Sonyó 2014.12.13. 08:47

Csak mondom!

Szeretném emlékeztetni az amerikai ügyvivőt, hogy országát Európából fedezték fel. Magyarország pedig Európa történelmi része. Elválaszthatatlan része.

Érdemes lenne ezt lassan előtérbe helyezni.

Ha az ezeréves államiságunkat nézzük, Goodfriendnek, meg persze az USA-nak is lenne mit tanulni tőlünk, ugyanis Amerika e tekintetben igen gyér tapasztalatokkal rendelkezik. Ha pedig azt is megvizsgáljuk, hogy a gyarmatosítástól kezdve az őslakosságuk, milyen változásokon mentek keresztül, akkor még az általuk hőn hangoztatott demokráciából is nullára vizsgáztak.

Hát kedves Goodfriend, ezekkel a háta mögött óvatosabb duhajkodásra inteném. 

Szóljon hozzá, vagy ossza meg! 

A veszprémi figura elszólta magát! Tökre nem érdekli mi a veszprémiek érdeke, mit szeretnének ott az emberek. Egy dolog érdekli, hogy politikai aknamunkát folytasson. „Ha nyerek, Orbánból nem lesz elnök. Ha nem nyerek, Magyarország végleg az Orbán klán kezébe kerül. Ez a tét.” - mondja. Ellenségképet kreál, hogy legyen valamire hivatkoznia. Mint az ötvenes években, amikor aknamunkákkal lehetett előre haladni. Kész visszatért a régmúltba és a szocialista felfogás elméletén akarna a huszonegyedik században eredményt elérni.

Ha pedig a kommunista időktől is jóval visszább tekintünk, oda ahol történelmet írtak, akkor a kereszténység bevezetésének szerepköre, vagy mint érseki székhely, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy évszázadokon át a veszprémi püspökök koronázták meg a magyar királynékat, és nevezik ez okból a királynék városának, sírva fakadnának nagyjaink, ha Kész kezébe kerülne az, amit ők alkottak. Olyan kézbe, akinek jelleme, szöges ellentéte annak a történelmi szellemiségnek, ami most is jellemzi a várost!

Tegyük félre a politikai ármánykodásokat, és valljuk be őszintén magunknak, Veszprém jóval többet ér, mint hogy Kész Zoltán uralkodjon felette.

Nem az ő habitusa ez a város!

Politikailag lehet itt mindenféle taktikával előhozakodni, amit a baloldal tönkre vert hada meg is tesz, de már önmagában a „Kész-i” politizálás se ebbe a városba való.

Ide köpönyegforgatók nem valók.  Így Kész köpönyegforgatása sem!

Sosem a városról beszél, hanem másról. A politikai pályafutása sem fényes, olyan, mint Bokros Lajosé.

Erre mondaná Józsi bácsi egy korsó sörrel a kezében a kocsma pultjára támaszkodva, „minden volt már, csak akasztott ember nem”. Van benne valami.

Gondolom, a veszprémiek is érzik ezt és hiába a nagy ármánykodás, az aknamunka, a királynék városához méltóan fognak szavazni. 

süti beállítások módosítása