Az amerikai kormány internetadót vezethet be!

A hír 2,16 percnél hallható!

Azért érdekes ez a hír, mert André Goodfriend mélyen hallgatott arról, hogy kenyéradó gazdája, az amerikai törvényhozás is tervezett, sőt a hónapokban kerül a döntéshozók elé az internetadó kérdése. Hazánkban viszont mint amerikai ügyvivő - még akkor is, ha ő magánemberként mondta - részt vett Budapesten az "internetadó" tüntetésén.  

Ha az amerikai tervezet tényleg létezik, akkor Goodfriend rohanjon haza, hergeljen fel némi korrupciós váddal tömegeket, akik demokrácia elleni támadást vélve internetadós, majd kormányellenes tüntetéssel reagálnak a hírre.
Goodfriend hazánkbéli mandátuma úgy is lejár, így nagy erővel dobhatja be magát az amerikai tüntetés előkészítésébe. 

Netadó.jpg

A történet érdekessége, hogy a cikk szeptember 11-én jelent meg az amerikai lapban. Azóta egyetlen egy tüntetés se volt az államokban!
Goodfriend, neked mi erről a véleményed?

Vagy úgy általában, a magyar tüntetőknél ez nem üti ki a biztosítékot? Jó lenne, ha nyugodtan végig gondolnák a most zajló eseményeket.

A pontosítás miatt!

"Az Egyesült Államokban még 1998-ban például bevezettek egy olyan törvényt (Internet Tax Freedom Act), mely megtiltja a szövetségi, az állami és a helyi kormányzatoknak, hogy megadóztassák az internethez való hozzáférést. A Bill Clinton elnöksége alatt született törvény célja, hogy támogassa és megőrizze a kereskedelmi, az oktatási és az információs potenciálját a világhálónak. Az amerikai jogszabály érvényességét eddig négyszer hosszabbították meg, legutóbb szeptemberben Barack Obama tolta ki a moratóriumot 2014 december 11.-éig."
(origo)

A moratórium szeptemberben, december 11-ig lett meghosszabbítva!
Érdekes, hogy a törvényt négyszer hosszabbították meg! Legutóbb három hónappal tolták ki az érvényességét.

André Goodfriend amerikai ügyvivőnek kitiltási akciója megcsúszott. Egyre inkább nincs összhangban az állítólagos tényekkel. A háttérben playback, de André valahogy nem érzi a ritmust. Kiáll és mondja, majd teljesen belekeveredik.

El akarja hitetni a magyarral, hogy ő meg a háttere, már jó ideje figyeli az itteni helyzetet. Azért állt ki, hogy elmondja. Mondja, de senki se érti. 

Belekeveredett, megcsúszott, mint a műkörmös!

André, azért elmondom Neked, Istvánt sokkal többre becsülöm!

"három multi a hatalmas összegű visszaigényelt ÁFA és a beszállítói láncuk kockázata miatt került a NAV látókörébe, miközben Horváth András volt NAV-tisztviselő és az amerikai ügyvivő azt az ellenkező látszatot kelti, mintha a Bunge nevű gabona- és étolajcéget érte volna jelentős kár, vagy zsarolási kísérlet."

"az amerikai Bunge csak 2011-ben tette szóvá a NAV-nál a magyarországi áfacsalásokat, éppen azután, hogy a fordított áfafizetés lehetőségével a magyar kormány bezárta az adócsalói kiskaput." 
(pestisrácok)

André Googfriend! Miért vállal el ilyen kétes munkát? Mi önnek az eredeti foglalkozása?

Frissítés 2014.10.30.
Botka László (MSZP) "várában" is gyanúsítanak egy házaspárt az áfacsalással. A szegedi pár, lazán zsebre vágta a több száz milliárdos forgalom, forgalmi adóját!
Egyedül?
Ki állhat a háttérben?
Állítólag az áfacsalásban, Simon Gábor környezetében lévő személyek is érintettek lehetnek! 
Welsz Tamásnak voltak kapcsolatai!

Frissítés 2014.10.31.

Goodfriend USA ügyvivő eddigi tevékenysége kísértetiesen hasonlít a következőkre!

"Korrupciós botrányra hivatkozva, gyakorlatilag puccsal buktatták meg a cseh kormányt, méghozzá amerikai megrendelésre, mert Prága megpróbálta megakadályozni Washington befolyásszerzését az országban, többek között azzal, hogy nem engedte verseny nélkül nyerni a silány amerikai pályázatot egy atomerőmű-bővítési tenderen – emlékezett vissza a tavalyi történésekre Petr Necas akkori kormányfő szóvivője" (MNO)

Ott és akkor a következő vádakat termelte ki Washington.

"A hivatalos média úgy mutatta be kormányunk bukását, mint a miniszterelnök és a hivatalát vezető asszony, Jana Nagyová viszonyának következményét..." (MNO)

Ám a vizsgálatok nem hoztak eredmény, viszont a cseh kormányt sikerült megbuktatni!

 

Azért ez nem semmi! Az emberek képesek voltak százezer forintos telefonokkal tüntetni a hétszáz forintos netadó ellen!
2 netadó.jpg

De mit lehet venni 700 forintért?
- Egy doboz cigaretta többe kerül.
- Egy üveg jó bort se lehet már ennyiért venni.
- Autós szemszögből majdnem 2 liter benzin vehető belőle.
- Budapesten két metrójegy ára.
- Egy szendvics a benzinkutaknál is kb. ennyi. 
- Energiaitalból is egyet lehet belőle kapni, a silányakból kettőt-hármat.
- A mostani tüntetésen árult perecből hármat, a forralt borból 3 decit.

Az emberek teljesen feleslegesen, többet fordítanak évente mobiltelefon vásárlására mint a fizetendő netadó!

Teljesen világos, zavargáskeltés, puccs a cél!

Az internetadó bevezetése nem a világ vége. Még törvény sincs, sőt tervezet sem, elő sem terjesztették, amiből következtetve parlamenti vita tárgyát se képezte. Pontosan a mértékét se lehet tudni, de tegnap, valakik jóvoltából az adó bevezetése miatt világvége hangulat uralkodott a fővárosban. A netadó ellen tüntetők a kormány felé ultimátumot jelentettek be, kivetkőzve magukból törtek, zúztak, embereket bántalmaztak. Úgy viselkedtek, mintha az adó bevezetése miatt az életük forogna kockán.

Nem különös ez? A tüntetés és a randalírozás mértéke brutálisan meghaladta az ok nagyságát. Mintha egy óramű pontossággal, forgatókönyvben megírt, épp aktuálisan következő esemény szemtanúi lettünk volna. Teljesen mindegy mi az ok, mi a téma, a forgatókönyv szerint mindenképp tüntetésnek kell lennie. Nem is akár milyennek. Be is következett.

Ez az adó, nem azaz adó, ami miatt törni, zúzni kellene. Értékeket tönkre tenni, embereket bántalmazni. Más sem adhat erre okot, de ez végképp nem. Beszélni, vitázni róla igen, vandál módon viselkedni nem! De mégis megtörtént. Miért?

MSZP-s pártember szervezte a tüntetést, ami egyértelműen jelzi, hogy a megmozdulás igen távol áll az emberek felől indult társadalmi önszerveződésétől. Kellett valami gyújtózsinór a megmozduláshoz és az ily mértékű eldurvulásához, mert mint említettem, az okból nem következhetett.

Itt érdemes megjegyezni, hogy az MSZP képes volt néhány száz forintért tüntetést szervezni, ugyanakkor kormányzásuk alatt, a nevükhöz köthető energia áremelésből adódó többmilliárdos elvonást is ők vitték véghez. Világosan látszik, valami más okból fakadóan, balhékeltés volt a cél.

De mi van még emögött?
Annyira nem szeretnék e téren messzire elkalandozni, hogy bármi is befolyásolhatta a tüntetés elfajulását, például az amerikai kitiltási botrány máig tisztázatlan, zavaros ügye, de annak emberekre gyakorolt lelki, pszichológiai hatása mindenképp eleme lehetett.

Ha több eseményt is ide kapcsolunk, mint például Navracsics Tibor biztosi kinevezése körül teljesen feleslegesen keltett indulatokat, melyet egyes politikai erők gerjesztettek, vagy a liberálisok által megrendezett EU vitát a magyar sajtószabadságról, ami óvodás vitává gyengült, akkor más következtetést is levonhatunk.  De ide sorolhatnánk a hirtelen felbukkant és rögtön nagy sajtótámogatást kapó Demszky Gábor színrelépésének tartalmi elemeit is, aki fennen hangoztatta, hogy a börtönben manapság jobb az élet, a „csak alkotmányos eszközökkel nem lehet megdönteni Orbánt”, vagy újraélesztené a semmitmondóvá süllyedt Tavares-jelentést. Bokros újraélesztéséről ne is beszéljünk, mert mint eső után a gomba, úgy nőtt ki a baloldali politika avarából. Mintha húzták volna. Többször elbukott már, de újra itt van. A választások előtt tett kijelentése, „A diktatúrát össze kell törni, és a romokon el kell kezdeni a demokrácia újjáépítését” valahogy egybe cseng a mostani zavargásokkal, sőt különös értékkel bír.

Mintha egy előre megtervezett, már előzőleg említett forgatókönyv pontjait soroltam volna fel.

A pontok mindegyike az alkotmányos és demokratikus eszközöket mellőzve, azt átlépve kívánja a háromszor is demokratikus módon végbement választások eredményét, pontosabban az Orbán-kormányt megdönteni.

Azt látjuk, hogy a ballib önmagában képtelen puccsot végrehajtani. Csak kívülről jött segítséggel, onnan szervezett politikai akciókkal képes valami erőt felmutatni.

A forgatókönyv pontjai ezen akciókat tartalmazzák.

Célja, hogy a társadalom egy szelete semmi másra ne emlékezzen, csak arra, hogy zavargások voltak a kormány ellen, korrupciós vádakkal támadják hazánkat, az EU felől is egyre több bírálatot kapunk. Arra ne is gondoljanak, hogy vádak alapjai recsegnek-ropognak, minden alapot nélkülöznek, ellenzéki eredmény nélkül zárulnak.

Az internetadó elleni mostani tüntetés is a forgatókönyv része volt.

Az is, hogy a liberális Neelie Kroes vette a fáradságot és közösségi oldalán a tüntetésen való részvételre buzdított.

Az is figyelemreméltó, hogy részt vett rajta André Goodfriend amerikai ügyvivő, aki az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének első embere. Hátizsákkal a hátán, laza öltözékben slattyogott a tüntetőkkel.
Majd az egyik közösségi oldalon ő is fontosnak vélte mondandóját közszemlére tenni, mely az események teljes fényében kissé egyoldalúnak és részigazságnak tűnik. Olyan mintha istenítene egy csésze kávét, de később se említvén az alján lévő zaccot.

„Érdekes látni a tömegek természetét Budapesten. Az internetadó elleni felvonulás nagynak és rendezettnek tűnt, jó rendőri biztosítással.”

Nem szembetűnő, a jobboldali kormány 2010-es hatalomra kerülése óta a forgatókönyv írása folyamatosan zajlik. Kemény obstrukciós politika ez. Építkezés helyett, folyamatos rombolás.
Valahogy a kijevi zavargások jutottak eszembe, melyhez szintén külföldi erők szálai köthetők.

Mi jöhet még?

Frissítés - 2014.10.28.

A netadó, amiért az emberek újra az utcára mentek, maximum 700 Ft lehet havonta, amit ráadásul a szolgáltatók fizetnek!
Tízezrek tüntetnek 700 forintért! Most nem törtek zúztak, megelégedtek otromba, sértő kifejezésekkel.
Szerintem komolytalan! Más az ok!

De mit lehet venni 700 forintért?
- Egy doboz cigaretta többe kerül. Káros, de gondolom, a tüntetők némelyike képes naponta egy dobozt elfüstölni.
- Egy üveg jó bort se lehet már ennyiért venni.
- Autós szemszögből majdnem 2 liter benzin ára. Messzire nem lehet vele menni.
- Budapesten két metrójegy ára.
- Egy szendvics a benzinkutaknál is kb. ennyi. 
- Energiaitalból is egyet lehet belőle kapni, a silányakból kettőt-hármat.
- A mostani tüntetésen árult perecből hármat, a forralt borból 3 decit.

De kik a felbujtók? Mert azok a szerencsétlen, baloldali pártokhoz kötődő szervezők is csak végrehajtók!
Kik azok, akik a háttérből mozgatják a befolyásolható embereket!
Azokat, akik a tüntetés kirobbanásának napjától ezidáig, többet költöttek bagóra és piára, de ott vannak és hőbörögnek. 

NEKEM GYANÚS!

Ha Amerika nem jön az ostoba korrupciós botrányával, amiről még most se tudunk sokat, akkor a tüntetésen nincs ennyi ember! A korrupciós ügy ürügy volt arra, hogy felkorbácsolják a társadalom idegeit!
Ebből már következik az, hogy egy semmitmondó picsányi adóemelés miatt, pici MSZP-s segítséggel az amúgy is ingerült társadalmat a tüntetés mellé tudta állítani.
Az emberek meg azt hiszik, hogy százezer forintos telefonjukkal önként mentek ki tüntetni! 

Frissítés - 2014.10.29.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke, elnökhelyettesei és vezető beosztású tisztviselői szerdán közleményben utasították vissza a velük kapcsolatos korrupciós vádakat.

Frissítés - 2014.11.04.

A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB), Magyarország vezető távközlési szolgáltatójának 2014. II. negyedévi pénzügyi eredményének egyes elemei:

Bevétel: 151,8 milliárd forint
EBITDA: 49,6 milliárd forint

EBITDA fogalma: pénzügyi műveletek, adózás és amortizáció előtti eredmény. Megmutatja, hogy milyen a cég üzleti eredményessége!

Ebből az internet EBITDA értéke jóval nagyobb!

süti beállítások módosítása