld brutálisan nagy mértékben gyakorolja a hatalmat.
Ennyire egyszerű!

 

Megjegyzés amitől leesik az állad:

"Az Axel Springer magyarországi vállalkozásai 1989-től jelentek meg a magyar sajtópiacon. A kezdetben egy műsorlappal (Tvr-hét) és egy folyóirattal (Lakáskultúra), húsz-harminc munkatárssal induló vállalkozás dinamikusan fejlődött, amelynek következtében az Axel Springer cégcsoport ma már az ország egyik legnagyobb és legkorszerűbb lapkiadó vállalkozása."
"Az Axel Springer Magyarország Kft. 110 kiadványt publikál, köztük női, ifjúsági és autós magazinokat, tévéújságot, rejtvényújságot, melyek összességében milliós példányszámban jelennek meg. Fő profilja még a megyei napilapok kiadása, amelyből nyolcat birtokol, valamint a Vasárnap Reggel című lap, mely 18 megyei mutációjával együtt összesen 18 kiadásban jelenik meg a hét utolsó napján. Egy gazdasági napilap, aVilággazdaság is az érdekeltségei közé tartozik. A végső fázisban akadt el a német Axel Springer és a svájci Ringier-csoport magyarországi érdekeltségeinek a fúziója, miután a Gazdasági Versenyhivatal döntése ezt 2011 áprilisában meghiúsította."

 

"A svájci Ringier-csoport adja ki Magyarország legnagyobb politikai lapját, a Népszabadságot, a legolvasottabb bulvárlapját, a Blikket (181 ezer eladott példány, EP), valamint sportnapilapját, a Nemzeti Sportot (62 ezer EP). A Népszabadság (internetes kiadása a nol.hu) a rendszerváltásig az állampárt lapjaként működött, de a kiadó egy alapítvány jelképes tulajdonrészén keresztül ma is kötődik a szocialista párthoz (MSZP). A kiadó szerint független lapról van szó, és a lap neve alatt is csak annyi áll: országos napilap. A Népszabadságot 1990-ben a Bertelsmann-csoport vette meg, 2003-ban lett a svájci Ringier-csoport a fő tulajdonos. Az egykori legendás 700 ezres példányszám (1985) mára kevesebb, mint a tizedére csökkent (2011. április), de így is a legolvasottabb országos napilap."

 

"A Sanoma Media Budapest Zrt. szórakoztató heti- és havilapokat ad ki, internetes újságokat és tévécsatornát tart fenn. Magazinjai között elsősorban női kiadványok vannak (például a legolvasottabb Nők Lapja), de van tévéműsor-újságjuk, autós magazinjuk, és 2011 áprilisáig egy gazdasági hetilapjuk is volt (Figyelő). A Sanoma a magyar internet szereplői közül a három legnagyobb között van. Az origo.hu és az index.hu mellett a startlap.hu és körülötte lévő híroldalak (fn.hu, hir24.hu) számítanak a harmadik nagy „erőközpontnak”. A startlap.hu nem saját híreket gyárt, hanem egy óriási linkgyűjtemény, állandóan változó címlappal."

 

"Az osztrák befektetőcsoport kezében lévő Inform Média három regionális napilapra építette fel a médiabirodalmát Észak- és Északkelet-Magyarországon. Ma már vasárnapi lapok, hetente megjelenő ingyenes újságok, hirdetési hetilapok (köztük az egymillió példányban terjesztettBudapesti piac), és számos online hír- és magazinportál tartoznak a portfólióhoz. 3 országban van jelen: Magyarországon, Romániában és Ukrajnában. Központja Debrecenben van."


"A számos tematikus csatornát üzemeltető Magyar RTL Klub a luxemburgi székhelyű RTL Group, a Tv2 pedig a német ProSiebenSat.1 Media nevű médiakonszern tagja. Mindketten 1997-ben indították első adásukat. A harmadik legnézettebb televízió a Viasat3, a balti államokban és Skandináviában piacvezető Modern Times Group (MTG) médiakonszern leányvállalata, melynek központja 2009 óta nem Magyarországon, hanem Angliában van. A Viasat3 programja az általános tematikájú csatornákéra hasonlít, leszámítva, hogy nem sugároz hírműsort és politikai műsorokat."
(többek között, www.goethe.de)

A külföld ilyen mértékű médiatúlsúlya nem egészséges! 
A médiumok függetlensége és a sajtószabadság nem egyenlő a külföldi médiahatalmak erőszakos uralmával!

Csak egy példa: Az Axel Springer, a megyei kiadókkal nem közli időben - csak lapzárta előtt - az országos tartalommal bíró oldalak tartalmát, így ezekre, a megmaradt - igen kevés - megyei oldalakon nem reagálhatnak. Aki először közöl, az nyer könyörtelen elve uralkodik a külföld hatalmával.
A médiapiac átrendeződése aktuális!
Egészséges arányokat a médiapiacon!
Az egész hajcihő, baloldali hiszti, a kéz beleért a bilibe érzéssel kezdődött!

A bejegyzés trackback címe:

https://sonyo.blog.hu/api/trackback/id/tr636284529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BéKu 2014.06.08. 15:23:18

Annyira imádom, amikor úgy ossza valaki az észt, hogy fogalma sincs arról, amiben megnyilvánul. :)

Azt írod:

"A közteherviselés mindenkire vonatkozik!

Az ADÓ elől a sajtószabadság mögé bújni nem szerencsés!

A média függetlensége nem egyenlő az adómentességgel!"

NA, AKKOR FELVILÁGOSÍTALAK:

Szó sincs adómentességről, a médiacégek is pontosan ugyanúgy adóznak, mint minden más vállalat. A REKLÁMADÓ-t EZEN FELÜL akarják beszedni.

Olyan ez, mintha mondjuk holnap kitalálnák, hogy akkor mostantól lesz HÚSADÓ, amit a henteseknek kell fizetniük.

Amúgy meg látszik, hogy mennyi fogalmad van a médiáról, mert akkor nem írnál olyanokat, hogy extraprofit termelődik a szektorban.

És hát az sem igaz, hogy a liberális pénzügyi körök nyavalyognak, mert gyakorlatilag minden olyan médium "nyavalyog", ami nem (csak) az államból él. Tiltakozik a reklámadó ellen a HírTV és a Magyar Nemzet is. Hogy csak a jobboldali médiumokat emeljem ki.

+ nem látom sehol, hogy arról írnál, minek költenek több mint 70 milliárdot a közmédiára.

Sonyó · http://sonyo.blog.hu 2014.06.08. 15:27:39

@BéKu:
Röviden és tömören írtam!
A lényeget!
Meg lehetne magyarázni, de teljesen felesleges.
Akiknek érteni kell azok értik.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2014.06.10. 23:03:45

@Sonyó:

Röviden és tömören!
A lényeget!:

HÜLYE VAGY!

Sonyó · http://sonyo.blog.hu 2014.06.11. 07:02:17

@A Hannibal Lektűr-attitűd:

Megtisztelő figyelmedet írásom felé köszönöm!

Kopó 2014.06.11. 12:10:00

Állami eszközökkel belenyúlni és átrendezni a piaci viszonyokat, jó kis komcsi módszer, azt ugye tudod?
Kádár János approves!

Sonyó · http://sonyo.blog.hu 2014.06.11. 13:30:37

@Kopó:
A piaci viszonyokat nálunk a külföld lobbiérdekek diktálták és még most is diktálják. Úgy fütyül a magyar médiumok nagy része, ahogy azt külföld kéri!
Az állami eszközöket akkor kell bevetni, ha ezeket a lobbiérdekeket, mások uralmát felettünk, piaci eszközökkel nem lehet kordába tartani! Ennyi!

Kopó 2014.06.11. 13:35:18

@Sonyó: A piaci viszonyokat a profit diktálja, a "külföld" nem valami furcsa démoni izé, vannak külföldi cégek, amik abból profitálnak, hogy a magyar fogyasztókat tájékoztatják, ha ez nem érné meg, nem csinálnák, ha az a baj, hogy ezt külföldiek csinálják (ami hülyeség,van médiaszabályozás, amit ugyanúgy betarthat egy külföldi, ahogy megszegheti egy magyar), akkor lehet csinálni rá konkurenciát és majd a piac eldönti, melyikre van igény.

Kopó 2014.06.11. 15:32:33

@Sonyó: Nem, te élsz egy paranoid képzeletvilágban, ahol a nemzetközi liberális karvalytőke és a New York- Tel Aviv tengely összeesküdött a választott magyar nép ellen, de majd a hős Vezénylő Tábornok megharcol velük értünk.

Sonyó · http://sonyo.blog.hu 2014.06.11. 16:03:57

@Kopó:
Csillapodj! Az élet a Te gondolatoddal köszönő viszonyban sem áll!
Csak ízléstelen acsarkodással tudsz válaszolni! Ez már nem pálya.

A magyar kormány szabja meg a feltételeket, ugyan úgy mint a franciáknál a francia, a németeknél meg a német kormány! Stb.
Ha valakinek nem tetszik akkor elmegy. Ugyan úgy mint a franciáknál meg a németeknél és sorolhatnám.
Ennyi!

A médiumoknál maradva érdekes lenne, ha mondjuk a németeknél, vagy a hollandoknál az orosz média lenne fölénybe, de még az is, ha a magyar.

Ez nem piaci alapokon működő történet. Ők nevezik annak. Te meg beveszed!

Csak nézd meg kik reklámoznak a kereskedelmi csatornákon és mennyit. Majd az ebből keletkezett nyereség hova vándorol.
Ez egy összetett üzleti vállalkozás.

Mondok rá egy teljesen más példát!

A németek, hollandok, stb. külön szállodákat építettek a déli országokba, mondjuk a görögöknél, de csak azért, hogy a jóléti társadalmuk nyugdíjasai a nyugdíjukat ne a görögöknél költsék el, hanem náluk!
Vagyis a pénz a németekhez, hollandokhoz folyt vissza! A görögök meg esetleg némi adót láttak belőle, de még szerintem azt se! Ennyi!
Gondolkozz!

Sonyó · http://sonyo.blog.hu 2014.06.11. 16:10:12

Csak egy ki kiegészítés:
Ezek a szállodák tömve voltak, tavasztól késő őszig! Egy tengerparti város görög vezetője említette, hogy számításaik szerint 5-4 év alatt megtérült a németeknek a szállodaépítés, utána csak a hasznot hozta! Teljesen zárt volt! Senki más nem mehetett be!
Gondolkozz!

Kopó 2014.06.11. 16:50:52

@Sonyó: "ízléstelen acsarkodás", miért, azt ,hogy "álomvilágban élsz", te minek minősítenéd?
Igen, a törvényi feltételeket a kormányok szabják meg (azaz a parlamentek, de ez messzire vezet). De az nem rendes törvényhozás, amikor úgy hozzák meg a szabályt, hogy egy csatornát szívassanak vele, a többit (ami egyébként szintén külföldi kézben van, csak épp nem szúrja a kormány szemét annyira.
Igen, ez egy összetett üzleti vállalkozás, ahol normális helyeken a korménynak semmi keresnivalója.
Azt nézed, hogy egyébként meg az állam hol hirdet és mennyiért?
A teljesen más példára meg: a görögöknek tán tiltotta bárki is, hogy ők építsenek oda, vagy akár Németországba szállodát?! Nem a németek hibája, ha a görögök nem vállalkoznak és nem fektetnek be, pedig kapnak elég pénzt az Uniótól! Szóval a kedves jótanácsodat inkább neked ajánlom.

Sonyó · http://sonyo.blog.hu 2014.06.11. 20:54:40

@Kopó: Nem! Nagyon tévedsz!
A görögök hülyék voltak és mindenki az, ha az ilyen rablógazdálkodásnak helyet ad némi aprópénzért cserébe.
Egyébként nincs összetett tapasztalatod, és tudásod, mert amiről én beszéltem az a jóléti társadalmak kialakulásának időszaka. Ez nem a mai kor terméke! Nézz utána.

Egyébként ilyen összetett vállalkozásnak mi helye Magyarországon?
Ki hívta ide őket?
Ha egy ilyen tőke meg szeretne telepedni Németországban, úgy rúgnák ki mint a pinty!
Amikor 1988-ban kint voltam Németországban, a külföldiek letelepedését rühellték és megbélyegezték. Kinézték az országukból!
Auslandereknek nevezték! Gúnyolták!
Ez gáz!
Senki nem emelte fel a szavát!
Tudták nincs kecmec!
Hornék és Kovácsék a megalkuvás politikáját folytatták, Gyurcsány és Bajnai a pénzért történő megaláztatás politikáját! Egyik se az előbb említett német példát követte!
Pedig, ha nekik lehet, akkor nekünk is! Ez a demokrácia!
A szabad verseny nem létezik két, őrületes gazdasági különbséggel bíró ország között! Ezt vésd a fejedbe!
A médiapiacon se!
Kell még neked némi
süti beállítások módosítása