Mintha valami kezdene kirajzolódni az USA és az Európai Unión kívül. Ha a mostani politikai játszmákat nézzük, ahol irgalmatlan kegyetlenséggel döntenek romba emberi sorsokat nem törődve semmivel, és összevetjük a háttérben zajló gazdasági folyamatokkal, akkor döbbenten tapasztalhatunk olyat, amit eddig álmodni se bírtunk volna.

Nem tisztem elemezni a hallottakat és olvasottak, ezt inkább az olvasóra bízom.

A teljesség igénye nélkül nézzük, milyen változásokat tapasztalunk:

  • Oroszország lerohanta Krímet, majd konfliktusba keveredett Ukrajnával, ami a mostani helyzetet nézve tovább is fokozódhat, sőt a nyugattal szemben gazdasági háborúvá is vált.
    Csak megjegyzem: Nagyon úgy néz ki, hogy az oroszok részéről előre megtervezett, több lépcsőben a „sakkasztalon” jó előre lejátszott „mérkőzésről” lehet szó!

EU-RU.jpg

  •  Orosz cégek több milliárd dollárt vontak ki a nyugati bankokból. A Sberbank és a VTB, Oroszország két, részben állami tulajdonú bankja, valamint a Lukoil és hasonló nagy iparvállalatok is áthelyezik olyan nyugati intézeteknél tartott pénzeiket, amelyek amerikai érdekeltséggel is rendelkeznek. (2014.03.14. ft.com)
  • Új regionális fejlesztési pénzintézetet hozna létre Brazília, Oroszország, India, Kína és a Dél-Afrikai Köztársaság, azaz a BRICS. Az ötök közös fejlesztés bankot alapítanak és valutatartalékot is képeznek. (2014. július 11-15. NG.hu)
    Csak kérdezem: IMF, kontra BRICS? Ebbe később beléphetnek az arab országok is?

BRICS.jpg

  •  Száműzik a dollárt az orosz-kínai kereskedelemből. Az orosz és a kínai jegybank megállapodás-tervezetet dolgozott ki devizacsere-ügyletekről a két ország közötti kereskedelmi forgalom saját devizában történő elszámolásának és a dollár kiiktatásának lehetővé tételére. (2014. 08. 08. portfolio.hu)

O_K.jpg

  •  Kiújultak a harcok az arab térségben is, ahol az örök „ellentétek” mondvacsinált problémája mögött az olaj áll! Az ellenfelek hátországaként pedig hol nyíltan, hol burkoltan a két nagyhatalom húzódik meg.

Létezhet a történések között némi összefüggés?
A világ piacának újrafelosztása kezdődik?
Kik lesznek a győztesek és kik a vesztesek?
Összeesküvés-elméletet ne sejtsen senki, mert nincs!

De mi lesz?

_______________________________________________________________________________

2014.09.01.
Putyin beszólt Európának!

A zűrzavaros hírek, igaz vagy hamis állításoktól függetlenül Oroszország kíméletlenül halad a saját elképzelésének vonalán.
Ez év februárjában, vagyis közel fél éve, hogy Oroszország katonai konfliktust indított Ukrajna ellen, melyet a Krím félsziget elfoglalásával kezdett.
A világ nagyhatalmai felől azóta semmi hatékony reagálás nem történt, ami ezt a konfliktust visszaszorította volna. Csak kívülről nézik azokat az eseményeket, melyek egyre szélesebbé és mélyebbé válnak Oroszország és Ukrajna között.

Putyin kemény beszólása, miszerint két hét alatt beveszi Kijevet, ha szórakoznak vele, elgondolkodtató!
Ráadásul ezt az elmúlt napokban közvetlen telefonbeszélgetés során mondta Barrosonak.

Csak emlékeztetni szeretném az olvasót, Barroso augusztus elején "rászólt" Putyinra. Az Európai Bizottság elnöke óva intette  Oroszországot az ukrajnai katonai beavatkozástól.
Úgy látszik falra hányt borsó volt Barroso dádája!

Újra nagy Oroszországot akar Putyin? 

Nézem, hallom, olvasom a csörtéket az egyik legnyomulósabb kereskedelmi csatorna felől. A reklámadó kapcsán pöccent be a társaság.

Az még hagyján, hogy a külföldi tulajdonos nagy haragra gerjedt, mert csökkenni fog a nyeresége, de azért az furcsa, hogy idehaza is vannak lelkes szolgái. Olyan szolgák, aki elfelejtve hol élnek, szinte megalázó módon hajtják végre a kiadott parancsot.

De mi azaz ok, ami arra készteti a magyar szolgákat, – vezetőstül, szerkesztőstül, bemondóstul - hogy gondolkodás nélkül tegyék ezt?

RTL-Hirado(650x433) (1).jpg

Vélhetően a pénz!

Valaki az anyját is eladná, a szolgák mást adnak el!

Természetesen az éljenzőkről sem szabad megfeledkezni, akik hőn szeretett csatornájukat egy sörrel meg virslivel, ki tudja mikor vett fotelből, nézettséget növelve támogatnak. A különbség csak az, míg a virsliseknek kopott foteljük van, többnyire panelben élnek, - cseppet sem lenézve őket, csak kontrasztot adva, ugyanis némiképp sorstársak vagyunk - addig az RTL-sek közül többek tágas villákban, bőrfotelekben, pezsgőt szürcsölgetve gondolkodnak el azon, milyen jó, hogy a támadások mellett azért vannak hű követőik is.

A „panelesek” a sorozatukról, a Való Világról, az előttük folyó celebgyártás világáról szeretnének nem lemondani, az RTL-es szolgák pedig az előzőkhöz képest fényűzőbb életről. A vezérkarról nem is beszélve.

A betonrengetegben élőknek javaslom, hogy így 35 fokban, izzadó hónaljjal szaladjanak már fel a világhálóra és e tekintetben nézzenek már szét egy kicsit!

Megéri!

FRISSÍTÉS | 2014. 08. 10. 15,20

Találtam egy cikket.

 

 

3317_1.jpg

 

Állítólag Kolosi P. - nem is tudom, hol dolgozó úriember - szerény otthona.
Gondolom itt nem izzad a hónalja!

Ha én ezt a klubban egyszer elmesélem

 

Ha van véleményed, szavazz az RTL Klub viselkedésére!

FRISSÍTÉS | 2014. 08. 11. 

Valahogy nem hiányzott a "Való Világ, Éjjel-Nappal Budapest stábja" a Fradi stadionavatójáról! Persze ennek ellenére ott sertepertéltek a stadion körül többször bemondva, hogy nem engedték be őket.
Ha nem volt hely, akkor nem volt hely! És se kaptam jegyet! Minek rugózik egy ilyen piti dolgon a RTL?

Viszont halkan megsúgom. Nekem meg lenne lehetőségem betekinteni az RTL Klub műsoraiba, de nem teszem. Na ehhez mit szólsz?

Ajánld a cikket, szólj másoknak is, vagy tedd fel megosztással a Facebookodra. Ha nem, akkor kommentben írd meg véleményed!

4 komment

Címkék: RTL Klub

Azt már megszokhattuk, de leginkább a baloldal szokhatta meg, hogy Gyurcsány Ferenc madzagon rángatja az egész ballib politikai garnitúráját. A rángatási taktika rég nem a választásokról szól, amit az előző kettő totális veresége be is bizonyított, hanem a baloldal jövőbeli erőviszonyainak alakításáról.

Gyurcsány a letudott két választást is baloldali ellenfeleinek meggyengítésére használta fel, mely az előttünk álló önkormányzati választásokon se lesz másképp.

gyurcs.jpg

Falus Ferenc főpolgármester-jelölt erőszakos átnyomása is erre irányul. 
A torta habja viszont az, hogy a múltja miatt több sebből is vérző Falust érdekes módon nem Gyurcsány javasolta, hanem Bajnai. Ettől még nem kell hasra esni, mert létezhet ilyen irányú taktika is. Bajnai javasolja, hogy Gyurcsány felől ne lógjon ki a lóláb.
Persze ne zárjuk ki azt se, hogy a "táncművésznek" kapóra jött Bajnai pancser javaslata, ugyanis a vakcina botrány mellett egy orosz kémipari botrányhoz is köthető Falust jelölni, egyenlő a biztosíték kiverésével.

De akkor miért akarja Gyurcsány, az eleve is halott történetet ráerőltetni a többiekre? Mert riválisok! Ellenfelek.

Gyurcsánynak most sem a jobboldal az ellenfele, hanem az egész bal.

Falus jelölésével a bukás nem egyszerű bukás lesz, hanem botrányos. Ferinek nincs veszteni valója, a többieknek annál inkább. Ebből következtetve október után még jobban Gyurcsány felé billenhet – ráadásul erőszak nélkül – a baloldal erővonala.

Kíváncsi vagyok, pénteken milyen döntés születik! Harc biztos lesz! De ki győz?


Gyurcsány győzött  | 2014.08.08. 18,00 (frissítés)

A hét elején bedobott ellenzéki összefogás paktumát, - melyet az MSZP megkérdezése nélkül szültek meg a többiek (DK, Együtt-PM) - egy hetes kommunikációs csata, vagy az is előfordulhat, hogy zsarolás után gatyáját ledobva, az MSZP is elfogadta. A DK, Együtt-PM és az MSZP közös főpolgármester-jelöltje, a H1N1-vakcinamutyis, orosz ipari kémbotrányba keveredett Falus Ferenc lesz!

Idézet a "Falus Ferenc nyakig süllyedt az évtized ipari kémbotrányába" cikkből:
"A kémügy előző tárgyalásain megismert, illetve a vádirathoz csatolt dokumentumokból kirajzolható a feltételezett ipari kémek és megbízóik mögött feszülő kapcsolati háló. Ennek szálai a Gyurcsány–Bajnai-kormányzat embereihez, az elmúlt nyolc év botrányaiból jól ismert üzletemberekhez, illetve a nyáron menesztett tiszti főorvoshoz, Falus Ferenchez vezetnek."


Az MSZP kapitulációja után újabb csatát nyert Gyurcsány!

Kunhalmi Ágika nyilatkozata a döntésről siralmas és szánalmas. A testület nagyon nehéz, de bölcs és felelős döntést hozott”!

Csak így tovább a lenini úton!

Megállapodás, vagy további marakodás? | 2014.08.11.

Komikumba illő adok-kapok zajlik a baloldalon. A DK és az Együtt-PM azt sérelmezi, hogy az általuk önhatalmúan létrehozott megállapodást az elfogadás után az MSZP önhatalmúan néhány helyen átírta.
Most akkor mi van? Az egyik önhatalmú kiakadt a másik önhatalmún?
Sok dudás van egy csárdában!

Ajánld a cikket, szólj másoknak is, vagy tedd fel megosztással a Facebookodra. Ha nem, akkor kommentben írd meg véleményed!

Most, hogy lassan vége a politikai uborkaszezonnak, ami valljuk be őszintén túlzottan nem sok pihenőt jelentett az érintetteknek, ráfordulhatunk az év utolsó nagy kampányára, ami végső roham lesz a politika hazai színpadán.

Kettőn már túl vagyunk, melyekről igencsak tanulságos következtetéseket tudunk levonni. Pontosabban ki mit, ugyanis a józan paraszti ész és a történések egyértelműsége ellenére, bornírtabbnál bornírtabb halleluják is napvilágot láttak. A baloldal politizálására gondolok. Arra a baloldali politizálásra, mely igazából agonizál. Nem kicsit, nagyon. Ennek ellenére a szereplők mindenféle taktikával szeretnék saját magukat a földről összekaparni, de nem megy nekik. Most ősszel sem lesz ez másképp. Látni a készülődésükből.

Eddig a baloldal és a hozzájuk szorosan kötődő liberális vonal ahhoz szokott, hogy a világpolitika és gazdasági erővonala, illetve a hazai média többsége, (az itt lévő külföldieket is ideértve) tálcán kínálta nekik a hatalom megszerzéséhez és gyakorlásához szükséges háttérelemeket. Miután ez csökkent, vagy legalábbis a jobboldali erőviszonyokat nézve a kiegyenlítődés irányába mozdult el, a baloldal úgy összességében debil állapotba került. Olyan lett, mint akinek a kezét elengedve nem tudja, mit kell csinálnia, értetlenül áll a nagy semmibe.
Józsi bácsi a sarki kocsmából mondaná, olyan ez a társaság, mint a gizda tótkomlósi barátom, aki csak akkor volt erős, meg nagyszájú, amikor a behemót Lajos mellette állt. Van benne igazság, de kiegészítenem azzal, hogy a baloldal akkor is maga mellett gondolja a behemótot, amikor ott sincs. Ekkor jönnek a halleluják. Amikor meg hirtelen észreveszi, hogy elengedték a kezét sírni kezd, saját torkát rágja.

Európa politikai irányultsága is változás előtt áll. Sokan tagadják, vagy nem akarnak tudomást venni róla. A liberális baloldal se veszi komolyan a változásokat. Ők még az őskövületű szemléletben bíznak.
Csak meg kell nézni az önkormányzati választásokra való készülődésüket.

A budapesti agonizálásuk a legszebb. Van ott minden, mint a szatócsboltban.

Főpolgármester jelöltállításuk már a vicckategóriát is túllépte.
A MOMA Bokros Lajosa, a még mindig „egyszemélyes” Fodorpárt (MLP) Bodnár Zoltánja, Gyurcsány Balázsovits Lajosa, az MSZP igen is, meg nem is Horváth Csabája, majd Magyar Györgye, de a Schmuck Andor-féle szociáldemokraták Árok Kornélja se kutya. Csárdi Antalról (LMP), meg Alföldi Róbertről ne is beszéljünk. A többit is említhetném, de nem teszem. Vannak vagy tízegynéhányan.
Lassan gombócból is sok volna, nemhogy főpolgármester-jelöltből. Úgy néz ki, a budapesti baloldalon mindenki vezér akar lenni.

Két orbitális bukás után, meg persze a szereplők hatalomvágyának oldaláról érdekes a történet. Ez van.

Elgondolkoztam azon, mit tudna tenni, mondjuk Balázsovits Lajos.
Színházat csinálna egész Budapestből? Mondjuk a tömegközlekedést használók, jegyek helyett versstrófákkal szállhatnának fel a járgányokra.

Magyar György büntetésként a bliccelőknek, jogi paragrafusok bebiflázását írná elő?

Bokros Lajcsi szokásához híven, a kedélyek megnyugtatása érdekében, csomagokat osztogatna?

Bodnár Zoltán Budapestet bankközponttá változtatná? Próbálkozott már ezzel Horn Gyula is. Gyurcsányék a bankoknak, egyenesen az egész országot ajánlották fel.

Árok Kornél rögtön a tettek mezejére lépne? Tűzoltásként a forrongó budapesti politikai életet hidegvízzel hűtené le?

Csárdi Antal pedig tizenkilencre lapot húzva, visszaadná Budapestet a budapestieknek? Óriási ötlet, mert eddig ez senkinek se jutott eszébe.

Alföldi Róbertet nem is említem, mert nem ide tartozik, ő más!

Van még néhány nap a hivatalos jelöltállításig, ami alatt az egész összekutyulódhat, egyesülhet, meg újra szétválhat.
Ember legyen a talpán, aki ezt érti.

2014. 08. 06. (frissítés)

A mélyről kiásva újabb ballibcsókos, kebelbarát, régi orosz kémipari botrányhős került fel a főpolgármester-jelöltek listájára. A vakcina botrányból is elhíresült Falus Ferenc állítólag kész a megmérettetésre. 
Mit tudna tenni? Múltjából és régi kapcsolataiból adódóan, mindenki csasztuskát énekelne Budapesten!

süti beállítások módosítása