Hihetetlen pályát futnak be manapság a baloldali főpolgármester-jelöltek Budapesten. Meg se ismertük igazából az egyiket csak a hülyeségéről, a semmiből előbukkant a másik.
Falus helyett betoppant az összefogás új embere, Bokros. 

Erre mondják vidéken: gyenge kezdés után erőteljesen visszaesett, majd féltávon feladta. 

Miként tudott ez az ember eddig is felelős beosztásba kerülni az nálam örök rejtély marad. Tudásban, politikai észjárásban, de lelkileg is gyenge volt a feladatra. Az már a baloldal dilettantizmusa, hogy ezt az embert képesek voltak bedobni a mély vízbe, ahol már az elején is kapkodva vette a levegőt.
Ez a dilettantizmus persze nem múlt el a baloldalon, mert a csere se jobb. Gyakorlatilag csöbörből, vödörbe esett a társaság. Bokros Lajost a levitézlett politikus emelték Falus helyébe. Azt a figurát, aki minden volt már csak "akasztott ember" nem.
"Jön Bokros a kalandor" röviden összefoglalja politikai ámokfutását.
Falus után újabb bohóc került a politika színpadára.

bokros_lajos.png

Ki áll a háttérben? Szerintem mindenki kitalálhatta. Gyurcsány Ferenc a másik politikai ámokfutó. 
De nézzük miként vélekednek erről a cseréről a baloldali pártok, ugyanis két hét múlva választás.

MSZP
Mesterházyt megbuktató központi vezetés nem, de a budapesti MSZP-s társaság (gyurcsányisták) rögtön összehívtak egy pártülés és kijelentették támogatják Bokros Lajcsit.
Ez túlságosan nem volt meglepő! Az viszont látszik, hogy az MSZP-n belül ez a fordulat újabb durva harcot fog eredményezni. Ha Gyurcsány kijelentené holnap, hogy özvegy Amortizált Borzalomné a baloldal tuti jelöltje, akkor a budapestiek erre is bólogatnának.
Éliás, Tóbiás egy tál dödölle, ettél belőle?
Szerintem Tóbiás torkán meg is akadt!

LMP
Schiffer András: „Szóval akkor Bokros. Az a Bokros, aki öt évig üldögélt a brit konzervatívokkal, a klímaváltozást tagadó Klausékkal,a Kaczynskiakkal, továbbá még néhány, enyhén széljobber alakulattal közös brüsszeli frakcióban. Gondolom, az következik, hogy akik egész nyáron Falust castingolták, most kiállnak a színpadra, fejükre húznak egy bohócsipkát, eléneklik az Internacionálét és magabiztos arccal várják a kétharmadot. Ahogy szokták.“  
Azt hiszem ebben minden benne van!

PM
PM elnöksége: "Tiszteljük Bokros Lajost, és jó munkát kívánunk neki a kampányához, ám tisztában vagyunk azzal, hogy a jobbközép Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltjétől a zöld és baloldali értékek képviseletét nem várhatjuk maradéktalanul el."
Túl intellektuel módon közölte a PM, hogy nem támogatják Bokros Lajost. Ebben a helyzetben ez hímzőszakkör szintű kijelentés volt!
Ha pedig jobban belegondolunk a közlemény szövegébe, vagyis olvasunk a sorok között, amit én meg is tettem, a következőt lehet kiolvasni. "Bokros Lajos a kalandor húzzon a fenébe". Én legalábbis karakteresen fogalmazva ezt olvastam ki.

MLP
A liberálisok csak örültek ennek és dörzsölték a markukat. A pár összes tagja. Mind a ketten, Fodor és Bodnár úr. Falus leváltása és Bokros előtérbe kerülése szerintük Gyurcsány műve. Ebben nem tévedtek, de abban igen, hogy ez a szabadelvű szavazók felé egyértelmű jelzés pártjuk támogatását illetően.
Nem tudom miként jöttek erre a következtetésre akkor, amikor egy kéz is elég a párttagok megszámlálásához. 

DK
Mindenki tudja innen fúj a szél! Gyurcsány egyszer csak felriadt álmából és isteni szikraként villant agyába Bokros Lajos neve. Az ármánykodás kezdetét vette. Mindenkit hülyének nézve, de ebből is főleg a választókat, indította útjára őrült gondolatának megvalósítását. Ha megnézzük a pártok reagálását, akkor gyakorlatilag Bokros Lajost is átverte a palánkon. Gyurcsány e tekintetben kolosszális tettet hajtott végre. Mindenkit taccsra tett.
Bokros mint volt MSZP-s, SZDSZ-es, MDF-es, most a MOMA színeiben őrjöng. Ott áll egymagában mint egy szerencsétlen ........., akit bevittek a málnásba.

Miként fogja ezt a traumát Bokros úr a következő napokban átvészelni nem tudom, de azt látni, hogy már a választások előtt beleszaladt egy jókora pofonba. Másfél hete van a szerencsétlennek arra, hogy helyzetbe hozza önmagát.
Szerintem sok!

Mély titkolózás rejtelmei mögé bújva, illetve a "függetlenség szabadságába" burkolva próbált eddig lavírozni a nagy semmiből hirtelen előbukkanó Hugyecz Zoltán, a Kecskeméten zajló önkormányzati választások kampányában.
Eddig is lehetett sejteni, hogy valami nagy disznóság állhat a függetlenség hátterében, ami egy darabig rejtve maradt, de azt is lehetett tudni, hogy  a titok előbb vagy utóbb ki fog derülni.
A napokban robbant a hír! Hugyecz úr nem élt az "utóbb" lehetőségével és színt vallott! 
Igaz mi már pedzegettük ezt, - Hugyecz másik (igazi) arca! - de az ő "bejelentése" ettől még nagyot durrant. Tényleg van Hugyecz úrnak másik arca!

unnamed.jpg

Az arc valósága! A tény, melynek eddigi titkolásához Hugyecz úrnak nagy arcot kellett felvennie!

De most vallott! Szórólapon vallott Hugyecz!
Bevallotta, hogy függetlensége nem is függetlenség! Valójában ízig-vérig MSZP-s! 
Több köze van a sikertelen szocialista párthoz, mint a kecskeméti emberekhez. A bukott szocialisták érdekeit képviseli, nem a kecskemétiekét. 

De miért tette ezt Hugyecz!

Szórakozik az emberekkel?
Buta színjátékot űz a választásokból?

Úgy látszik Hugyecz úr nem foglalkozik a kecskeméti emberekkel. Ő a bukott szocialisták érdekei mentén kampányol. Most már az MSZP-hez nyíltan csatlakozva dönget ezerrel.
Király úrral nem mindennapi párost fognak alkotni.
Úgy is mondhatnánk, megtalálta a zsák a foltját. 
A két balek! Mást sajnos nem lehet erre mondani.
Király az évek során megkomolyodhatott volna. Hugyecz pedig zöldfülűként rossz lóra tett!
Na erre mondom én azt, hogy tapasztalat, diplomácia, no meg persze habitus híján, náluk minden marad a régiben. Munkájukban ne is keressünk politikai innovációt, mert nincs!
 

A választási ígéreteik, közös ámokfutásuk?

Egyszerűen fogalmazva elköltik azt a pénzt, amit a mostani önkormányzati vezetés gazdaságpolitikája az évek során megtermelt. Leginkább a Mercedes letelepedésére gondolok, melyre sokaknak fájt a foga, de köszönhetően az akkori városvezetés munkájának, a világcég Kecskemét mellett döntött. Azt se hallgassuk el, hogy az akkori polgármester vezetésével, a város alpolgármester-asszonya volt az, aki az egész ügymenetet lezongorázta. A további beszállítói cégletelepedésekről, Kecskemét és térsége kiemelt járműipari  övezetté válásáról meg ne is beszéljünk.

Ezek után kissé nonszensz, hogy egy kívülről jött valaki, nem ismerve az önkormányzati rendszert, felelőtlen ígéreteivel lazán elkölti azokat az adóbevételeket, melyet a mostani vezetés hozott össze. 

Beülnének a készbe! Na ne!

2014.10.01. Frissítés!

Azért, hogy ne higgye senki azt, mi manipuláltuk az MSZP és az önmagát függetlennek kikiáltott Hugyecz Zoltán egymásra találását. Íme a szórólap!

Huu.jpg

Ha valaki jobban megnézi ezt a csodát, mármint a szórólapot, akkor azt is felfedezheti rajta, hogy a neveket jelző mindkét buborék (kiemeltük), Hugyecz Zoltánra mutat!
Rejtett hatalomátvétel?
Hugyecz ezentúl már Király is?

2014.10.03. Frissítés!

Nem én mondtam, hanem Németh Péter a Népszavában:

„Igen, szólni kellene már, figyelmeztetni az úgynevezett baloldali politikusokat: amerre mennek, arra csak a szakadék van. De hát figyelmeztették már őket elégszer; az elmúlt évtized másról sem szólt és mégis: mindig a rossz irányt választották.
Mintha egy láthatatlan erő mozgatná a döntéshozókat, úgy választották folyamatosan és rendre a rossz irányt, úgy sodorták magukat - és híveiket - egyre kilátástalanabb helyzetbe. Nem sorolom most ezeket az elhibázott lépéseket, e leltár elkészítésének is eljön majd az ideje, de muszáj a Népszava hasábjaira is leírni"

Figyelmeztetni kellene Hugyecz Zoltánt és Király Józsefet is erre.

Németh Péter a Népszavában nem mondott hülyeséget, mert lám a pártok támogatottsága is jelzi, a baloldali pártok gyengeségét.
Amerre mennek, arra a szakadék van! 

 Gondűző: part tamogatottsag nezopont 20141003 - indafoto.hu

 

süti beállítások módosítása