Ez maga Gyurcsány!

Addig, amíg ezt a fekélyt nem tudja kilökni magából ez az oldal, addig örök háború lesz! A Gyurcsány brand negatív! Hiába, a kinek mi a jó elve alapján a méze-mázos, olykor agresszíven bunkó beszéd, Gyurcsány, Gyurcsány marad. Örökre!

Az agonizálás ebből adódik.

Az MSZP-nek vége.  Gyurcsány megkereste a vének kihagyásával azt a potenciális személyt, aki valamit már letett az asztalra. Botkát Szegedről, aki ráadásul fiatal. Sötét oldalát újból bevetve pedig, selyemzsinórt küldött Mesterházynak.

Ezt így kell csinálni. Okosan és kegyetlenül. Ha valaki hagyja, akkor miért ne? Ebben a helyzetben nincs okos félreállás, mert Gyurcsányt maga az MSZP nevelte ki!

Ez ugyan olyan, mint egy anya felneveli gyermekét, majd az megerősödve ellene fordul!

De mi van most?

Semmi!

A Gyurcsány-Botka paktum az MSZP bekebelezését tűzte ki célul. A liberális sötét oldal bekebelezi a kommunista utódpártot.

gyurcsany_botka.jpg

Tóbiás, mint az MSZP megmentője meg azt hiszi, ő a Jani. Bele is csapott a lecsóba, pedig csak egy előretolt báb, akit ha Gyurcsány úgy gondol, azonnal Mesterházy sorsára juttat.

Magyarul Tóbiás ugyan az, mint Mesterházy, csak máshogy hívják.

Gyurcsány, a paktum mögött, a sötét oldalával az MSZP ellen dolgozik. Ha több százalékkal megelőzi az MSZP-t, de legyen ez csak egy százalék, akkor jön a kegyelemdöfés. Vagy ő mindenütt, vagy senki sehol! Az amúgy is teljesen megzavarodott baloldali szimpatizánsoknak meg lehet választani. Ez a baloldali gyurcsányi demokrácia!

A hosszú hónapok óta tartó baloldali viszálykodásnak és sorozatos puccsoknak úgy néz ki, még évekig nem lesz vége. A baloldal sötét oldala ezt garantálni fogja.

Mi a gond? Szerintem semmi!

Gondűző: SAJTÓ.png - indafoto.hu

 A gazdagok és a háttérben meghúzódó liberális pénzügyi körök nyavalyognak, mert nem lesz extraprofitjuk. Nyavalyognak, mert piaci pozíciójuk átrendeződik! Istenem!
A piac, ami durván 24 évvel ezelőtt majdnem ingyen, konkurencia nélkül került a kezükbe, most változás előtt áll.
A média hatalom!
Ha a médiumok brutálisan nagy százaléka külföldiek, vagy strómanok kezében van, akkor a külföld brutálisan nagy mértékben gyakorolja a hatalmat.
Ennyire egyszerű!

 

Megjegyzés amitől leesik az állad:

"Az Axel Springer magyarországi vállalkozásai 1989-től jelentek meg a magyar sajtópiacon. A kezdetben egy műsorlappal (Tvr-hét) és egy folyóirattal (Lakáskultúra), húsz-harminc munkatárssal induló vállalkozás dinamikusan fejlődött, amelynek következtében az Axel Springer cégcsoport ma már az ország egyik legnagyobb és legkorszerűbb lapkiadó vállalkozása."
"Az Axel Springer Magyarország Kft. 110 kiadványt publikál, köztük női, ifjúsági és autós magazinokat, tévéújságot, rejtvényújságot, melyek összességében milliós példányszámban jelennek meg. Fő profilja még a megyei napilapok kiadása, amelyből nyolcat birtokol, valamint a Vasárnap Reggel című lap, mely 18 megyei mutációjával együtt összesen 18 kiadásban jelenik meg a hét utolsó napján. Egy gazdasági napilap, aVilággazdaság is az érdekeltségei közé tartozik. A végső fázisban akadt el a német Axel Springer és a svájci Ringier-csoport magyarországi érdekeltségeinek a fúziója, miután a Gazdasági Versenyhivatal döntése ezt 2011 áprilisában meghiúsította."

 

"A svájci Ringier-csoport adja ki Magyarország legnagyobb politikai lapját, a Népszabadságot, a legolvasottabb bulvárlapját, a Blikket (181 ezer eladott példány, EP), valamint sportnapilapját, a Nemzeti Sportot (62 ezer EP). A Népszabadság (internetes kiadása a nol.hu) a rendszerváltásig az állampárt lapjaként működött, de a kiadó egy alapítvány jelképes tulajdonrészén keresztül ma is kötődik a szocialista párthoz (MSZP). A kiadó szerint független lapról van szó, és a lap neve alatt is csak annyi áll: országos napilap. A Népszabadságot 1990-ben a Bertelsmann-csoport vette meg, 2003-ban lett a svájci Ringier-csoport a fő tulajdonos. Az egykori legendás 700 ezres példányszám (1985) mára kevesebb, mint a tizedére csökkent (2011. április), de így is a legolvasottabb országos napilap."

 

"A Sanoma Media Budapest Zrt. szórakoztató heti- és havilapokat ad ki, internetes újságokat és tévécsatornát tart fenn. Magazinjai között elsősorban női kiadványok vannak (például a legolvasottabb Nők Lapja), de van tévéműsor-újságjuk, autós magazinjuk, és 2011 áprilisáig egy gazdasági hetilapjuk is volt (Figyelő). A Sanoma a magyar internet szereplői közül a három legnagyobb között van. Az origo.hu és az index.hu mellett a startlap.hu és körülötte lévő híroldalak (fn.hu, hir24.hu) számítanak a harmadik nagy „erőközpontnak”. A startlap.hu nem saját híreket gyárt, hanem egy óriási linkgyűjtemény, állandóan változó címlappal."

 

"Az osztrák befektetőcsoport kezében lévő Inform Média három regionális napilapra építette fel a médiabirodalmát Észak- és Északkelet-Magyarországon. Ma már vasárnapi lapok, hetente megjelenő ingyenes újságok, hirdetési hetilapok (köztük az egymillió példányban terjesztettBudapesti piac), és számos online hír- és magazinportál tartoznak a portfólióhoz. 3 országban van jelen: Magyarországon, Romániában és Ukrajnában. Központja Debrecenben van."


"A számos tematikus csatornát üzemeltető Magyar RTL Klub a luxemburgi székhelyű RTL Group, a Tv2 pedig a német ProSiebenSat.1 Media nevű médiakonszern tagja. Mindketten 1997-ben indították első adásukat. A harmadik legnézettebb televízió a Viasat3, a balti államokban és Skandináviában piacvezető Modern Times Group (MTG) médiakonszern leányvállalata, melynek központja 2009 óta nem Magyarországon, hanem Angliában van. A Viasat3 programja az általános tematikájú csatornákéra hasonlít, leszámítva, hogy nem sugároz hírműsort és politikai műsorokat."
(többek között, www.goethe.de)

A külföld ilyen mértékű médiatúlsúlya nem egészséges! 
A médiumok függetlensége és a sajtószabadság nem egyenlő a külföldi médiahatalmak erőszakos uralmával!

Csak egy példa: Az Axel Springer, a megyei kiadókkal nem közli időben - csak lapzárta előtt - az országos tartalommal bíró oldalak tartalmát, így ezekre, a megmaradt - igen kevés - megyei oldalakon nem reagálhatnak. Aki először közöl, az nyer könyörtelen elve uralkodik a külföld hatalmával.
A médiapiac átrendeződése aktuális!
Egészséges arányokat a médiapiacon!
Az egész hajcihő, baloldali hiszti, a kéz beleért a bilibe érzéssel kezdődött!

Sonyó 2014.06.06. 10:39

A titokzatos Bajnai!

Bajnai tanácsokat oszt, de leginkább külföldieknek. Egyszemélyes cége virágzik. 2013-ban durván 51 millát kaszált. Szigetvári szerint ebből, a tisztességesen megkeresett jövedelemből él.
Közben egész évben kampányolt, járja vagy pontosabban járta az országot. Előadásokon, politikai fórumokon vett részt, ott volt egész évben a „nép” között.

Jól bírja!

Tehetségét azonban nem a tanácsosztogatáson keresztül, hanem a nálunk elért eredményei alapján tudjuk csak felmérni, ami valljuk be, tényleg szemet gyönyörködtető.
De nézzük.
2012 év végén lépett újból a politika színpadára az Együtt 2014 mozgalommal, mely rögtön 12-13%-os támogatottságot élvezett.

Ezt sikerült mérhetetlen tehetséggel és iszonyatos munkával 2014 májusára 2, azaz kettő százalékra leerodálnia!

Gondűző: Bajnai Gordon támogatottsága.png - indafoto.hu

 

Az EU-parlamenti szavazás (részvétel durván 29%) eredményeit nem tettem bele, mert a választók az országgyűlésihez (részvétel 61%) viszonyítva, itt nagyjából megfeleződve vettek részt, számomra nem releváns.

De mit tudhat Bajnai, ha a nagy nyilvánosság előtt a nyílt színű politikai megmérettetésben sorozatosan rosszul teljesít, padlót fog, sőt magyarországi bizniszeiben se tündököl, lásd Hajdú-Bét országos botrány, külföldön azonban - számunkra láthatatlan területen pedig - „sorban állnak” tanácsaiért.

Nem furcsa?

Mi az a „pozitívum” amit tőle mi sosem láthatunk!
Mi az a „tudás” amit Bajnai sosem kíván velünk megosztani!
Miért mindig csak a bukással kapcsolatos „tudását” osztja meg velünk?

Nem furcsa?

Kétszeres választási bukása után a Bilderberg-csoport titokzatos módon Magyarországról csak őt hívta meg.
Különleges felkérés volt ez, mivel az előző év tanácskozásán is felmerült a neve, röviden fogalmazva kormánybuktatás céljából.

Akkor most mi lehetett a meghívás oka? Miről beszélgettek?
Bajnai szerint fel se szólalt, (tudjuk, ott se volt) de a Magyar Nemzet, az Európai Bizottság egyik tisztségviselőjére hivatkozva, Magyarország felé történő befektetői bizalommegvonás megtárgyalása volt a téma.

De térjünk vissza a Szigetvári által tisztességesnek mondott tanácsadáshoz.
Ha Magyarországon minden tekintetben - üzlet, vagy politika - a szemtől-szemben történő nyílt megmérettetéskor sorozatban alul marad, kinek adhat tanácsot külföldön?

Vagy csak tanácsadásnak nevezik és mondjuk, egészen másról van szó?

Mert a látottak és tapasztaltak alapján kevésbé lehet elhinni a tanácsadást!

De akkor miről?

Esetleg, feltehetően, vagy tán Magyarország felé történő befektetői bizalommegvonással kapcsolatos tanácsadásról?

Jelenleg Bajnai újból hátat fordított híveinek és a politikának. Habár a választások előtt többször is választási győzelemről, a következő évekre pedig hosszú és fájdalmas közös útról beszélt. Korrekt!

Sonyó 2014.06.03. 09:10

Üdv, Aczél!

Régen volt az, amikor ebben a státuszban volt az ipar! Az akkori radikális politikai vezetés kijelentette, márpedig van. „A vas és aczél országa leszünk” szólt Rákosi idejében témát tekintve az ige! Több, mint negyven évig tartott e politikai agymenés, melynek szálait máig nem lehetett tökéletesen elvarrni. Mindig marad egy-egy elvarratlan „gyöngyszem”. Ezek a vasakarat mintapéldányai, akik képtelenek együtt gondolkodni a változásokkal, megbirkózni a tévút meglehetősen hosszú évei utáni irányváltással.
Ők a dinoszauruszok! Gondolkodásban!


AE.pngA talpnyalásaik hosszú évtizedei után napjainkban az olvasószemüveg csere se javít a helyzeten, mert bármennyire is szeretné látni az ember a fejlődésüket, írásaik a Rákosi, de az elnyomó korszakot és őket nézve legyünk lojálisabbak, Kádár-korszakot idézi.
A belemagyarázás, a ferdítés, a tudósítások tényszerűségétől picikét eltérő, de ezzel már a témáról teljesen más képet adó egyik nagymester, Aczél elvtárs.

Aczél Endre mint publicista, újságíró, meg mit tudom én még micsoda, eme dinoszauruszi képességekkel van megáldva. A hosszú Kádár-korszak propagandagépezetében tanultak beégtek tudatába, melyet máig képtelen onnan kiirtani, vagy nem is akarja. Nincs ő egyedül ezzel, de most azokat mellőzzük, mert őnagyságánál más problémák is jelentkeztek. Aczél kifejezetten Orbán gyűlölő figura. A kórtünet nem most kezdődött nála, ugyanis kiragadva egy korábbi írását, mely "Aczél Endre: Mucsa, 2013.11.26. címmel jelent meg, tekintélyesen nekiment Orbánnak. De említhetném a „Visszhangtalan, haszontalan·2002. február 13.”, több mint tíz évvel ezelőtti írását is, melyre akkor írtam is egy vitatkozó szösszenetet.
A mostani „Orbán über alle(s)” irománya sem különb.
A kádári korszak begyepesedett vonulata mindegyik. A már említett propagandagépezet itt maradt őskövülete szavakba öntve. A letűnt korszak, letűnt embere megerőszakolva elemez, sajátos módon ad konklúziót, melynek végállomása az Orbán gyűlölet. Előítélettel terhelten, politikai hovatartozását mélyen beitatva próbálja a társadalmat a bizalmatlanság felé terelni. Nincs benne politikai empátia, megértés az iránt, amit a mostani kormánypolitika elért, pedig erre sokan felkapták a fejüket. Kritikája nem építő jellegű, hanem mélyen konfliktust gerjesztő. Sajátos - finom - eszközrendszerével szinte vágyik, sőt törekedik arra, hogy megbontsa a jobboldal politikai egységét, éket vágjon abba.
A változások pici fuvallata se érintette gondolkodásmódját.

2002-ben megtettem, hogy elemeztem a rozsdásodó Aczél írását, (Megkövesedett, demagóg és rozsdás) most nem fogom, mert tök felesleges.


Ha valaki írásával csak levegőzteti pennájának száját, a kétszeri kétharmadot nem érti, de nem érti a jobboldal, baloldalt agyonverő EU-s győzelmét se, nagy a gyanúm, hogy az előttünk álló önkormányzati választások eredményét se fogja. Semmit.

Európában már értik, ő még nem.

Üdv, Aczél elvtárs a rendszerváltás és a változó Európa fedélzetén!

Az „Orbán über alle(s)” címre reagálva írhattam volna az "Üdv, Aczél!" címet németül is, de nem tettem! 

süti beállítások módosítása