mgy 3.jpg

Eddigi szösszenetek:

Én vagyok én, te vagy te. Ki a hülye: én, vagy te? 
MSZP kampánystratégia
Őrültek tánca II. De hol a program?
Őrültek tánca
Nem az olvadó jéghegy csúcsa az érdekes, hanem ami a mélyben van
Az ellenzék zsákutcája - Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy 

Körülbelül erre a gyerekkori szintre süllyedt az MSZP Mesterházy Attila vezetésével.
Az első pancser döntése a szoborfűrészelő, agresszivitást, "füvezést" is támogató Bajnai, Együtt 2014 féle társasággal történő összeborulása.
A második az összefogás létrejöttének támogatása, ahol az őrült Gyurcsány mellett, politikai holtak kerültek reflektorfénybe. Ezt már kiveséztük az Őrültek tánca II. De hol a program? cikkben, de a mostani húzása mindenen túltesz. Természetesen a Simon ügyről van szó.
Persze az összefogást kikényszerítő Gyurcsány, figyelve az eseményeket rögtön rúgott is egyet az MSZP felé. Véleményével Mesterházyt, mint egy tuskót még jobban a földbe döngölte.
„Csak azt tudom mondani, hogy akinek nem elég a politikusi fizetése, és nyúlkál a közösbe, az ne menjen politikusnak.” "Bizony tudni kellene, hogy honnan volt Simonnak ennyi pénze. Mert ez akkor sem az ő magánügye, ha tegnaptól semmilyen funkciót nem visel."
Drága gyerek ez a Gyurcsány. Olyan sok jót tett már a baloldalnak, meg szerintem fog is, hogy tényleg megérdemli azt a harmadik, biztos befutó helyet az összefogás listáján. Ha még meg is erőlteti magát, tán az első helyre is kerülhet. 

De térjünk vissza Mesterházy MSZP-t leamortizáló kijelentéséhez, mert ha jól belegondolunk, akkor ez a bődületes ökörség felé konvergál.

 

Mesterházy, Simon Attila 240 milliójáról: „Az ő közéleti tevékenységéhez nem kötődik, hanem az azt megelőző életével kapcsolatos forrásfelhalmozásról van szó.”

Hát nézzük ezt a forrásfelhalmozást.

Elöljáróban érdemes megnézni, milyen munkahelyei voltak Simon Gábornak.
Simon Gábor wikipedia Érdemes kiemelni, hogy középiskolai tanárként kezdte 1988-ban.

De nézzük: Ha mondjuk havonta félre tesz fél milliót, azaz 500.000 forintot, - mert ugye élni is kell valamiből - akkor évente hatmilliót tud a matracába rejteni.
Nem kell nagy tudomány hozzá, de ez a típusú forrásfelhalmozás, mint pénzfelhalmozás, mindig "apránként" hozzátenni valamennyit a félretett pénzhez, 40 évig tartana.
E példa szerint Simon Gábor 5 évesen kezdte gyűjtögetni vagyonát, de azt is kiváló üzleti érzékkel tette, mert ugye folyamatosan havi 500.000-et félre tenni 40 éven keresztül komoly teljesítményre vall.

Mindenkinek javaslom! Semmiség!

Ha ennél is jobb üzleti érzékkel rendelkezett, s egy csipetnyi családi örökség is beszólt a forrásfelhalmozásba, mondjuk 40 millió, akkor csak 200 millát kellett összegyűjtögetnie. Kezdjük ezt a szerény Mesterházy féle forrásfelhalmozást a munkába állásától. Ez 1988-ban történt, mint tanár. Innen számolva 2009-ig 21 éven keresztül évi 9,5 milliót kellett félretennie, hogy a maradék 200 milliót összehozza.
Ahogy a munkahelyeit nézem, igencsak össze kellett húzni azt a bizonyos nadrágszíjat, sőt. Ez a fene nagy hallgatás meg tán arra is utalhat, hogy nemcsak a saját nadrágszíját húzta össze, hanem másokét is. 

Persze minden megtörténhet, meg az ellenkezője is.

De addig, amíg nem történik semmi, - pontosabban csak a hallgatás, sumákolás, kamerák elöli menekülés - marad az emberek folyamatos hülyének nézése.
A baloldal kimutatta kampánystratégiájának „foga fehérjét”.

Én vagyok én, te vagy te. Ki a hülye: én, vagy te?

Sonyó 2014.02.07. 20:11

Baloldali bukta

MSZP bukta.jpg

Ez bizony baloldali bukta, de olyan, hogy bármeddig is eszi a választópolgár nincs benne lekvár.
Ugyan reménykedik hátha lesz, de nincs.

Ezek után az MSZP kampányversikéje szimpatizánsai felé:
Én vagyok én, te vagy te. Ki a hülye: én, vagy te?

Szólj hozzá!

Címkék: MSZP

Eklatáns példákkal szemlélteti, mutatja be az MSZP, miként értelmezi a baloldali politikát, azt a baloldali értékrendet, mellyel 2014-ben szeretné megnyerni az országgyűlési választásokat.

sg kep.jpg

Simon Gábor ausztriai százmillióira gondolok, melyet pont a Gyurcsány-kormány idején helyezett ki abba az osztrák bankba, mely véletlenszerűen ugyan az a bank, mely 2009-ben Budapest XVIII. kerület kötvénykibocsátását finanszírozta.

Az MSZP második embere fantasztikus pénzszerzési képességekkel rendelkezik, melyet megpróbálok megfejteni. Hogyan juthatott 2008-2009-ben uszkve negyedmilliárd forinthoz ripsz-ropsz az MSZP nagyágyúja.

- Műanyag kupakok gyűjtésével jutott Simon Gábor a negyedmilliárdhoz.
- "Hogyan kell kampánystratégiát felépíteni" címmel, korrepetálta MSZP-s párttársait, s ebből kuporgatta össze a negyedmilliárdot.
- Makulátlan egészségének köszönhetően a ki nem fizetett - 2007-ben életbe lépő - vizitdíjból és kórházi napidíjból spórolta össze.
- Álruhában, munkanélkülinek öltözött és az így kapott segélyét tette félre

Miért épp az osztrák bankba tette?

- Ron Werber tanácsolta neki.
- Ecc pecc kimehetsz, holnapután bejöhetsz, gyermek versikével esett erre a bankra a választás.

Miért nem vallotta be a vagyonbevallásába?

- Karitatív célokra szerette volna felhasználni.
- Megfáradt párttársainak biciklitúráit, vagy újabb éhségmeneteket finanszírozott volna ebből az összegből.

Simon Gábor bemutatta miként kell értelmezni a baloldali értékrendet.
Csak önzetlenül. Csak a népért!

A baloldal tényleg feladta magát!

u.i.:
Ma, azaz február 6-án Simon megszólalt és a következőket mondta:
"Jóhiszeműen hibáztam, amikor a vagyonnyilatkozatomat nem kellő alapossággal töltöttem ki."

Tisztelt Simon Úr! Tisztelt MSZP!  Hülye azért nem vagyok!

Úgy látszik, a magyar baloldal mint összefogás végleg feladta magát. Feladta saját maga értékrendjét, a baloldali ideológiát, azokat a politikai jellemzőket, mely egyértelműen meghatározza helyét, viszonyulását a politika társadalmi rendszerében, összetéveszthetetlenül mutatja választóinak az utat.

Feladta azt az ideológiát, mely társadalmi egyenlőséget, szociális jogokat helyez előtérbe a társadalmi hierarchiával szemben.

Nem érdekli, hidegen hagyja, mi történik a hátrányos helyzetű társadalmi rétegekkel, feladta, sőt ellenzi a nagyobb állami szerepvállalás fontosságát, mely egyébként a baloldali ideológia alapja.

A szabadságjogok érvényesítése számukra csak papíron létezik. Mint majd említeni fogom teljesen más, kifordított szemléletként jeleníti meg.

Fogalmazhatnánk úgy is, hogy lemondott a baloldal mindenről. Minden olyan értékrendről, amely meghatározza önmagát. Ugyanakkor egy teljesen új szélsőséges irányvonalat tűzött ki maga számára, mely a baloldal radikális ideológiája felé tart.
A történelem már átélte a mérsékelt baloldal - nyugat-európai szociáldemokrácia - ilyen irányú szélsőséges szemléletváltozását, méghozzá keleten, ez pedig nem volt más, mint a kommunizmus.

Jelenleg a gyurcsányi szemlélet előretörésével az eddig szedett-vetett baloldal új szélsőséges ideológia felé tart, ez pedig az anarchizmus. Egy olyan anarchizmus, uralomnélküliség felé, mely ugyanakkor a mélyben, a nem látható felületeken viszont teret ad a diktatórikus erővonalaknak. Ez a kettősség adja a gyurcsányi ideológiát. Egy olyan irányítás nélküli, zűrzavaros, szabadjára engedett, s tán tőrbe csalt, spontán szerveződő társadalmi rendet kínál, melyet diktatórikus eszközökkel fékez, tart uralma alatt. A szabadságjogok őrült értelmezése.

A gazdasági erővonalaik is hasonló rendszert alkotnak. Míg az Európai Unió felé történő nyitást szorgalmazza, szorosabb és együttműködőbb kormányzást ígér, mely a szabad tőkeáramláson alapul, figyelmen kívül hagyva a gazdasági erővonalak óriási különbségét, kiszolgáltatottá teszi az országot. A szabadjára engedett gazdasági anarchizmusból fakadó gazdasági és később társadalmi egyenlőtlenségek kialakulását megszorításokkal és külső hitellel fedezi.

Leszögezhetjük, hogy a baloldali ideológia megtestesítésére létrejött összefogás torzszülemény. A hónapokkal, vagy tán évekkel ezelőtt hangoztatott politikai megtisztulás, tisztánlátás, megújulás, visszatérés a valós baloldali értékrendekhez eltűnt.

Az igazi baloldali értékrendeket nem érvényesíteni akarja, hanem eszközként felhasználni.

A baloldal újra feladta magát.

Ha a cikket érdekesnek találod, szólj másoknak is. Facebookon megosztással. 

süti beállítások módosítása