Azt hiszem mindenkinél kiütötte a biztosítékot a kampányra semmiből előmászó Fodor Gábor. Nulla kampány előkészítés, a többiekhez képest semmi munka, csak nagy arc. Azután egyszer csak ott terem a kormányváltó összefogásban, de ott sem a béka segge alatti listaszámon, hanem az előkelő negyedik helyen. Mi a fenét tett le az asztalra Gáborunk, hogy hirtelen felcsövelt az elsők közé? Valamit tudhat, mert Gyurcsány akkoriban igen erőszakosan kiállt mellette.

Most a választások után, mint egy árva liberalista került be a parlamentbe. A nagy semmiből lett újra központi ember. Sőt még ennél is több, mert személye, zsarolási potenciállal bír. Frakcióalakításról beszélek, ami a parlamentben fontos jogokat biztosít.

Úgy tudom, hogy közös listát állító pártok esetében a változás során 5 személy alakíthat frakciót. Jelenleg az összefogásban az Együtt-PM-nek 4, a DK-nak szintén 4 képviselője lesz.
Itt ugrik be a képbe Fodor Gábor, akinek személye, - mint korábban a torgyáni mérlegnyelv - döntené el, ki alakíthat 5 fővel frakciót. Így Fodor, igen előnyös zsarolási potenciállal bír. Neki tök mindegy hol politizál.

Azt viszont ne feledjük, hogy Fodort, a DK segítette előnyös pozícióba.

További érdekesség:
Az MLP összesen 5, lassan mondom, hogy mindenki megértse, öt darab képviselőt indított az országgyűlési választásokra, de őket se merte megmérettetni! Fodor Gábor előkelő listás helyétől függetlenül se szállt ringbe egyéniben, szülővárosában, Gyöngyösön. Pedig a JOBBIK elnökével, Vona Gáborral kellett volna megmérkőznie. Az lett volna az igazi csata! De a mi sunyi Gáborunk nem mert harcba szállni. Jellemző!

Egyéni képviselőjelöltjei egyáltalán nem voltak. A párt honlapján erőteljes keresgélés után se találtam!

Az öt képviselőjelöltjük kizárólag listás helyeket kapott, ami azt jelenti, az MSZP, DK, Együtt-PM szavazataiból, mint fán a fagyöngy élősködött.

MLP F.png
Hallgatva a keddi Kossuth Rádió reggeli műsorát, Fodor úgy beszélt mintha ő fedezte volna fel a spanyolviaszt!

Szerintem, a valós helyére kellene tenni Fodort és a sehol sem jegyzett pártját, mert nagyon úgy néz ki, egyszemélyes liberalizmusa, újra azt a régi taktikát fogja alkalmazni, ami most is egy semmire épülő valamit hoz helyzetbe, tesz hitelessé.

Kell ez nekünk? Szerintem nem! De mindenki maga döntse el!

2014.04.09.
Fodor Gábor nem kell senkinek!
Bajnaiék azonnal és kategorikusan kijelentették, nem lesz frakciójuk a parlamentben. Így Fodor oda már nem furakodhat be.
Derült égből villámcsapásként jött a hír, hogy Gyurcsányék se kérnek Fodor segítségéből. Úgy látszik, hogy a könnyed, laza beszélgetésük alatt nem tudtak megegyezni. Gondolom Fodor nem váltotta fillérekre ebbéli pozícióját. Gyurcsány meg beintett. Hát ez van Gábor!

Gáborunk azonban nem adja fel. Az EP választásokra is közös listát javasol, habár már mindenki kijelentette, hogy elegük van a bukott böszmefogásból, vagyis mindenki külön indul, de Fodort ez nem érdekli.
Kijelentette, hogy nincs 100 milliója a kampányra. 
Jót mosolyogtam ezen, mert a pénz mellett támogatója sincs, meg persze a listaállításhoz is piszkosuk kevés hiteles emberrel rendelkezik. Mondhatni, nullával.  Szerintem ez a gond. Fodor meg azt hiszi, hogy erre senki se jön rá!
De kit szeretne jelöltetni? Saját magát?


 

A FIDESZ-KDNP nagyarányú, akár 2/3-os győzelmét látva vasárnap, előre nem gondolkodva, hirtelen jött indulatból és a vesztesek odamondó bosszúvágyából indíttatva beszéltek a baloldali összefogás politikusai.

Gyurcsány Ferenc beszéde

Figyelve élő adásban elhangzott nyilatkozataikat, cseppet sem érdekelte őket, hogy igénytelen beszédük, milyen hatással lesz a közelgő EU parlamenti választásokra.

A szavazók figyelnek. Utálják, ha hülyének nézik őket.

Pedig a baloldalon, még a választási vereség ellenére se csitul a hatalomvágyból fakadó arrogancia, a kioktató, gyalázkodó viselkedés, unintelligens politikai modor.

Ezzel ágyaznának meg maguknak az EU választásokra? Pancser taktika.

A választó, a külön-külön történő indulásukra is fel fogja kapni a fejét, ami eme gyűlölködésre alapozó összefogás mellett, csak olaj lesz a tűzre.
Az amúgy is letargiába lévő szavazótábor pedig, rögtön fel is fogja tenni magának azt a kérdést, akkor mi értelme volt a kampányban a baloldali összefogásnak. Színjáték volt az egész?

Kampány - emlékeztető

A választók pedig nem szeretik a gyűlölködéssel fűszerezett színjátékot.
Az imént - vasárnap - szavaztak ellene!

Az együtt gondolkodás, a jövőbe vetett hit, a megkezdett munka továbbvitele, és nem utolsó sorban az unintelligens politika mellőzése jelentette a jobboldal fölényes győzelmét. 

A MNO grafikái alapján - 98-99%-os feldolgozottság szerint - a következő választási eredmény várható.

A pártlistákra leadott szavazatok aránya

partlistak_allasa_online_98_39.jpg(mno.hu)

Országosan megjelenített egyéni Vk. eredményei

Országos térkép.png(mno.hu)

 

A parlament várható összetétele

parlamenti_patko_online_98_39.jpg(mno.hu)

A parlament várható összetétele:

- 2/3-os többséggel (133 fő) kormányt alakít a FIDESZ-KDNP, amely a parlament legnagyobb frakcióját is megalakítja.

- Az MSZP, Együtt, DK, PM, MLP összefogás 38 parlamenti széket foglal el. Frakcióalakításuk bonyolult, mert akár együtt, akár külön is alakíthatnak.

- A Jobbik 23 fővel képviselheti magát a parlamentben. Ha a kormányváltók frakcióalakítás szempontjából különválnak, akkor a Jobbiké lehet a második legnagyobb frakció!

- Jelenlegi állás szerint leheletnyi plusszal, de bejutott az LMP is. Ők, 5 parlamenti székbe ülhetnek bele.

süti beállítások módosítása