Bagoly mondja a verébnek, hogy nagyfejű!

Amerika korrupciós botrányt robbantott ki a cseheknél azért, mert a saját korrupciós ügyét nem tudta véghezvinni a temelíni atomerőmű beruházása kapcsán. A fair verseny sértette a nyugati érdekeket!

"A volt tanácsadó szerint a Nyugat, korrupciós botrányra hivatkozva, gyakorlatilag puccsal buktatta meg a cseh Necas-kormányt, amikor az ki akarta bővíteni a temelíni atomerőművet, és a cseh kormányfő Moszkvában világossá tette, hogy fair verseny lesz. Ez sértette a nyugati érdekeket.  Azért cserélték le az amerikai nagykövetet Prágában, mert képtelen volt “megszerezni” Temelínt, utóda már úgy érkezett a cseh fővárosba, hogy megszerzi a beruházást – mondta Petr Hájek." (pestisrácok.hu)

Az évtized legnagyobb korrupciós botránya, melyet az egész világ, közte Magyarország is megsínylett. 
"Alayne Fleischmann jogvédőből lett befektetési banki jogász, testközelből látta, hogy lett az amerikai lakáshitellufiból gazdasági világválság. A nő azt állítja, főnökei tisztában voltak vele, hogy ócska hiteleket sóznak rá ügyfeleikre, de hiába szólt nekik, senki nem hallgatott rá." (index)

"Tönkre perelhetnek, elvehetik az ügyvédi engedélyemet, mindent elveszíthetek. De ha nem áll ki senki, hogy beszéljen, a világ legnagyobb pénzügyi eltussolásához asszisztálunk." (Alayne Fleischmann - index)

Ha visszatekintünk ezekre az évekre, akkor a Gyurcsány-Bajnai tandem - akik most bűzlő korrupcióról beszélnek - totális élvezői voltak az amerikai korrupciónak!

De visszatérve a magyar belpolitikai álbotrányokhoz, az USA, Goodfrienddel az élen elhitette a magyarok egy részével, hogy súlyos korrupció lengi körül a kormányt. Közben kiderül, hogy mindez az amerikai korrupció elleni határozott kormányfellépés miatt van! Ha valaki nem értené, az USA-t nem érdekli Magyarország saját érdeke. Bele akar ebbe szólni. Úgy akar beleszólni, mint ahogy a cseheknél is beleszólt. Ne legyen magyar érdek, ne legyen tisztességes üzlet, hanem legyen Amerika előtti, feltétel nélküli behódolás, mint a cseheknél.
Legyen Magyarországnak az a szemlélete, ugyan nem jó nekünk, meg nem is éri meg, de ha Amerika saját érdekei miatt azt mondja ezt kell tenni, akkor ezt tesszük. Mi ez, ha nem korrupció. Vagy arra politikai eszközökkel való rákényszerítés!
Nekünk meg ez nem kellett! De nem is fog kelleni.

Erre az USA beindította a hazugsággyárát pont úgy, mint a cseheknél.

A magyarok egy része meg kimegy tüntetni, mert észrevétlenül a kezükbe adtak valamit. Meg se nézik, fel se fogják, nem is tudják miért, de kimennek az utcára ordítani.
Nem fogják fel, hogy André Goodfriend akciója a gyújtózsinór lefektetése és meggyújtása volt.
Ők meg felemelt fővel tovább égetik.

A mélységes butaságban van valami szédítő és örvényszerűen vonzó, mint az enyészetben. A vákuum vonzóereje. (Szerb Antal)

Ennyire vonzó lenne?

Ha elcsendesül a vihar, akkor azt is meg kellene gondolni ki, vagy kik és milyen okból ültek rá az Amerika által keltett botrányra. Egyesek nagyon messzire merészkedtek. A felelősségre vonást se kellene elkerülni. De nem ám!

Ha Googdfriend nem hajlandó mondani semmit Vida Ildikó kitiltásának ügyéről, akkor Vida Ildikó megy utána az ügynek.
Vida Ildikó ugyanis ügyvédjével felkereste az amerikai nagykövetséget Budapesten.

Goodfriend úr épp egészségügyi sétára sietett, - vagy le akart lépni - amit kényszerűségből meg kellett szakítania, látván a hivatalos személyek ottlétét. Elmondása alapján először arra gondolt, hogy nem is őt keresik, hanem munkatársait!
Ez ilyen horderejű ügy kapcsán ez a kijelentés felettébb érdekes Goodfriend szájából.

Vida Ildikó elmondása alapján semmit se tudott meg. A másfél órás ottlétekor semmi érdemlegeset nem közöltek vele.

Az kiderült, hogy a zöld dossziés figura, Horváth úr szerepel az anyagban, de mivel abban az ügyben hónapok óta nyomozás folyik, az infó újat nem tudott mondani.
Az viszont meglepő, hogy közel egy hónapos csontrágás után Goodfriend ártatlan arccal jelezte, hogy ő nem tudott arról, hogy ebben az ügyben a NAV már lépett. A kis drága! Fedezéke, az iszonyú tájékozatlanság elhitetése, mert ugye senki nem hiszi azt el, hogy az amerikai titkosszolgálat csak bizonyos dolgokról tud információt szerezni, másról meg nem! 

Vida Ildikó ügyvédje Futó Barnabás nevetségesnek tartja azt a fordított eljárást, melyben ügyfelének kellene bizonyítani Amerika felé, hogy semmilyen korrupciós ügyben nem vett részt!

Látván ezt a katyvaszt, az a gyanú, hogy Goodfriend és az USA szórakozik országunkkal. Az a néhány ezres kisebbség pedig, akik legutóbb Vágó Gáborral az élükön újbóli ultimátumot jelentettek be, mehetnének cukorrépát szedni, mert azzal legalább a magyar mezőgazdaság hasznára lennének.

Magyarország őrült ellenségei II.

Hogy van az, hogy Goodfriend az okoskodó, minden lében két kanál Horváth úr ténykedéséről tud, de a felmerült korrupció elleni rendőrségi vizsgálatokról nem! 

Hogy van az, hogy Goodfriend úr hagyja, az általa keltett kormányellenes tüntetéseket elmérgesedni?

Goodfriend eddigi taktikájával nemcsak a baloldalt támogatja, hanem a radikális baloldalt is!
Elképesztő, hogy egy 7.000 kilométerről idejött figura, madzagon rángatja a magyar politikai erőteret, úgy mint egy marionett bábut.
Erre persze van fogadókészség is, mert mind a baloldal, mind pedig a radikális jobb, minden alapot nélkülözve, bűzlő korrupcióról beszél.

Országunk, a jó amerikai-magyar kapcsolatok további stabilitása érdekében kezdeményezhetné Goodfriend kitiltását hazánkból! Csakis a jó kapcsolatok fenntartása érdekében. 

 

Frissítés: 2014.11.11. 

Futó Barnabás, a NAV elnökének ügyvédje részletesen beszámolt André Goodfrienddel történő tárgyalásról, ahol nem futkostak a bizonyítékokat tartalmazó dokumentumokért, nem is voltak dokumentumok. A meglepett amerikai ügyvivő csak az eddig is megszokott panelszövegét hajtogatta.

Goodfriend a tárgyalás alatt tovább maszatolta az ügyet. Kijelentette, hogy egy vízumkérelemről van szó, melyet ha beadnak, akkor kiderülhet a kitiltás oka! Goodfriend adott a szarnak egy pofont, ugyanis a vízummegtagadást se kötelesek indokolni! Ennek alapján Goodfriend szájából az ilyen mondatok csak a további szarkeverést jelentik.

Ma reggeli hír, hogy a NAV elnöke beadta a vízumkérelmet.

Az a kérdés, hogy erre milyen gyorsan reagál az amerikai hatóság és hogyan.

Elképzelhető, hogy az esetleges vízummegtagadáskor sem fog semmi bizonyíték előkerülni, hanem valami újabb indok alapján, mondjuk ha a NAV elnöke úszva teszi meg az amerikai partokig az utat, ugyan nem léphet amerikai földre, de ott átadják neki a terhelő bizonyítékokat. Ha átadják!
Amerika meg Goodfriend jót röhög a markában.

A vízumkérelem nem lett beadva. Hát persze, hogy nem. Érthető is.

Nekem az a gyanúm, hogy az orosz - amerikai geopolitikai konfliktusába Magyarországot, vagy leginkább a magyar kormányt, ilyen brutális módon a baloldal hathatós támogatásával keverték bele.
Lehet, hogy Amerika, a baloldal "kérésére" készített elő egy olyan akciót, mellyel ha belső támogatást kap, akkor két legyet üthet egy csapásra. Megbuktathatja a kormányt, illetve a liberális baloldal térnyerésével a saját gazdasági és politikai érdekérvényesítését is megerősítheti hazánkban.
A liberális baloldalnak kapóra jött az orosz-amerikai vita, vagy az EU-USA vita, - a szabad kereskedelmi egyezmény háttérharca, mert ez is benne lehet a dologban - melyet meglovagolva segítséget kínálhatott fel az amerikaiaknak. A segítség pedig vélhetően nem volt más, mint a belső zavargások kivitelezése. Ehhez kellett Goodrfiend kitiltási akciója, az Ökotárs Alapítvány által finanszírozott társadalmi megmozdulásnak álcázott tüntetéssorozat, a baloldali aktivisták szervezőmunkája és természetesen a liberális és baloldali pártok kommunikációs nyomásgyakorlása. 
Ez lett volna a terv?   

Ugyanis Amerika puccskísérlete, kitiltottak és a korrupció aljas vádja a magyar kormány ellen, a norvég követség nagyasszonyának zsaroló kijelentése, mely alapján ha a kormány nem engedi az Ökotárs Alapítványt dolgozni, - mely ellen a KEHI sikkasztás gyanújával eljárást indított - akkor befagyasztják a norvég pénzeket, mind-mind egy ördögi terv része lehet. Egy olyan terv része, melybe nyakig benne van a háromszor is padlóra került baloldal.

Érdemes megnézni a következő videót, ahol Gyurcsány Ferenc és Szigetvári Viktor az áprilisi választások után, ördögi módon a mostani eseményeket jósolja meg. 

 

Gyurcsány Ferenc puccsszerű kormánybuktatásról vizionál, Szigetvári Viktor pedig a már akkor, a társadalmi szervezetek akcióiról beszél!
Ha pedig a most zajló folyamatokat finoman hozzáillesztjük az előző négy év baloldali obstrukciós politikájához, mely ugyancsak bővelkedett a liberális külföldi erők segítségével, akkor megdöbbentő folyamatosságot, sőt egyre durvább eszközök bevetését figyelhetjük meg.

A kérdés ezek után már nem az, hogy megsejtették-e a jövőt a háromszor is megbukott baloldal politikusai, hanem az, hogy minden kívülről jött politikai nyomástól függetlenül, miként lehetne ezeket az embereket elszámoltatni.
Mert itt az idő!

Amerika, a saját érdekeinek érvényesítése érdekében, 2013-ban már megbuktatta a cseh kormányt. A csehek meg akkor jöttek rá az átverésre, amikor már nem volt visszaút!

Amerika korrupciós botrányt robbantott ki a cseheknél azért, mert a saját korrupciós ügyét nem tudta véghezvinni a temelíni atomerőmű beruházása kapcsán.

"A volt tanácsadó szerint a Nyugat, korrupciós botrányra hivatkozva, gyakorlatilag puccsal buktatta meg a cseh Necas-kormányt, amikor az ki akarta bővíteni a temelíni atomerőművet, és a cseh kormányfő Moszkvában világossá tette, hogy fair verseny lesz. Ez sértette a nyugati érdekeket.  Azért cserélték le az amerikai nagykövetet Prágában, mert képtelen volt “megszerezni” Temelínt, utóda már úgy érkezett a cseh fővárosba, hogy megszerzi a beruházást – mondta Petr Hájek." (pestisrácok.hu)

Ildikó kitiltásra került. Nyilatkozott is a Magyar Nemzetnek. Kitiltásra került, mint magánszemély! És akkor mi van? Senkinek semmi köze hozzá!

Goodfriend is magánszemélyekről beszélt. Akkor miért cseszegetik mint NAV elnököt?

Vagy mégis van köze hozzá, mert Ildikó a NAV elnöke?

Hogy is van ez? Ildikót akarták kitiltani vagy a NAV elnökét? Mert nem mindegy!

Ugyanis nem NAV elnökként tiltották ki! Vagy mégis? De akkor miért magánszemélyként kapott levelet?
Ha magánszemélyként kapott levelet és nincs benne semmi ok a miértre, tekinthetné szarkeverésnek is. Vagy játéknak. Őrült emberek játékának. Nem?

Goodfriend amerikai ügyvivő hallgat!

Egyébként az Egyesült Államok budapesti ügyvivőjét, André Goodfriendet is meghallgatná az Egyesült Államok által elrendelt magyar állampolgárokat érintő beutazási tilalom ügyében az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága.

Mi történhet?

Vagy elmegy, vagy nem!
Ha nem megy el, akkor rúgott egy öngólt az USA! Lehet, hogy csak egy közleményt juttat el a bizottsághoz! 

Ha elmegy, de nem mond  semmit, mert hivatkozik az amerikai törvényekre, akkor a bizottság, amely ától-cettig kivesézte az ide vonatkozó amerikai törvényeket, magyarul tutira felkészült, forgassa meg az ügyvivőt!

Ha pedig beszél, akkor előbbre lehet jutni. De fog-e beszélni ez a kérdés. Elképzelhető, hogy csak a megszokott panelszöveget fogja hajtogatni. Ha ezt teszi, szánalmas lesz!

 

Úgy látszik, Goodfriend amerikai ügyvivő kezd kihátrálni az általa keltett zűrzavaros ügy mögül!
Az első fenyegető kijelentése után, fokozatosan enyhébb nyilatkozatokkal rukkol elő, mely mögött még mindig teljes homály uralkodik.
Mostani már igen érintőlegesen szól a kormányról, sőt kijelenti, a kitiltási ügynek semmi köze a politikához.
Azt viszont elfelejti megemlíteni, hogy az EU-ig terjedő politikai ügyhulláma, óriási károkat okozott Magyarországnak.

De gondolkozzuk logikusan az amerikai ügyvivő eddig kommunikált kitiltási álbotrányáról!

Ha tényleg vannak kitiltottak és azok valós korrupcióval vádolt "kormányközeli" emberek, - mert Goodfriend legelőször így dobta be a történetet - akkor a kormány részéről politikai öngyilkosság annak nem közlése, mert a titkolás, halogatás, mindvégig a "támadó" malmára hajtja a vizet!
Tehát a rögtöni közlés kevesebb kárt okozna a kormánynak, mint a hallgatás!
Vagyis, ha a kormány azonnal közölte volna a neveket, akkor egy rakás támadástól mentette volna meg magát!
Az ezzel kapcsolatos kormány kommunikáció, illetve a NAV hosszú ideje tartó nyomozása is arra utal, valahol vérzik Goodfriend akciója, vagyis a kormánynak e téren nem valószínű, hogy lennének értékelhető információi.

A másik: ha a kormány tudja a valós korrupciós vádakat és neveket, illetve azt is tudja, hogy Goodfriend, az eddig kommunikált nyilatkozatai ellenére bármikor előléphetne ezzel, - mert az USA törvényei ezt is lehetővé teszik - akkor még nagyobb badarság lenne a kormány részéről a nevek titkolása. Ugyanis ez a helyzet óriási zsarolási potenciált jelenthet Goodfriend, pontosabban Washington számára. Ezt a kormány soha nem fogja felvállalni.

Vagyis ez a verzió az eddigi információk alapján ebben a formában nem létezhet!

Tehát Goodfriend óriásit blöffölt, amit az EU, de a baloldali pártok is rendesen megettek, vagy - ami durvább - részesei voltak a színdarabnak.

A társadalom felhergelése, az Európai Unió újabb gyanakvása, a baloldal támadása, a kormány elleni bizalmatlanság elhintése, mind-mind gerjesztett állapot!

 Zavargáskeltés, puccs volt a cél?

Azonban Goodfriend kihátrálása az ügy mögül nem lesz csendes, mert valami más ok, valami elképesztően más ügy viszont nagyon a bögyében van Washingtonnak. Olyan ügy, amihez meg végképp semmi köze. Vagy pontosabban némileg van, mert az általa kiépített politikai pénzfolyosóra csapott le a NAV!

Legutóbb a következőket nyilatkozta:

„A vízumkorlátozásoknak semmi közük a politikához, kizárólag az érintett személyek egyéni tetteinek szólnak. Bűncselekmények, illegális határátlépés vagy korrupciós ügyek miatt évente számos belépési engedélyt vonnak meg. Esetünkben az utóbbiról van szó, a kitiltottak egyes ügyei kimerítik a 7750-es elnöki rendeletben foglalt szempontokat, amelyek alapján megtiltható olyan személyek beutazása, akik korrupciós ügyekben vettek részt.

A kitiltási ügyhöz legfeljebb annyiban van köze a magyar kormány politikájának, amennyiben az a korrupció elleni küzdelmet is érinti. Az 1977-es, külföldi korrupt gyakorlatokról szóló rendelet értelmében fel kell lépnünk az amerikai cégeket érintő korrupciós ügyekben, ebben együttműködést próbálunk kialakítani a külföldi kormányokkal. Azonban nem kérjük, hogy a kormány tegyen lépéseket. Lehetséges, hogy a kitiltási ügy katalizátora lesz valamilyen változásnak, a transzparencia, a jogállamiság vagy a civil szervezetek státusza kapcsán, azonban ebben az ügyben mi csak külső szemlélők vagyunk. Van véleményünk, de nem avatkozunk be ezekbe a folyamatokba.” (origo 2014.11.04.)

Érdemes többször elolvasni, mert döbbenetes.

"A kitiltási ügyhöz legfeljebb annyiban van köze a magyar kormány politikájának, amennyiben az a korrupció elleni küzdelmet is érinti."

Mi érint, mit?
Ennek alapján minden ország  korrupciós ügyekkel foglalkozó állampolgára felé vízumkorlátozást vezethetne be, mert minden ország, többek között az USA is küzd a korrupció ellen. Ha az USA úgy gondolja, akkor kreál egy ügyet és azonnal szankcionál.
Ez abszurdum!

De nézzük a következőt:

"Azonban nem kérjük, hogy a kormány tegyen lépéseket."

Mit nem kérnek? Milyen lépéseket ne tegyen a kormány? Mi ez a zagyvaság? 
A szövegkörnyezetben is érthetetlen a mondat! Goodfriend szájából, meg különösen!

De jöjjön a legszebb, a goodfriendi akció csúcsa:

"Lehetséges, hogy a kitiltási ügy katalizátora lesz valamilyen változásnak, a transzparencia, a jogállamiság vagy a civil szervezetek státusza kapcsán, azonban ebben az ügyben mi csak külső szemlélők vagyunk. Van véleményünk, de nem avatkozunk be ezekbe a folyamatokba.”

Ezt értelmezni, megmagyarázni teljesen felesleges. Annyit viszont hozzá kell tenni, hogy köze nincs a szemtelenül kirobbantott korrupcióhoz, azonban Washingtont az bosszantja, hogy a NAV olyan korrupciós ügyben nyomoz, mely Goodfriend kijelentése szerint "a korrupció elleni küzdelmet is érinti". 
Az Ökotárs Alapítvány norvég támogatásának ügyéről van szó, melyet az amerikai Clinton alapítvány támogat! 
No komment!

A következő mondata is megér egy misét, ami felér egy szenté avatással. 
Kijelenti, hogy az ügyben külső szemlélők, van véleményük, de nem avatkoznak be a folyamatokba.
Olybá tűnik mint egy légynek se ártó ország ügyvivőjét hallottuk volna. 

Hát ennyit André Goodfriend magyarországi akciójáról!

Azonban Googfriend szájából ez is csak mondvacsinált ürügy és elterelő hadművelet az igazi októl.

Az igaz ok az energia, kőolaj és földgáz!

 

Frissítés - 2014.11.05.

Vida Ildikó a NAV elnöke a Magyar Nemzetnek beszélt arról, hogy ő és néhány munkatársa van a kitiltottak listáján, de aljas támadásnak nevezte az akciót.
Kijelentette, hogy az amerikai eljárás annyiban különbözik az ötvenes évek koncepciós pereitől, hogy azokat a pereket legalább lefolytatták.

Részlet az interjúból.

"– Nem gondolja, hogy minden egyes nap, amelyet hallgatással töltött, növelte az ön ellen megfogalmazott vádak hitelességét? 
– Tudom, hogy szerencsésebb lett volna hamarabb kiállnom a nyilvánosság elé. De ez az aljas támadás annyira megrendített, hogy napokig fel sem tudtam fogni, hogy mi történik velem. Egyszerűen most jutottam el idáig.

– Miért nevezi aljasnak az amerikai nagykövetség lépését? 
– Az eljárásuk annyiban különbözik az ötvenes évek koncepciós pereitől, hogy azokat a pereket legalább lefolytatták.

– Miért támadnák meg önt ok nélkül? 
– Ez számomra is érthetetlen, nagyon sokáig gondolkodtam ezen, kerestem az okokat. Az én lelkiismeretem tiszta, és abban is biztos vagyok, hogy a munkatársaim, akik évtizedek óta ott dolgoznak, szintén mindig a legjobb tudásuk szerint és tisztességesen jártak el. Nem tudom. Vannak vizsgálataink, amelyek olyan érdekcsoportok körül folytak és folynak napjainkban is, amelyek könnyen kapcsolatot teremthetnek az amerikai nagykövetséggel. Az is elképzelhető, hogy külső személyek, minden alap nélkül bár, de ránk hivatkoznak egyes esetekben, és ez ellen szinte lehetetlen védekezni. Mégis, nem gondolható ép ésszel, hogy ezeknek ilyen következményei lehetnek.

– Önt levélben értesítették? 
– Igen.

– Mi volt abban a levélben? 
– Pár sorban az írták, hogy a belépésem az Egyesült Államokba nemkívánatosnak minősül. Egy elnöki nyilatkozatra hivatkoztak, amelyikben van egy passzus, miszerint felfüggeszthetik a belépési jogát annak, aki korrupcióban érintett, vagy abból hasznot húz.

– Ennyi? 
– Ennyi. Sem ügyet, sem tárgyat, sem semmit nem neveztek meg, hogy bizonyítékról már ne is beszéljek. Hogy lehet ez ellen védekezni? Gondolja meg, ha önre rámutatnak, hogy tolvaj, és napokkal később már mindenki ezt visszhangozza, mit tenne?"

A teljes interjú az MNO.hu oldalon található.

 

A NAV elnökének nyilatkozata azt erősíti, hogy André Goodfriend ideiglenes amerikai ügyvivő akciója minden határon túlment!

Abban egyszerűen fogalmazva tévedtem, hogy André Goodfrieng kihátrálna az ügy mögül, azonban a kihátrálás abban megáll, hogy Goodfriend nyilatkozata állandóan változik, tényeket mellőz, csak bizonytalanságot kelt,a kitiltási ügynek köze nincs a valós amerikai okokhoz! 

 

Az amerikai kormány internetadót vezethet be!

A hír 2,16 percnél hallható!

Azért érdekes ez a hír, mert André Goodfriend mélyen hallgatott arról, hogy kenyéradó gazdája, az amerikai törvényhozás is tervezett, sőt a hónapokban kerül a döntéshozók elé az internetadó kérdése. Hazánkban viszont mint amerikai ügyvivő - még akkor is, ha ő magánemberként mondta - részt vett Budapesten az "internetadó" tüntetésén.  

Ha az amerikai tervezet tényleg létezik, akkor Goodfriend rohanjon haza, hergeljen fel némi korrupciós váddal tömegeket, akik demokrácia elleni támadást vélve internetadós, majd kormányellenes tüntetéssel reagálnak a hírre.
Goodfriend hazánkbéli mandátuma úgy is lejár, így nagy erővel dobhatja be magát az amerikai tüntetés előkészítésébe. 

Netadó.jpg

A történet érdekessége, hogy a cikk szeptember 11-én jelent meg az amerikai lapban. Azóta egyetlen egy tüntetés se volt az államokban!
Goodfriend, neked mi erről a véleményed?

Vagy úgy általában, a magyar tüntetőknél ez nem üti ki a biztosítékot? Jó lenne, ha nyugodtan végig gondolnák a most zajló eseményeket.

A pontosítás miatt!

"Az Egyesült Államokban még 1998-ban például bevezettek egy olyan törvényt (Internet Tax Freedom Act), mely megtiltja a szövetségi, az állami és a helyi kormányzatoknak, hogy megadóztassák az internethez való hozzáférést. A Bill Clinton elnöksége alatt született törvény célja, hogy támogassa és megőrizze a kereskedelmi, az oktatási és az információs potenciálját a világhálónak. Az amerikai jogszabály érvényességét eddig négyszer hosszabbították meg, legutóbb szeptemberben Barack Obama tolta ki a moratóriumot 2014 december 11.-éig."
(origo)

A moratórium szeptemberben, december 11-ig lett meghosszabbítva!
Érdekes, hogy a törvényt négyszer hosszabbították meg! Legutóbb három hónappal tolták ki az érvényességét.

süti beállítások módosítása