Röhej és nevetség tárgya. Szomorú és egyben megdöbbentő.

Önkényesen, örökre kitiltanak – máig nem tisztázott korrupciós vádakkal – magyar állampolgárokat, közben az ügy kirobbanása előtt az amerikai elnöknek, bokros teendői mellett volt arra ideje, hogy fogadja a hűtlen kezelés, költségvetési csalás, magánokirat-hamisítás és jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűncselekményének gyanújával beárnyékolt Ökotárs Alapítvány vezetőjét, Móra Veronikát.
Ökotárs.png

obama j.jpg

Ökotárs2.png

mora_veronika.jpg

Ökotárs3.png

Arra viszont egy perce sincs, hogy az általuk önkényesen és egyoldalúan hozott döntést - habár ezt a magyar kormány hivatalosan is kérte - hasonló helyzetben vitassák meg.

Az USA kitiltási játékának okai?  Van benne valami.

Frissítés - 2014.10.24

Tényleg megdöbbentő, hogy az Amerikai Egyesült Államok, még egy szabad és demokratikus országban élők szabadságjogainak a földbetiprására is képes azért, hogy saját érdekeit érvényesítse.
Az meg különösen aggasztó, hogy ezt egy másik ország belügyeibe való beavatkozással teszi.

 

Ezek után a demokrácia védelmében az USA ki ne nyissa a száját!
Nem beszélve arról, hogy az amerikai politika európai besúgói és liberalista lobbistái, akik kétségbe vonták a magyar demokratikus jogállam létét, fennen hangoztatták az általuk igaznak vélt demokráciát, nemhogy egyesre, hanem nullára vizsgáztak belőle. 

A hazai csatlósaik komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek!

Az ügy továbbra is tökéletesen alkalmas arra, hogy a halott liberális erők újraéledjenek. Nemhiába ugrott ki a semmiből Bokros Lajos, és tette újra tiszteletét a politikában Budapest bukott polgármestere Demszky Gábor! 

Ezek után még a történelem se fogja lemosni, megszépíteni a jelenlegi magyar ballib politikáról a korrupciós hátszéllel működő obstrukciós politikájukat.
Politikai innováció helyett totális baloldali obstrukció

Frissítés: 2014.10.26

André Goodfriend amerikai ügyvivő, aki az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének első embere biztos friss levegőre vágyott, de Normafa helyett inkább az internetadó elleni tüntetésen slattyogott hátizsákkal a hátán.
Az az amerikai ügyvivő, akinek az USA-ból való magyar személyek kitiltásokkal kapcsolatos nyilatkozatait végighallgatva és összehasonlítva, egyszer sem tudtunk egységes álláspontra jutni.

Remélem az ügyvivő úr szembesülhetett azzal, a szabad véleménynyilvánítás nemcsak szavakban, hanem tettekben is létezik Magyarországon, és ezzel egyidejűleg azon téves gondolatait is elhessegette, hogy Magyarország nem demokratikus jogállam.

De nézzük meg, hogy az Ökotárs Alapítvány, mely a Norvég Alap pénzét hivatott Magyarországon elosztani, miként sáfárkodott a rábízott milliókkal.
Munkahelyteremtésre nem, szerelemparkra viszont jutott pénz a 12 millió eurós Norvég Alapból. A pályázatokat elbíráló Ökotárs Alapítvány igazgatója, szerint aki Obamánál is tárgyalt, igazságosan osztották el a pénzt.

 

Ha a cikket érdekesnek találod, tedd fel Facebookodra, vagy küldd el barátaidnak.
Ha nem, akkor írd meg véleményed!

Legelőször az jutott eszembe, létezhet-e összefüggés az USA-ból történő kitiltás és az amerikai lehallgatási botrány között. Vagyis feltételezhető-e, hogy az USA lehallgatással tudott olyan információkhoz jutni, melyet zsarolásra használhat fel.
Tök mindegy milyen információkat szerzett be, de arra bőven elég, hogy egy teljesen más ügy kirobbantását elő tudja idézni vele. Ezen meditálgatás alapján leszögezhetjük, a téma és a cél, tartalmilag köszönő viszonyban sincs egymással. A cél viszont szentesíti az eszközt.

Érthetőbben fogalmazva az USA, az általa kirobbantott üggyel akarja a magyar kormányt más témában térdre kényszeríteni, melynek felszínre kerülése stratégiai, vagy egyéb okoknál fogva kínos lenne neki.

De lehet az is, hogy a Kelet-európai országok belügyeibe történő beavatkozásának, - lásd Oroszország-Ukrajna konfliktusa - következő lépése Magyarország, ahol egy belső politikai válság kirobbantásával újabb döfést helyezhet az Európai Unió gazdasági stabilitásának szívébe. Pusztán az USA-EU „gazdasági háborújának” szenvedő alanyai vagyunk abból az okból kifolyólag, hogy a tengerentúli politika nem jó szemmel nézi azt az Orbán-kormány által folytatott céltudatos gazdaságpolitikát, ami tán az EU számára is gyógyír lehetne.

Mindez persze találgatás, vagy tán kifordítása az ügynek, de az USA nagymértékű és érthetetlen titkolózása ad arra okot, hogy kilépve a téma bűvköréből, kívülről próbáljuk szemlélni az eseményeket.

Az ügy, tények hiányában egy dologra biztosan alkalmas, mégpedig arra, hogy a háromszor is tönkrevert ballib politika egyre elhaló hangját felélessze, alkalmassá tegye a közvéleménnyel való erőteljesebb kommunikációra.

Az is biztos, - ha történt is valami - Amerika, érdekei érvényesítése érdekében, nagyhatalmi arroganciával avatkozott be Magyarország belügyébe.

u.i: Na, ne próbálja velem senki se elhitetni azt, hogy az USA, légvonalban uszkve 7.000 km-ről akarja mint haver felhívni a kormány figyelmét az itteni korrupcióra. Csak úgy baráti gesztusból.
De ha nagy nehezen, erőltetve, valamicske pici okot elfogadunk az USA erősen titkolt érveiből - nehéz, de tegyük meg - és rakjuk félre a durva belügyekbe való beavatkozás arroganciáját is, mert ugye semmi közük hozzá, akkor az USA lépését nézve a következő latin közmondás jut eszembe. 
Quod licet Jovi, non licet bovi.

Ha a cikket érdekesnek találod, tedd fel Facebookodra, vagy küldd el barátaidnak.
Ha nem, akkor írd meg véleményed!

süti beállítások módosítása